آریا بانو
چه بخوریم کرونا نگیریم؟/ توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت
شنبه 9 اسفند 1399 - 09:09:03
آریا بانو - کارشناسان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید19 و البته درمان سریع‌تر بیماران مبتلا به این ویروس، باید موارد زیر را رعایت کنید:
1. خوراکی‌های تازه و فرآوری‌نشده مصرف کنید
میوه، سبزیجات، حبوباتی مانند عدس و لوبیاها، آجیل و غلات کامل، گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و شیر از خوراکی‌هایی است که باید مصرف شوند. به‌جای خوردن مواد قندی، چرب یا شور از سبزیجات و میوه استفاده کنید.
2. در حد متعادل روغن و چربی مصرف کنید
از چربی‌های غیراشباع‌شده مانند چربی‌های موجود در ماهی، آووکادو، آجیل، زیتون، سویا، کانولا و آفتابگردان استفاده کنید. به‌جای گوشت قرمز از گوشت‌های سفید مانند مرغ و ماهی مصرف کنید.
از مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده که حاوی چربی و نمک فراوان هستند، پرهیز کنید. از لبنیات کم‌چرب مصرف کنید. تا جایی‌که می‌توانید از سرخ‌کردنی‌ها، پیتزاهای یخ‌زده، شیرینی‌ها و فست‌فودها دوری کنید.
درضمن مواد خوراکی را بیش از حد نپزید تا ویتامین‌های آن از بین نروند.
3. نمک و شکر کمتر مصرف کنید
هنگام پخت‌وپز از چاشنی‌های سرشار از سدیم و نمک به مقدار کم استفاده کنید. از خوراکی‌هایی که حاوی مقدار فراوانی نمک و قند هستند، بپرهیزید.
از نوشیدنی‌های گازدار و بدون گاز، مانند انواع نوشابه‌ها و آب‌میوه‌ها و همچنین دوغ و ماست طعم‌دارشده که حاوی قند بسیار هستند اجتناب کنید.
به‌جای مصرف شیرینی، کیک و شکلات از میوه‌های تازه استفاده کنید.
4. به‌اندازه کافی آب بنوشید
آب مایه حیات است و مواد مغذی و ترکیبات درون خون را به سراسر بدن منتقل می‌کند، دمای بدن را تنظیم کرده و مواد زاید را از بدن بیرون می‌کند. درضمن این مایع حیاتی حرکت مفاصل را بهبود می‌بخشد.
بهتر است روزانه 8 تا 10 فنجان آب بنوشید. همچنین می‌توانید نوشیدنی‌های دیگر مانند آب سبزیجات، آب لیمو که در آب رقیق شده و شیرین نشده است و چای و قهوه مصرف کنید. اما باید مراقب باشید که بیش از حد کافئین و آب‌میوه مصرف نکنید.
بنابه گفته متخصصان بهداشت و سلامت با مصرف صحیح مواد مغذی می‌توان از ابتلا به بیماری کووید19 اجتناب و به درمان مبتلایان کمک بسیاری کرد.

http://www.banounews.ir/fa/News/531729/چه-بخوریم-کرونا-نگیریم؟--توصیه‌های-سازمان-جهانی-بهداشت
بستن   چاپ