آریا بانو
سحری بپزیم؛ اکبر جوجه با کره و رب انار به روش اصیل گلوگاهی
شنبه 18 ارديبهشت 1400 - 23:21:44
آریا بانو - کتاب کاله/ یک غذای محلی با شهرت جهانی؛ این چیزی است که می‌توان در وصف اکبر جوجه خوشمزه و دوستداشتنی گفت. اگر شما هم به شهرهای شمالی کشور سفر کرده‌ باشید حتما با نام این غذا آشنایی دارید و اگر که مزه آن را هم امتحان کرده باشید خوب می‌دانید که این غذا که ظاهر ساده‌ای دارد و از انواع غذاهای محلی شمالی است طعم بسیار متفاوت و خوشمزه‌ای دارد که هرکس را عاشق خودش می‌کند. این غذا اولین بار توسط حاج علی اکبر کلبادی و همسرش که سال‌های سال در قهوه‌خانه‌های جاده شمال آشپزی می‌کردند تهیه شد و به سرعت به یکی از غذاهای مورد علاقه راننده‌های آن مسیر تبدیل شد.
به تدریج آوازه این غذا در سراسر آن منطقه پیچید و تبدیل به یکی از محبوب‌ترین و معروفترین غذاهای مازندرانی شد. برای تهیه این غذا از جوجه مرغ یک ماهه استفاده می‌شود که در روغن و کره فراوان سرخ می‌شود. این غذا سس مخصوصی هم دارد که ماده اصلی آن رب انار است. طرز تهیه اکبر جوجه با کره در ادامه مطلب زیر آمده است که تمامی نکات کلیدی و مهم در رابطه با سرخ کردن و تهیه سس در آن ذکر شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه اکبر جوجه با کره و رب انار مخصوص را به روش اصیل گلوگاهی به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه با کره و رب انار در خانه به روش اصیل گلوگاهی
مرغ کوچک یا جوجه یک عدد
کره پاستوریزه100 گرم
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردنبه مقدار لازم
آبنصف لیوان
رب اناریک فنجان
آب نارنجنصف فنجان 
گردو خرد شدهنصف فنجان
طرز تهیه اکبر جوجه با کره و رب انار در خانه به روش اصیل گلوگاهی
مرحله اول
اکبر جوجه را می‌توانید هم به صورت مرغ درسته و هم به صورت خرد شده تهیه کنید. در صورتی که از مرغ درسته استفاده می‌کنید پیشنهاد می‌کنیم از جوجه مرغ کوچک استفاده کنید. در غیر این صورت می‌توانید مرغ را چهار تکه کنید. همچنین پوست مرغ را به هیچ وجه جدا نکنید. برای شروع ابتدا یک قابلمه یا ماهیتابه گود بردارید و 100 گرم کره را داخل آن بریزید. یک لیوان روغن مایع را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
مرحله دوم
در حالی که روغن درون قابلمه گرم می‌شود، روی تکه‌های مرغ را کمی نمک و فلفل سیاه بریزید و ماساژ دهید. سپس آن‌ها را داخل روغن قرار دهید. دقت کنید که مقدار روغن باید در حدی باشد که حداقل نصف مرغ داخل روغن باشد. پس در صورت نیاز روغن مایع بیشتری اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ حدود پنج تا شش دقیقه بپزد. پس از این مدت در قابلمه را بردارید و مرغ را برگردانید تا طرف دیگر آن هم به همان مدت بپزد.
مرحله سوم
پس از این که هر دو طرف مرغ کمی پخته شد، در قابلمه را بردارید و یک چهارم فنجان زعفران دم کرده را روی تکه‌های مرغ بریزید. نصف لیوان آب را با احتیاط و کم کم به مرغ‌ها اضافه کنید و در قابلمه را دوباره قرار دهید. حرارت زیر قابلمه را معمولی کنید و اجازه دهید تا تکه‌های مرغ به مدت دو ساعت در مخلوط روغن و زعفران پخته و سرخ شوند تا مزه خوبی بگیرند. هرازگاهی در قابلمه را بردارید و تکه‌های مرغ را زیر و رو کنید تا به صورت یکنواخت سرخ شوند.
مرحله چهارم
در همین حین که مرغ‌ها در حال سرخ شدن هستند، سس رب انار مخصوص را آماده کنید که بسیار ساده است و در کنار اکبر جوجه ترکیب خوشمزه‌ای را می‌سازد. برای این کار ابتدا چند عدد گردو را بشکنید و مغز آن‌ها را خرد کنید. ما به تقریبا نصف فنجان مغز گردو خرد شده نیاز داریم. سپس یک فنجان رب انار را داخل یک کاسه بریزید. آب دو تا سه عدد نارنج را بگیرید و به رب انار اضافه کنید و هم بزنید تا سس لطیف و یکدستی حاصل شود. گردوهای خرد شده را هم به سس اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله پنجم
به مرغ‌ها سر بزنید و در صورتی که همه جای آن‌ها کاملا سرخ شده بودند و رنگشان طلایی شده بود آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و داخل یک ظرف مخصوص پذیرایی بچینید. سپس می‌توانید سس رب انار را روی اکبر جوجه بریزید و سرو کنید. نوش جان!
نکات مهم برای طرز تهیه اکبر جوجه با کره
این غذا در مازندران در کنار برنج کته زعفرانی سرو می‌شود.
سس رب انار را هم می‌توانید روی اکبر جوجه بریزید و هم می‌توانید مقداری از آن را داخل پیاله بریزید و در کنار هر بشقاب سرو کنید.
برای تهیه این غذا می‌توانید از دستگاه سرخ‌کن هم استفاده کنید که کارتان را ساده‌تر هم می‌کند. فقط کافیست که مخلوط روغن سرخ کردنی و کره را داخل سرخ‌کن بریزید و جوجه‌ها را داخل آن قرار دهید تا کاملا سرخ شوند.
در برخی از موارد جوجه‌ها را قبل از سرخ کردن مزه‌دار می‌کنند. برای این کار می‌توانید جوجه‌ها را به مدت یک شب در مخلوط پیاز و سیر و آب لیمو ترش قرار دهید.

http://www.banounews.ir/fa/News/584039/سحری-بپزیم؛-اکبر-جوجه-با-کره-و-رب-انار--به-روش-اصیل-گلوگاهی
بستن   چاپ