آریا بانو
طرز تهیه ماربل کیک یا کیک دو رنگ وانیلی و شکلاتی
پنجشنبه 9 ارديبهشت 1400 - 09:03:01
آریا بانو - طرز تهیه ماربل کیک
ماربل کیک یک کیک دو رنگ زیبا و خوشمزه است که از ترکیب دو خمیر کیک وانیلی و کیک شکلاتی تهیه میشود.
ماربل کیک (به انگلیسی:marble cake) یا کیک دو رنگ وانیلی و شکلاتی به دلیل ترکیب رنگی که دارد بسیار خوشمزه تر است کیک های تک رنگ است و ظاهر کیک ماربل به قدری زیباست که نیازی به تزئین اضافه هم ندارد. برای تهیه کیک ماربل به دو رنگ خمیر وانیلی و کاکائویی نیاز داریم که در ادامه طرز تهیه هر دو نوع خمیر را با روشی ساده و سریع آموزش داده ایم ولی برای این که کیک شما خوشمزه تر شود و طعم دلپذیرتر و بافت شکلاتی تری داشته باشد مقداری فاج شکلاتی هم به دستور کیک اضافه کرده ایم که البته استفاده از آن کاملا دلبخواهی است.

آریا بانو

روش تهیه مارل کیک:
مواد لازم ماربل کیک
زمان آماده سازی : 30 دقیقه
زمان پخت : 34 دقیقه
زمان کل : 1 ساعت و 34 دقیقه
آرد سفید همه کاره 3 پیمانه معادل 390 گرم
شکر 3 پیمانه معادل 600 گرم
بکینگ پودر 2 و نیم قاشق چایخوری معادل 10 گرم
نمک 1 قاشق چایخوری معادل 5 گرم
کره هم دما با اتاق 226 گرم
سفیده تخم مرغ 1 پیمانه معادل 224 گرم
دوغ کره یا شیر 1 و نیم پیمانه معادل 360 گرم
اسانس وانیل 2 قاشق چایخوری معادل 9 گرم
روغن مایع یک هشتم پیمانه معادل 28 گرم

آریا بانو

مواد لازم برای تبدیل خمیر وانیلی به شکلاتی
پودر کاکائو یک سوم پیمانه معادل 33 گرم
شکر یک چهارم پیمانه معادل 50 گرم
سفیده تخم مرغ یک چهارم پیمانه معادل 60 گرم
دوغ کره یا شیر یک چهارم پیمانه معادل 45 گرم
نمک یک چهارم قاشق چایخوری معادل 1 گرم
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری معدل 2 گرم

مواد لازم برای فاج شکلاتی در صورت تمایل
شکلات چیپسی 1 پیمانه معادل 150 گرم
کره یک چهارم پیمانه معادل 56 گرم
خامه قنادی یک چهارم پیمانه معادل 60 گرم

طرز تهیه ماربل کیک:

آریا بانو

• دو ساعت قبل از شروع کار تمام مواد را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند.
• فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
• یک قالب گرد 20 سانتی را چرب کرده کناری بگذارید. 
• برای تهیه خمیر کیک وانیلی آرد و نمک و بکینگ پودر و نمک را با هم الک کرده سپس شکر را به آن ها اضافه کنید. 
• 1 پیمانه از کره نرم شده را به آرد اضافه کرده با سرعت کم پدال هم زن مخلوط نمایید تا زمانی که مخلوط حالت ماسه ای و خرده نان به خود بگیرد. 
• 1 پیمانه سفیده تخم مرغ را به مواد افزوده به هم زدن ادامه دهید تا یکدست شود.
• 1 و نیم پیمانه دوغ کره یا شیر را اضافه کنید و هم بزنید. 

آریا بانو

• وانیل و روغن را به مواد اضافه کنید و با کاردک اطراف ظرف را تمیز کرده سپس به مدت 30 ثانیه مواد را با دور متوسط همزن مخلوط کنید. 
• نیمی از خمیر را به کاسه ای دیگر منتقل کنید ( حدود 950 گرم ) و کناری بگذارید.
• در کاسه دیگر همانطور که همزن در حال کار است مواد کیک شکلاتی را به ترتیب گفته شده اضافه کنید : کاکائو ، شکر ، سفیده تخم مرغ ، شیر ، نمک ، بکینگ پودر.
• اگر تمایل به درست کردن فاج شکلاتی دارید در یک کاسه مخصوص مایکروفر مواد را مخلوط کرده و داخل مایکروفر با حداکثر دما بگذارید و هر 30 ثانیه مواد را بیرون آورده هم بزنید تا کاملا یکدست شود. سپس شکلات را کناری بگذارید تا از حرارت بیوفتند. این کار را روی حرارت بخار آب هم میتوانید انجام دهید. 

آریا بانو

• با ملاقه یا قاشق بزرگ یکی در میان از خمیر وانیلی و خمیر شکلاتی داخل قالب بریزید تا خمیرها تمام شود.
• فاج شکلاتی را با قاشق کوچکتر در جاهای مختلف روی خمیر کیک بریزید و سپس با استفاده از دم قاشق از یک سمت قالب به صورت عمودی یا افقی روی خمیر کیک به سمت دیگر بکشید تا رنگ ها به درون هم نفوذ کنند. 
کیک را به مدت 35 تا 45 دقیقه در فر بگذرید تا بپزد. 

آریا بانو

• اگر خلال دندان وسط کیک زدید و خمیری به آن نچسبید یعنی کیک شما آماده است.
• به محض خارج کردن کیک از فر با کمک کاردک اطراف کیک را از قالب جدا کنید و بعد از 15 دقیقه کیک را از قالب برگردانید و اجازه دهید روی توری سیمی کاملا خنک شود. 
• استفاده از فاج شکلاتی کاملا به دلخواه است و فقط برای خوشمزه تر شدن کیک است.
گردآوری : بخش آشپزی بیتوته

http://www.banounews.ir/fa/News/577391/طرز-تهیه-ماربل-کیک-یا-کیک-دو-رنگ-وانیلی-و-شکلاتی
بستن   چاپ