آریا بانو
طرز تهیه اوتورتما سیب زمینی
دوشنبه 4 اسفند 1399 - 06:37:30
آریا بانو - اوتورتمای سیب زمینی یک نوع غذای ترکی است که از ترکیب لایه لایه سیب زمینی و مواد گوشتی و سبزیجات و پنیر چدار تهیه می شود. از آن جا که این غذا کم روغن تهیه می شود می تواند یک غذای سالم و در عین حال با وجود گوشت و سبزیجات و سیب زمینی، یک غذای مقوی به حساب آید. این غذا را به عنوان پیش غذا یا یک میان وعده و حتی شام استفاده نمود. با توجه به ظاهر زیبایی که دارد می توان آن را در مجالس و مهمانی ها سرو نمود، برای مشاهده این آموزش آشپزی ترکیه ای در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید. مواد لازم برای 4 تا 6 نفر سیب زمینی 5 عدد بزرگ گوشت چرخ کرده 400 گرم پیاز 2 عدد متوسط سیر 2 حبه رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری گوجه فرنگی 3 عدد فلفل سبز 2 عدد روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری کره 1 قاشق غذاخوری پاپریکا 1 قاشق چایخوری زیره 1 قاشق چایخوری پنیر چدار 200 گرم نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی دستور پخت اوتورتما سیب زمینی مرحله اول برای تهیه اوتورتما سیب زمینی خوشمزه به روش ترکیه ای ابتدا سیب زمینی ها را شسته و پوست می کنیم. در ادامه سیب زمینی ها را به صورت ورقه ای نازک برش می زنیم. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم. مرحله دوم سپس سطح کاغذ روغنی را کمی چرب می کنیم و سیب زمینی ها را کف سینی می چینیم و پخش می کنیم. روغن زیتون را با فرچه روی سیب زمینی ها می مالیم و کمی روی آن نمک می پاشیم. فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم می کنیم. مرحله سوم سپس سینی فر را به مدت 15 دقیقه درون فر با همان درجه قرار میدهیم تا سیب زمینی های ورقه شده سرخ شود. یک تابه بر می داریم و روی حرارت با روغن کم می گذاریم تا داغ شود. پیاز را شسته و پوست می کنیم. مرحله چهارم سپس آن را نگینی ریز خرد می کنیم و درون روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. سیر را رنده کرده و به پیاز ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم. سپس گوشت چرخ کرده به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود. مرحله پنجم گوشت که کمی سرخ شد، رب گوجه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ رب باز شود. سپس گوجه فرنگی ها را که شسته و به صورت نگینی ریز خرد کرده ایم به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. مرحله ششم فلفل دلمه ای را هم به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. گوجه و فلفل ها که کمی نرم شد، نمک و ادویه ها را به آن اضافه می کنیم کمی مخلوط می کنیم تا ادویه ها هم کمی تفت بخورد. مرحله هفتم سپس درب ماهی تابه را می بندیم و به مدت 5 دقیقه اجازه می دهیم مواد با شعله کم بپزد و آب گوجه کشیده شود. سپس مواد را از روی حرارت بر می داریم. یک ظرف مناسب فر را بر می داریم. کف آن را چرب می کنیم. مرحله هشتم یک لایه ورقه سیب زمینی تنوری شده را درون آن می چینیم. یک لایه مواد گوشتی را روی سیب زمینی ها می ریزیم. دوبازه یک لایه سیب زمینی قرار می دهیم. روی آن را کمی آویشن ریخته و روی سطح آن را کامل با پنیر چدار رنده شده می پوشانیم. مرحله نهم ظرف را به مدت 10 دقیقه درون فری که از قبل گرم شده در دمای 180 می گذاریم تا پنیر ها آب شود. 10 دقیقه نیز گریل فر را روشن کرده و می گذاریم تا روی پنیر ها هم طلایی شود. سپس از فر در می آوریم و سرو می کنیم.

