آریا بانو
طرز تهیه شیرینی‌های همیشه محبوبِ نوروزی
شنبه 16 اسفند 1399 - 9:18:10 AM
آریا بانو - امروز در این مطلب، طرز تهیه سه نوع شیرینی برنجی، نخودی و نارگیلی، که از پرطرفدارترین شیرینی‌های خانگی عید نوروز هستند را به شما آموزش خواهیم داد.
برترین‌ها - پری‌ناز گودرزی: از زمان‌های قدیم تا به امروز، شیرینی یکی از خوراکی‌های پایه ثابت عید نوروز بوده است. بسیاری از مردم شیرینی‌های عید را به‌صورت حاضری تهیه می‌کنند و خیلی از افراد هم ترجیح می‌دهند با شیرینی‌های خانگی به استقبال نوروز بروند. عطر شیرینی برنجی مادربزرگ‌ها هنوز هم در خاطر بسیاری از ما مانده. قطعا یکی از خاطرات شیرین کودکی، همان دستبرد زدن به شیرینی‌های خانگی مادربزرگ بود که با هزاران ترفند در مخوف‌ترین مکان‌ها مُهروموم می‌شد، اما دست آخر از چشمان تیزبین و جستجوهای بی‌پایان ما در اَمان نمی‌ماند. 
امروز در این مطلب، طرز تهیه سه نوع شیرینی برنجی، نخودی و نارگیلی، که از پرطرفدارترین شیرینی‌های خانگی عید نوروز هستند را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
شیرینی برنجی

آریا بانو


مواد لازم
آرد سفید: 100 گرم آرد برنج مرغوب: 900 گرم تخم مرغ: 2 عدد روغن صاف قنادی: 500 گرم پودر قند: 350 گرم هل: 1 ق چ گلاب: نصف استکان یا یک هشتم پیمانه

آریا بانو


آریا بانو


طرز تهیه
1. در ابتدا پودر قند و روغن را با هم می‌زنیم تا کاملا سفید و پوک شوند.
2. سپس تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. مرحله‌ی بعد هل و گلاب را اضافه می‌کنیم.
3. وقتی موادمان را مخلوط کردیم، در آخر آرد‌ها را اضافه می‌کنیم و با دست ورز می‌دهیم. برای اینکه متوجه شوید مقدار ورز دادن خمیر کافی‌ست یا خیر، یک تکه خمیر را گلوله کنید و کمی فشار دهید. اگر ترک نخورد به این معنا است که دیگر نیاز به ورز دادن ندارد، اما اگر ترک خورد یعنی باید بیشتر خمیر را ورز دهید.
4. وقتی خمیر آماده شد آن را باید 24 ساعت استراحت دهید.
5. بعد از اینکه 24 ساعت به خمیر استراحت دادیم، موقع پخت دوباره ورز می‌دهیم. بعد گلوله‌های کوچک درست می‌کنیم و با مُهر‌های مخصوص شیرینی، مُهر می‌زنیم و در سینی فر با کمی فاصله می‌چینیم.
6. روی شیرینی‌ها را خرفه و یا هرچیز دلخواهی مانند زعفران، خلال پسته و ... می‌ریزیم و در فر 170 درجه که از قبل هم گرم شده، به مدت 15 تا 20 دقیقه می‌پزیم. بعد از پخت به شیرینی‌ها دست نمی‌زنیم تا سرد شوند. اگر وقتی شیرینی‌ها داغ هستند آن‌هارا جدا کنید، شیرینی‌ها خُرد می‌شوند.
فوت‌وفن‌ها:
1. دقت کنید شیرینی‌ها باید به‌اندازه‌ای پخته شوند، که پشت شیرینی‌ها تغییر رنگ ندهد. دمای فر‌ها متفاوتند، به‌همین دلیل همیشه قبل از اینکه سینی اصلی شیرینی‌ها را در فر بگذارید، یک یا دو عدد شیرینی را جداگانه در فر بپزید تا بدانید دمای فر شما به‌چه صورت است.
2. برای روغن می‌توانید نصف مقدار روغن صاف قنادی بریزید و نصف روغن جامد آشپزخانه؛ که در این صورت باید روغن آشپزخانه را بن‌ماری کنیم (روی بخار کتری بگذارید تا آب شود) و بعد 24 ساعت در یخچال بگذارید تا صاف شود و بعد مصرف کنید.
3. پودر قند و آرد برنج را باید حتما با الک حریری الک کنید.
4. می‌توانید مقداری از مواد خمیر را جدا کنید و به آن زعفران بزنید تا شیرینی زعفرانی برنجی نیز داشته باشید.
شیرینی نخودچی

آریا بانو


مواد لازم
آرد نخودچی: 1 کیلو آرد برنج: 50 گرم روغن: 500 تا 600 گرم پودر قند: 400 تا 500 گرم زرده تخم‌مرغ: 1 عدد هل: 1 ق س

آریا بانو


طرز تهیه
1. ابتدا روغن و پودر قند و هل را با همزن 5 دقیقه می‌زنیم تا مخلوط شوند.
2. سپس زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و هم می‌زنیم.
3. در این مرحله آرد نخودچی و آرد برنج را اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم.
4. کف سینی فر را با نوک انگشت روغن جامد زده و کمی آرد برنج می‌پاشیم.
5. خمیر را می‌توان همان لحظه پخت و یا تا دو روز در جای خنک بیرون از یخچال نگه داشت. خمیر را به شکل دلخواه قالب بزنید.
6. برای تزئین شیرینی، مقدار کمی زعفران بسیار غلیظ دم کنید و با انتهای چوب‌کبریت روی شیرینی‌ها بزنید. می‌توانید از خلال و یا پودر پسته نیز استفاده کنید.
7. در دمای 180 درجه 15 تا 20 دقیقه بپزید.
8. تا شیرینی‌ها خنک نشدند به آن‌ها دست نزنید، چون درصورت دست زدن پودر می‌شوند. شیرینی‌ها را به‌صورت دورانی بچرخانید تا از سینی جدا شوند.
شیرینی برنجی نارگیلی

آریا بانو


مواد لازم
پودر نارگیل: 200 گرم آرد برنج: 400 گرم روغن جامد: 200 گرم پود قند: 200 گرم تا 250 گرم اسانس نارگیل: 4 قطره (قابل حذف)

آریا بانو


طرز تهیه
1. ابتدا پودر نارگیل و آرد برنج را در آسیاب می‌ریزیم تا نارگیل ریزتر شود و کنار می‌گذاریم.
2. حالا روغن و پودر قند را با همزن بزنید تا کاملا سفید و پفکی شود.
3. سپس آرد برنج و نارگیل را اضافه کرده و مخلوط را 2 الی 3 بار از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر منسجم شود.
4. وقتی خمیر آماده شد، از خمیر گلوله‌های 8 گرمی برداشته، گرد کنید و با پودر پسته و یا پودر گردو و ... تزیین کنید.
5. در سینی با فاصله کم در دمای 180 به مدت ده دقیقه تا یک ربع بپزید.
6. سینی‌های شیرینی را که از فر خارج کردید اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند بعد جدا کنید.
سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

http://www.banounews.ir/fa/News/537212/طرز-تهیه-شیرینی‌های-همیشه-محبوبِ-نوروزی
بستن   چاپ