آریا بانو
نقاشی 45 هزار ساله؛ قدیمی‌ترین غارنگاره جهان در اندونزی
جمعه 26 دی 1399 - 12:14:46 AM
آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / بر پایه توصیف‌های باستان‌شناسان درباره یافته‌ جدیدشان که روز چهارشنبه 13 ژانویه (24 دی) در مجله «ساینس ادونسیز» منتشر شد، این تصویر همچنین نخستین شواهد سکونت انسان در منطقه مورد کاوش را نشان می‌دهد.
نقاشی یافت شده در غار «لئانگ تدونگنگه» در دره‌ای دور افتاده در جزیره «سولاوسی» اندونزی واقع شده که صخره‌هایی از جنس سنگ آهک کاملاً آن را محصور کرده‌اند و از نزدیک‌ترین جاده به این غار تا خود غار دست کم یک ساعت پیاده راه است.
این غار که باستان‌شناسان غربی تا پیش از این هرگز از وجود آن خبرنداشتند، تنها در خارج از فصل بارندگی دسترسی‌پذیر است و در فصل بارندگی به دلیل جاری شدن سیل نمی‌توان به آن نزدیک شد.
غارنگاره یافت شده نقش یک خوک از سرده خوک‌های وحشی زگیل‌دار سولاوسی به اندازه 136 در 54 سانتی متر است که با استفاده از رنگدانه‌های تیره و اخرایی خاک سرخ رسم شده است. یک لایه موی کوتاه روی بدن و نیز یک جفت زائده زگیل‌مانند روی صورتش دیده می‌شود که نشان می‌دهد این حیوان یک نر بالغ است.
در بالای قسمت پشتی خوک دو دست انسان و رو به روی او بخشی از بدن دو خوک دیگر دیده می‌شود و به نظر می‌رسد که این صحنه یک روایت تصویری باشد.
یکی از باستان‌شناسان استرالیایی درباره این تصویر نوشته است: «به نظر می‌رسد که این خوک در حال مشاهده یک درگیری یا تعامل اجتماعی بین دو خوک زگیل‌دار دیگر است.»
انسان‌ها ده‌ها هزار سال است که خوک‌های زگیل‌دار سولاوسی را شکار می‌کنند و این ویژگی اصلی آثار هنری پیشاتاریخی منطقه، به ویژه در عصر یخبندان است.
دانشمند دیگری به نام آبرت که سن این غارنگاره را از روی کلسیت موجود در دیواره غار تخمین زده، می‌گوید ممکن است قدمت نقاشی از این که ما حدس می‌زنیم بیشتر باشد. او گفته است: «افرادی که این نقاشی را به وجود آورده‌اند کاملاً مدرن و دقیقاً مانند ما بوده‌اند. آنها از تمام ظرفیت و ابزار لازم برای انجام هر تصویری که دوست داشتند برخوردار بوده‌اند.»
پیش از کشف خوک سولاوسی، قدیمی‌ترین نقاشی جهان نیز توسط همین تیم باستان‌شناسی در همین منطقه پیدا شده بود. آن تصویر که قدمتش به 43 هزار و 900 سال پیش می‌رسد، تعدادی چهره‌ نیمه‌انسان و نیمه‌حیوان را در حال شکار پستانداران نشان می‌دهد.
نقاشی‌های کهن درون غارها به پر کردن خلاء‌های علمی و درک ما از مهاجرت‌های اولیه انسان کمک می‌کند. دانشمندان تا کنون دریافته‌اند که انسان‌ها در 65 هزار سال پیش به استرالیا رسیده‌اند و برای رسیدن به آنجا از جزایر اندونزی گذشته‌اند. باستان‌شناسان امیدوارند در درون غارنگاره‌ها به شواهد دیگری از جمله آثار احتمالی بزاق دهان و در نتیجه دی‌ان‌ای انسانی دست یابند تا بتوانند انسان گذشته را بهتر بشناسند.

http://www.banounews.ir/fa/News/496060/نقاشی-45-هزار-ساله؛-قدیمی‌ترین-غارنگاره-جهان-در-اندونزی
بستن   چاپ