آریا بانو
طرز تهیه نان شیر صبحانه
چهارشنبه 25 فروردین 1400 - 2:31:18 AM
آریا بانو - نان های حجیم و فانتزی یکی از انواع نان های پرطرفدار به حساب می آید. گاهی نان ها را با فیلینگ و مغزهای متنوع طبخ می کنند. نان شیر صبحانه، یکی از انواع نان های حجیم است که با شیر و آرد و خمیر مایه تهیه می شود. درون این نان از آرد گندم و آرد استفاده می شود. این نان را می توان در کنار مربا یا عسل و پنیر به عنوان صبحانه یا عصرانه با چای سرئ نمود. شیرینی آن خیلی کم است ولی مانند نان شیرمال بافت لطیف و خوشمزه ای دارد، برای مشاهده آموزش طرز تهیه نان شیر صبحانه در ادامه با سایت چی شی همراه باشید. مواد لازم نان شیر صبحانه آرد نان 370 گرم شیر پر چرب ولرم 250 تا 270 گرم شکر 45 گرم کره 39 گرم نمک 4 گرم مایه خمیر فوری 4 گرم طرز تهیه نان شیر صبحانه مرحله اول برای تهیه نان صبحانه خوشمزه در ابتدای کار، کره را حدود نیم ساعت زودتر بیرون از یخچال می گذاریم تا به طور کامل نرم شود. سپس آرد را یک تا دو مرتبه الک می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه یک کاسه کوچک انتخاب می کنیم. مرحله دوم در این مرحله 250 گرم شیر ولرم را با مایه خمیر و شکر داخل کاسه مخلوط کرده و کنار می گذاریم تا کمی به عمل آید و پف کند. سپس درون یک کاسه بزرگتر می ریزیم. آرد و نمک را کم کم به آن اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم. مرحله سوم از یک جایی به بعد باید خمیر را با دست ورز دهیم. در این مرحله کره را به خمیر اضافه کرده و با دست ورز می دهیم تا کره کامل جذب خمیر شود. بسته به آب خور بودن آرد، اگر خمیر سفت بود، 20 گرم دیگر شیر را اضافه می کنیم. مرحله چهارم در غیر این صورت اگر خمیر نرم و لطیف بود، نیازی به اضافه کردن مجدد شیر نیست. سپس حدود 10 تا 15 دقیقه آن را اورز می دهیم. سپس کمی سطح کار را چرب می کنیم. خمیر را چانه می کنیم و در ظرفی که از قبل چرب کرده ایم قرار می دهیم. مرحله پنجم روی خمیر ها را پوشانده و حدود 1 ساعت زمان می دهیم تا در محیط آشپزخانه استراحت کند. در این زمان باید خمیر دو برابر شود. با دست پف خمیر را گرفته و آن را به 9 قسمت تقسیم می کنیم. یک قالب مربع به طول 25 سانتی متر بر می داریم و کف آن را چرب کرده یا کاغذ روغنی پهن می کنیم. مرحله ششم سپس سه ردیف سه تایی چانه ها را می چینیم. اگر قالب مربع موجود نبود می توان از قالب گرد استفاده کرد. مجدد روی خمیر ها را با سلفون یا کیسه قریزری چرب می پوشانیم و حدود 1 ساعت دیگر استراحت می دهیم. سپس کمی آرد روی چانه ها الک می کنیم. مرحله هفتم می توان با تیغ نیز روی نان ها را طرح انداخت که کاملا سلیقه ای است. در فری که از قبل در دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده است، خمیر را به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم تا نان ها رنگ بگیرد و پخته شود. سپس به همراه چای سرو می کنیم.

نان های حجیم و فانتزی یکی از انواع نان های پرطرفدار به حساب می آید. گاهی نان ها را با فیلینگ و مغزهای متنوع طبخ می کنند. نان شیر صبحانه، یکی از انواع نان های حجیم است که با شیر و آرد و خمیر مایه تهیه می شود. درون این نان از آرد گندم و آرد استفاده می شود. این نان را می توان در کنار مربا یا عسل و پنیر به عنوان صبحانه یا عصرانه با چای سرئ نمود. شیرینی آن خیلی کم است ولی مانند نان شیرمال بافت لطیف و خوشمزه ای دارد، برای مشاهده آموزش طرز تهیه نان شیر صبحانه در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم نان شیر صبحانه
آرد نان370 گرم
شیر پر چرب ولرم250 تا 270 گرم
شکر45 گرم
کره39 گرم
نمک4 گرم
مایه خمیر فوری4 گرم
طرز تهیه نان شیر صبحانه
مرحله اول
برای تهیه نان صبحانه خوشمزه در ابتدای کار، کره را حدود نیم ساعت زودتر بیرون از یخچال می گذاریم تا به طور کامل نرم شود. سپس آرد را یک تا دو مرتبه الک می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه یک کاسه کوچک انتخاب می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله 250 گرم شیر ولرم را با مایه خمیر و شکر داخل کاسه مخلوط کرده و کنار می گذاریم تا کمی به عمل آید و پف کند. سپس درون یک کاسه بزرگتر می ریزیم. آرد و نمک را کم کم به آن اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
از یک جایی به بعد باید خمیر را با دست ورز دهیم. در این مرحله کره را به خمیر اضافه کرده و با دست ورز می دهیم تا کره کامل جذب خمیر شود. بسته به آب خور بودن آرد، اگر خمیر سفت بود، 20 گرم دیگر شیر را اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در غیر این صورت اگر خمیر نرم و لطیف بود، نیازی به اضافه کردن مجدد شیر نیست. سپس حدود 10 تا 15 دقیقه آن را اورز می دهیم. سپس کمی سطح کار را چرب می کنیم. خمیر را چانه می کنیم و در ظرفی که از قبل چرب کرده ایم قرار می دهیم.
مرحله پنجم
روی خمیر ها را پوشانده و حدود 1 ساعت زمان می دهیم تا در محیط آشپزخانه استراحت کند. در این زمان باید خمیر دو برابر شود. با دست پف خمیر را گرفته و آن را به 9 قسمت تقسیم می کنیم. یک قالب مربع به طول 25 سانتی متر بر می داریم و کف آن را چرب کرده یا کاغذ روغنی پهن می کنیم.
مرحله ششم
سپس سه ردیف سه تایی چانه ها را می چینیم. اگر قالب مربع موجود نبود می توان از قالب گرد استفاده کرد. مجدد روی خمیر ها را با سلفون یا کیسه قریزری چرب می پوشانیم و حدود 1 ساعت دیگر استراحت می دهیم. سپس کمی آرد روی چانه ها الک می کنیم.
مرحله هفتم
می توان با تیغ نیز روی نان ها را طرح انداخت که کاملا سلیقه ای است. در فری که از قبل در دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده است، خمیر را به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم تا نان ها رنگ بگیرد و پخته شود. سپس به همراه چای سرو می کنیم.

http://www.banounews.ir/fa/News/564489/طرز-تهیه-نان-شیر-صبحانه
بستن   چاپ