آریا بانو

آخرين مطالب

کلاس اولی‌ها چگونه فرآیند اجتماعی شدن بدون مدرسه را تجربه کنند؟ گفتگو

کلاس اولی‌ها چگونه فرآیند اجتماعی شدن بدون مدرسه را تجربه کنند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / در شرایط تعطیلی مدارس وظیفه‌ خانواده ها برای کمک به کسب مهارت‌های اجتماعی کودکان در مقطع ابتدایی پررنگ ترشده است.
سال تحصیلی جدید روز‌های آینده آغاز می‌شود و این در حالیست که دانش آموزان دومین سال تعطیلی مدارس در مهرماه را تجربه می‌کنند. بیماری که باعث شده مدرسه‌ها سوت و کور شوند و صدای زنگ آغاز سال تحصیلی جدید از تلفن‌های همراه دانش آموزان بلند شود.
در میان تمامی دانش آموزان، بچه‌های کلاس اولی بیش‌ترین چالش را دچار می‌شوند چرا که مفاهیم کلاس و درس و مدرسه در عالم واقعی برایشان تعریف شده نیست. اساسا مدرسه به دانش آموزان در هر مقطعی نقش‌های مختلف اجتماعی را می‌آموزد و به کسب تجربه آن‌ها در زندگی فردی و اجتماعی کمک می‌کند.
حضور در مدرسه، ارتباط با معلمان، هم فکری و هم بازی شدن بچه‌ها با یکدیگر می‌تواند هوش آن‌ها را تقویت کند، به تخلیه‌ی هیجانی و آموزش مهارت‌های متفاوت و مهم بیانجامد که با شرایط کرونایی بار آموزش، تربیت و پرورش بچه‌ها به عهده خانواده‌ها قرار می‌گیرد. هرچند که معلمان دلسوزی تمام تلاش خود را برای آموزش بچه‌ها از طریق بسترمجازی انجام می‌دهند.
درخصوص چالش‌هایی که دانش آموزان ابتدای سال تحصیلی با آن مواجه هستند و اقداماتی که خانواده‌ها باید انجام دهند با مشاور خانواده، کودک و نوجوان گفتگو کردیم.
منصوره شهریاری احمدی مشاوره خانواده گفت: همه گیری و به اصطلاح پاندمی کرونا دنیا را با محدودیت‌های خود تحت تاثیر قرار داد، اما تفاوتی که کودکان به ویژه آن‌هایی که به تازگی می‌خواستند وارد پیش دبستانی و دوره‌ی ابتدایی شوند این است که هر انسانی بعد از خانواده، مدرسه را به عنوان دومین اجتماع رسمی تجربه می‌کند و این دانش آموزان از موهبت حضور در مدرسه محروم اند.
این روانشناس ادامه داد: باید توجه داشت به جز جنبه‌ی سواد آموزی، کسب تجربه‌های اجتماعی نیز اهمیت بسیاری دارد. تجربه دوستی ها، ارتباطات کلامی، مراودات اجتماعی جدا از خانواده و کلاس درس مثلا در ساعات تفریح و سرگرمی بچه‌ها در مدرسه که در حالتی جدید برای بچه‌ها اتفاق می‌افتد از موارد کسب تجربه‌های اجتماعی است که با قرنطینه‌ی کرونایی از کودکان سلب شده است.
شهریاری احمدی بیان کرد: اکنون در دوره‌ای قرار داریم که خیلی از خانواده‌ها تک فرزند هستند و اگر کودک در فضای مهد کودک و مدرسه و محیط پرانرژی آن نباشد، ممکن است دچار ترس جدایی از والدین شوند، اما فضا‌هایی مثل مهد کودک و مدرسه به فرایند اجتماع پذیری کودکان کمک می‌کند و با کسب الگو از یکدیگر پیشرفت می‌کنند.
این روانشناس کودک و نوجوان گفت: فضا‌های ارتباطی که کودکان در مدرسه تجربه می‌کنند می‌تواند به شکل گیری درست‌تر رفتار‌های حرکتی یا رشد آن کمک کند. رفتار‌های دیگری همچون بازی کردن، غذا خوردن، رفتار‌های کلامی، صحبت کردن کودکان و زبان بدن در محیط پیش دبستانی و دبستان تقویت می‌شود.
وی به مسئله‌ی مهم استقلال پذیری کودکان در مدرسه اشاره کرد و گفت: گاهی در فضای خانواده، والدین به دلیل حمایت گری بیش از حد توانایی زندگی مستقل را از بچه‌ها می‌گیرند؛ حضور در مدرسه می‌تواند این آسیب‌ها را جبران کند تا دانش آموز بتواند خودش به مشکلات و چالش‌ها و علایقش فکر کند و توانایی تصمیم گیری پیدا کند.
شهریاری احمدی بیان کرد: دانش آموزانی که تا کنون فرصت مدرسه رفتن را پیدا نکرده اند قطعا تاخیر در فرآیند اجتماعی شدن را تجربه خواهند کرد و ممکن است در سبک درس خواندن و حتی پیشرفت تحصیلی شان دچار مشکلاتی شوند. البته ما هنوز نمی‌دانیم در پساکرونا چه اتفاقی برای دانش آموزان ابتدایی خواهد افتاد. ممکن است خلاء‌های تحصیلی برای بچه‌ها رخ دهد که با نظارت روان شناسان کودک در مدارس این ضعف‌ها قابل جبران است.
وی به نقش مهم والدین پرداخت و افزود: پدر‌ها و مادر‌ها با درک اهمیت این مسئله باید به شروع اجتماعی شدن فرزندان خود کمک کنند تا بچه‌ها در فضای خانه تصویری از مدرسه را داشته باشند. نکته مهم این است که والدین به مستقل شدن فرزندان خود توجه کنند؛ البته این به معنای رها کردن فرزندان نیست بلکه به مفهوم زندگی نکردن به جای بچه‌ها و آموزش مهارت‌های اجتماعی در خانه به آن هاست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/665828/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

مورینیو: در فوتبال یک‌بار و به‌خاطر رئال گریه کردم

آخرین تمرین پرسپولیس برای بازی حذفی

درگیری اسطوره‌های یونایتد و آرسنال بر سر برونو!

زادگاه مسعود ده نمکی کجاست؟

2 خبر خوش فوتبالی رئیس صداوسیما

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

کیک برش خورده و شیک برای جشن ها

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد

یوفا تهدید کرد؛ احتمال محرومیت اسپانیا از یورو

خصوصی واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند

مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران

بارسلونا به ستاره پی‌اس‌جی باخت!

وعده لاپورتا به هواداران بعد از ماندنی شدن ژاوی

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت انواع ملک در تهران سال 1353 را ببینید! / عکس

«بی معرفت» با اجرای زیبا و احساسیِ بهنام بانی

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

کیک سیب زمینی برای شب های مهمانی

تکنیک های طلایی برای سلامت مغز

شوهر شما هم یک مرد بی احساس است؟!

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

درخواست حمید مطهری از هواداران تراکتور

گل های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا

مطهری: سعی میکنیم در 90 دقیقه کار را تمام کنیم

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

واکنش تند کارشناس تلویزیون به وزارت ورزش

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم