آریا بانو

آخرين مطالب

کشف فسیل نادر 310 میلیون ساله: مغز خرچنگ نعل اسبی بدون هیچ نقصی حفظ شده است گوناگون

کشف فسیل نادر 310 میلیون ساله: مغز خرچنگ نعل اسبی بدون هیچ نقصی حفظ شده است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - دیجیاتو / دیرینه‌شناسان سال‌ها به دنبال فسیل‌های بی‌نقصی هستند که در دل سنگ‌ها وجود دارند. آن‌ها این سنگ‌ها را با دقت و ظرافتی خاص باز می‌کنند تا فسیل داخلشان آسیبی نبیند. حالا محققان توانستند فسیل 310 میلیون ساله‌ای از مغز خرچنگ نعل اسبی پیدا کنند که کامل باقی مانده است.
مغز تمام جانوران با وجود بافت نرمی که دارند در هر شرایطی دوام نمی‌آورند و به زودی از بین می‌روند. با این حال، وجود چنین فسیلی از این گونه با جزئیات بی‌نقص بسیار نادر است و شاید با احتمال یک در میلیون بتوان چنین چیزی را پیدا کرد.
با بررسی‌هایی که صورت گرفت، این مغز فسیل شده بسیار شبیه به مغز خرچنگ‌های نعل اسبی امروزی است که تکامل بندپایان را نشان می‌دهد. شرایط خاصی که این مغز در آن نگهداری شده است، می‌تواند انگیزه‌ای باشد تا دیرینه‌شناسان به مکان‌هایی بروند که شاید احتمالی برای کشف فسیل بافت نرم جانوران باشد.
برخی از فسیل‌های این گونه از خرچنگ‌ها قدمتی 445 میلیون ساله دارند، اما چنین قدمتی دلیل بر فراوانی فسیل آن‌ها نیست. کشف فسیل بافت نرم بسیاری از جانوران مثل خرچنگ‌ها،‌ اتفاقی غیرمعمول است، چرا که این بافت بسیار زودتر از فرایند فسیل شدن از بین می‌روند. و حالا کشف فسیل بافتی چرب مثل مغز را می‌توان کشفی نادر دانست. به طوری که تا کنون تنها 20 نمونه از بافت عصبی بندپایان کشف شده است.

آریا بانو


این فسیل اخیرا در اطراف رود مزون (Mazon Creek) پیدا شده، جایی در جنوب غربی شیکاگو که در بستر آن فسیل‌های زیادی قرار دارند. تنها چند محل در دنیا وجود دارد که می‌توان در آن‌ها فسیل‌هایی از بافت مغز جانداران پیدا کرد و رود مزون یکی از آن‌هاست.
دیرینه‌شناسان معتقدند که فرآیند فسیل شدن در رود مزون بسیار خاص است و فسیل‌ها داخل concretion‌ها پیدا می‌شوند. این نوع سنگ‌ها با تجمع خاک در اطراف قطعه‌های کوچکی مثل این خرچنگ تشکیل می‌شوند و اکثر آن‌ها یا فسیلی ندارند و یا فسیل بافت سخت مثل استخوان‌های یک جانور در آن وجود دارد. با این حال، در بستر رود مزون سنگ‌هایی هست که توانستند بافت نرم جانور را درون خود نگه دارند.
سنگ‌های این ناحیه شامل ترکیبی معدنی از آهن کربنات به نام سیدریت (FeCO3) هستند که تنها در شرایطی که اکسیژن محیط کم باشد تشکیل می‌شوند. این شرایط باعث می‌شود تا پروسه فاسد شدن بافت نرم جانوران با سرعت کمتری پیش برود. در صورتی که در وجود اکسیژن، این پروسه در تنها چند هفته اتفاق می‌افتد.
فرآیند فسیل شدن در چند مرحله صورت می‌گیرد. در مورد این فسیل، پس از اینکه خرچنگ مرد، پروسه فاسد شدن بدن آن آغاز می‌شود. در شرایطی که اکسیژن محیط کم است و گل و لای بدن خرچنگ را محاصره کرده، سیدریت روی آن می‌نشیند و لایه‌ای محافظتی درست می‌کند. این لایه باعث می‌شود تا حتی بافت مغز چرخنگ هم باقی بماند. بعد از اینکه مغز خرچنگ کمی فاسد شد، درون قالب سیدریتی با کانی رسی و نرمی به نام کائولینیت پر می‌شود و جزئیات بافت مغز را قالب‌گیری و حفظ می‌کند. با گذر زمان، اطراف این قالب تشکیل شده، سنگی به وجود می‌آید و همه چیز را درون خود نگه می‌دارد تا روزی دیرینه‌شناسان خوش شانس باشند و بتوانند درون آن را باز کنند.

آریا بانو


طبق مطالعاتی که روی این سنگ انجام شد، دیرینه‌شناسان احتمال می‌دهند که پروسه فسیل شدن تنها 50 سال طول کشیده است. در صورتی که اکثر فسیل‌ها در طی هزاران سال تشکیل می‌شوند. با این حال، بافت‌های عصبی به سرعت از بین می‌روند و محققان مطمئن نیستند که این بافت تا کی باقی می‌ماند. با اینکه روند تشکیل سنگ اطراف این فسیل مشخص نیست، تنها چیزی که فسیل را تا کنون حفظ کرده فرآیند concretion بوده است.
سیستم عصبی مرکزی این خرچنگ قدیمی بسیار شبیه به خرچنگ‌های کنونی است. این نشان می‌دهد که ممکن است رفتار اجداد خرچنگ‌های نعل اسبی شبیه به رفتار آن‌ها مثل تغذیه و تنفسشان در دنیای امروز باشد.
یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های فسیل جدید این بود که کاملا بر حسب اتفاق، فسیل از وسط باز شد و نمای کاملی از بدن جانور و مغز آن را نشان داد. اگر این فسیل از این جهت باز نشده بود، ممکن بود محققان چنین اطلاعاتی را به دست نمی‌آوردند.
کیفیتی که فسیل‌های سیدریت در حفظ و نگهداری بافت‌های نرم از خود نشان دادند، دیرینه‌شناسان را به مکان‌هایی می‌کشد تا بتوانند نمونه‌های بیشتری از این فسیل‌ها را پیدا کنند. تا کنون تنها چند سایت با این ویژگی‌ها در دنیا پیدا شده است، با این حال این نواحی می‌توانند برای تحقیقات میدانی استفاده شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/667827/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب