آریا بانو - ایرنا / خورش نازخاتون نوعی خورش محلی استان گیلان است که با گوشت، سبزی، و بادمجان تهیه میشود.
مواد لازم برای خورش نازخاتون:
بادمجان کوچک و قلمی: یک کیلو
گوشت بدون استخوان: 800 گرم
نعنا و جعفری و کمی اسفناج: 500 گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
پیاز: یک عدد
آبغوره: یک فنجان
روغن: به میزان
طرز تهیه و دستور پخت خورش نازخاتون:
1. ابتدا
پیاز را خرد کنید و با مقداری
روغن تفت دهید.
2. گوشت را به تکههای یکسان خرد کنید و با
پیاز تفت دهید.
3. سه لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید پخته شود.
4.
سبزی را خوب خرد کرده و سرخ کنید وقتی گوشت تقریبا پخته شد
سبزی سرخ شده را به همراه نمک، فلفل و آبغوره به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا آب خورش تبخیر شده و خورش جا بیفتد.
5. بادمجانها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت شوند و بعد روی خورش بچینید تا کمی هم با خورش دم کشیده شوند.
6. بعد از پخت کامل، ابتدا بادمجانها را اطراف دیس بچینید و مواد گوشتی را هم وسط آن بکشید و با پلو زعفرانی میل کنید.