آریا بانو
خورشت آلو قیصی یا همان شیرین خورش شمالی ها
سه شنبه 24 فروردين 1400 - 13:03:14
آریا بانو - آخرین خبر / خورشت آلو قیصی به شیرین خورش هم معروف است؛ اگر با غذاهای ملس مشکلی ندارید، این خورش یکی از مقوی ترین خورشت ها برای افطاری شماست. در این غذا از آلو و قیصی و مرغ استفاده شده و بسیار خوشمزه می باشد. 
مواد لازم
سینه مرغ 1 عدد ( خرد شده)
پیاز 5 عدد متوسط
کشمش پلویی به میزان دلخواه
شکر 1 قاشق سوپخوری ( اختیاری)
رب انار یا رب آلوچه 1 قاشق مرباخوری ( بسته به ترشی رب این مقدار کم و زیاد می شود)
زعفران 1 قاشق سوپخوری (اختیاری – حل شده)
آلو 100 گرم
قیصی 200 گرم
روغنبه میزان لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری سر خالی
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روش پخت شیرین خورش گیلانی
مرغ را جداگانه با یک عدد پیاز خرد شده در اندکی روغن تفت میدهیم و سپس به آن آب اضافه میکنیم تا بپزد.
آلو ها را ده دقیقه خیس میکنیم و بعد میشوریم تا تمیز شوند و بعد قیسی ها رو هم شسته و کنار میذاریم تا آبشون بره ….
پیازها را خرد کرده و پیاز داغ تهیه میکنیم.
وقتی پیاز داغ آماده شد ، آلو وقیصی را نیز به آن اضافه کرده و تفت میدهیم و کنار میگذاریم.
وقتی مرغ پخت ( قبل از اینکه کامل بپزد و شروع به له شدن کند ) مخلوط پیاز داغ و آلو و قیصی را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم با شعله کم بپزند.
در این مرحله زردچوبه ، زعفران، رب گوجه‌فرنگی ، رب انار یا آلوچه ، کمی نمک و فلفل اضافه کرده، در آن را بسته و اجازه میدهیم طعم ها به خورد هم رفته و خورشت جا بیافتد.
در نهایت خورشت را مزه کنید و در صورت تمایل یک قاشق شکر به آن اضافه کنید.
وقتی خورش جا افتاد شعله را خاموش میکنیم در پایان کار کشمش ها را در اندکی روغن خیلی سریع تفت داده و هنگام سرو غذا روی خورش می‌ریزیم.

http://www.banounews.ir/fa/News/563984/خورشت-آلو-قیصی-یا-همان-شیرین-خورش-شمالی-ها
بستن   چاپ