اوتورتمای سیب زمینی یک نوع غذای ترکی است که از ترکیب لایه لایه سیب زمینی و مواد گوشتی و سبزیجات و پنیر چدار تهیه می شود. از آن جا که این غذا کم روغن تهیه می شود می تواند یک غذای سالم و در عین حال با وجود گوشت و سبزیجات و سیب زمینی، یک غذای مقوی به حساب آید. این غذا را به عنوان پیش غذا یا یک میان وعده و حتی شام استفاده نمود. با توجه به ظاهر زیبایی که دارد می توان آن را در مجالس و مهمانی ها سرو نمود، برای مشاهده این آموزش آشپزی ترکیه ای در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر
سیب زمینی5 عدد بزرگ
گوشت چرخ کرده400 گرم
پیاز2 عدد متوسط
سیر2 حبه
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی3 عدد
فلفل سبز2 عدد
روغن زیتون4 قاشق غذاخوری
کره1 قاشق غذاخوری
پاپریکا1 قاشق چایخوری
زیره1 قاشق چایخوری
پنیر چدار200 گرم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
دستور پخت اوتورتما سیب زمینی
مرحله اول
برای تهیه اوتورتما سیب زمینی خوشمزه به روش ترکیه ای ابتدا سیب زمینی ها را شسته و پوست می کنیم. در ادامه سیب زمینی ها را به صورت ورقه ای نازک برش می زنیم. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم.
مرحله دوم
سپس سطح کاغذ روغنی را کمی چرب می کنیم و سیب زمینی ها را کف سینی می چینیم و پخش می کنیم. روغن زیتون را با فرچه روی سیب زمینی ها می مالیم و کمی روی آن نمک می پاشیم. فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم می کنیم.
مرحله سوم
سپس سینی فر را به مدت 15 دقیقه درون فر با همان درجه قرار میدهیم تا سیب زمینی های ورقه شده سرخ شود. یک تابه بر می داریم و روی حرارت با روغن کم می گذاریم تا داغ شود. پیاز را شسته و پوست می کنیم.
مرحله چهارم
سپس آن را نگینی ریز خرد می کنیم و درون روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. سیر را رنده کرده و به پیاز ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم. سپس گوشت چرخ کرده به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود.
مرحله پنجم
گوشت که کمی سرخ شد، رب گوجه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ رب باز شود. سپس گوجه فرنگی ها را که شسته و به صورت نگینی ریز خرد کرده ایم به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
مرحله ششم
فلفل دلمه ای را هم به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. گوجه و فلفل ها که کمی نرم شد، نمک و ادویه ها را به آن اضافه می کنیم کمی مخلوط می کنیم تا ادویه ها هم کمی تفت بخورد.
مرحله هفتم
سپس درب ماهی تابه را می بندیم و به مدت 5 دقیقه اجازه می دهیم مواد با شعله کم بپزد و آب گوجه کشیده شود. سپس مواد را از روی حرارت بر می داریم. یک ظرف مناسب فر را بر می داریم. کف آن را چرب می کنیم.
مرحله هشتم
یک لایه ورقه سیب زمینی تنوری شده را درون آن می چینیم. یک لایه مواد گوشتی را روی سیب زمینی ها می ریزیم. دوبازه یک لایه سیب زمینی قرار می دهیم. روی آن را کمی آویشن ریخته و روی سطح آن را کامل با پنیر چدار رنده شده می پوشانیم.
مرحله نهم
ظرف را به مدت 10 دقیقه درون فری که از قبل گرم شده در دمای 180 می گذاریم تا پنیر ها آب شود. 10 دقیقه نیز گریل فر را روشن کرده و می گذاریم تا روی پنیر ها هم طلایی شود. سپس از فر در می آوریم و سرو می کنیم.

http://www.banounews.ir/fa/News/528035/طرز-تهیه-اوتورتما-سیب-زمینی
بستن   چاپ