آریا بانو
طرز تهیه “کوکی شکلاتی” در خانه؛ ترد و خوشمزه
جمعه 1 اسفند 1399 - 10:09:38
آریا بانو - افق کوروش/ کوکی شکلاتی هم مانند کیک شکلاتی از شیرینی‌های پرطرفدار و خوشمزه است؛ کوکی‌ها، بیسکوئیت‌های خوشمزه‌ای هستند که در انواع مختلفی مثل کوکی شکلاتی و کوکیز بادام و … درست میشوند. در ظاهر ممکن است فکر کنید بیسکوییت کوکی بسیار سفت و خشک است؛ در حالی که اگر این نوع شیرینی ها به شیوه درست طبخ شوند بسیار ترد و در عین حال نرم هستند.
کوکی شکلاتی که در اکالا بلاگ به آموزش آن میپردازیم بسیار خوشمزه با رویه ترد و و قسمت میانی نرم با حالت کشسان است و بافت کیکی ندارد.
مواد لازم برای تهیه کوکی شکلاتی:
با مواد زیر در حدود 18 الی 20 عدد کوکی میتونید درست کنید.
آرد سفید قنادی120 گرم معادل 1 پیمانه
پودر کاکائو25 گرم معادل 3 قاشق سوپ خوری
کره115 گرم معادل 1/2 پیمانه
شکر قهوه ای150 گرم معادل 3/4 پیمانه
زرده تخم مرغ2 عدد
نمک1/4قاشق چایخوری
بکینگ پودر3/4 قاشق چایخوری
جوش شیرین1/2 قاشق چایخوری
شکلات چیپسی تلخ90 گرم یا 1/2 پیمانه
شکلات چیپسی نسوز و ضد حرارت برای روی کوکی
به مقدار لازم
نحوه درست کردن کوکی شکلاتی بدون همزن برقی:
1- کره هم دمای محیط و شکر قهوه ای رو با لیسک کاملا مخلوط میکنیم تا به خورد هم برن و کاملا یکدست بشن. (در صورت دلخواه میتونین شکر قهوه ای رو با شکر سفید جایگزین کنین؛ اما شکر قهوه ای طعم بهتر و لذیذتری نسبت به شکر سفید داره).
2- زرده های تخم مرغ رو اضافه میکنیم و با لیسک مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشن.
3- آرد، بکینگ پودر ، جوش شیرین و پودر کاکائو رو داخل ظرفی مخلوط میکنیم و دو بار الک میکنیم.
4- مخلوط بالا رو به مواد داخل ظرف اضافه میکنیم. و بعد نمک رو هم اضافه میکنیم.
5- با لیسک مواد رو مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشن. در آخر شکلات چیپسی رو اضافه و کاملا مخلوط میکنیم.
6- داخل سینی فر کاغذ روغی پهن میکنیم، از مواد گلوله‌های 30 گرمی برمیداریم. ( با کمک ترازو)، داخل دست گرد میکنیم و در سینی با فاصله قرار میدهیم. چون بعد از پخت پهن و باز میشن اگه فاصله کم باشه، بهم میچسبن! در صورتی که ترازو دسترسی ندارین، با دست به اندازه گردو از مواد بردارین و سعی کنین همشون تقریبا هم اندازه باشن. همچنیم میتونید از پیمانه معادل 30 گرم استفاده کنید.
7-روی کوکی‌ها شکلات چیپسی نسوز (به دلخواه) قرار میدیم و کمی با دست فشار میدیم. شیرینی رو به مدت 30 الی 60دقیقه داخل یخچال قرار میدیم. (استراحت دادن کوکی ها داخل یخچال قبل پخت باعث بالا رفتین کیفیت کوکی شما میشه)
8- بعد از طی این زمان، شیرینی ها رو داخل فر 180 درجه که از قبل گرم شده به مدت 10 دقیقه قرار میدیم.
نکته : موقع خارج کردن کوکی از فر، روی کوکی کاملا شل و نرمه! فکر نکنین که نپخته؛ اجازه بدین توی سینی کاملا خنک بشه و خودش رو بگیره و به بافت نرم و ترد برسه. ( ممکنه با دیدن نرم بودنشون بخواین کوکی ها را مدت بیشتری توی فر بزارین. این کار باعث خشک شدنشون میشه.)
نکات مهم در پخت کوکی شکلاتی:
سینی خود فر مناسب پخت کوکی نیست و جنس و رنگ تیره اون باعث میشه کف کوکی ها بسوزه بهتره از سینی رنگ روشن مثل گالوانیزه به جای سینی اصلی فر استفاده کنین.
به هیچ وجه از مقدار شکلات کم نکنین؛ اما میتونید مقداری از اون رو با گردو، فندق یا بادام خرد شده جایگزین کنین در ضمن میتونید برای زیبایی، قبل از پخت تعدادی چیپس شکلات یا مقداری گردو روی کوکی ها بچینید.
این کوکی داخل ظرف در دار و در فضای خونه تا چند روز نرم باقی میمونه و قابل مصرفه. اگه کوکی رو داخل یخچال نگه داری کردید، توجه کنین که به علت داشتن کره بعد از در آوردن از یخچال کمی سفت میشه پس اجازه بدین به دمای محیط برسه و بعد مورد مصرف قرار بدین.
علت گلوله و گرد کردن خمیر قبل از گذاشتن داخل فر، اینه که معمولا شیرینی هایی که توشون کره به مقدار قابل توجه استفاده میشه موقع پخت توی فر خودشون رو پهن میکنن! باید دقت داشته باشید که گلوله های خمیری که درست کردید رو پهن نکنید و به همون شکل توپی توی فر بذارید تا در حین پخت که پهن میشه خیلی نازک و خشک نشه.
حتما قبل از گذاشتن همه شیرینی‌ها داخل فر، یک عدد کوکی رو روی یک کاغذ روغنی کوچیک داخل فر قرار بدین تا زمان پخت و بافت شیرینی بعد از خنک شدن دستتون بیاد و بقیه کوکی ها رو با خیال راحت داخل فر قرار بدین.
استفاده از کاکائو و شکلات مرغوب باعث خوش طعم شدن کوکی های شما میشه؛ بهتره از کاکائوی هلندی یا ترک استفاده کنین.

http://www.banounews.ir/fa/News/524606/طرز-تهیه-“کوکی-شکلاتی”-در-خانه؛-ترد-و-خوشمزه
بستن   چاپ