بزرگنمايي:
آریا بانو - جگر سیاه به دلیل داشتن انواع مواد معدنی و ویتامینها، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. طبع جگر سیاه و ارزش غذایی بالای آن، این خوراک را به یک داروی شگفت انگیز برای درمان بسیاری از بیماریها در طب سنتی تبدیل کرده است.
در این مقاله ابتدا طبع جگر سیاه از نظر طب سنتی را بیان میکنیم و سپس به بررسی خواص کاربردی فوقالعاده آن برای بدن میپردازیم.
طبع جگر سیاه چیست؟
مزاج جگر سیاه از نظر طب سنتی گرم و مرطوب است و انواع مصلحات آن نمک، دارچین، گشنیز، سرکه، کبابی کردن و مغز پخت کردن آن و زیره معرفی شده است.
مزاج | انواع مصلحات
|
گرم و مرطوب | ادویه گرم، نمک، دارچین، گشنیز، سرکه، زیره و کباب و مغز پخت کردن آن
|
مهمترین خواص جگر سیاه برای بدن
1. افزایش هوش با مصرف جگر سیاه
جگر گوسفند یک منبع عالی از
ویتامین ب12 است.
ویتامین ب12 به تشکیل گلبولهای قرمز خون کمک میکند. همچنین باعث بهبود در عملکرد مغز و تقویت حافظه میشود. در نتیجه افرادی که به طور مرتب از خوراک جگر در وعدههای غذایی خود استفاده میکنند، قدرت تسلط بر ذهن بیشتری دارند و بهتر میتوانند از هوش خود استفاده کنند.
2. تقویت قدرت بینایی
جگر سیاه دارای مقدار زیادی
ویتامین A است. به همین دلیل مصرف منظم و دائم این خوراک خوشمزه سطح بینایی را تقویت میکند. علاوه بر این وجود
ویتامین A برای افزایش سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد اندامهایی مثل
قلب و کلیهها نیز ضروری است.
3. دارای خواص ضد ویروسی و باکتریایی
جگر سیاه به دلیل داشتن مقادیر فراوان زینک و
ویتامین A از رگهای خونی در بدن مراقبت کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. در نتیجه بدن دچار بیماریهای مختلف ویروسی و عفونی نمیشود. همچنین
ویتامین A، از رشد باکتریهای مضر در بدن جلوگیری میکند. این خاصیت خوراک جگر، به خصوص برای حفظ
سلامت پوست و پیشگیری از بیماریهای عفونی و مزمن پوستی بسیار مفید است.
4. افزایش متابولیسم بدن و تناسب اندام
بر اساس تحقیقات انجام شده جگر دارای ریبوفلاوین یا
ویتامین ب2 است. این
ویتامین برای افزایش رشد و بهبود عملکرد سلولهای بدن اهمیت دارد.
ویتامین ب2 همچنین متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را افزایش داده و خطر ابتلا به
چاقی و فشار خون را کاهش میدهد. همچنین برای افرادی که دائما
ورزش میکنند و نگران تناسب اندام خود هستند یک خوراک سرشار از مواد مغذی و در کنار آن بسیار کم کالری میباشد.
به علاوه این ماده سرشار از پروتئین است. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان دادهاند که دریافت پروتئین زیاد به کاهش وزن کمک میکند، زیرا باعث کاهش گرسنگی و
اشتها میشود. علاوه براین پروتئینها عملکرد بهتری در رفع گرسنگی نسبت به چربیها و کربوهیدراتها دارند.
5. درمان کم خونی به خصوص برای خانمها
جگر یک منبع عالی از آهن است و آهن یکی دیگر از مواد ضروری برای بدن، که به حمل اکسیژن در بدن کمک میکند. مهمترین عامل ایجاد کم خونی به خصوص در خانمها کمبود آهن است. از طرفی آهنی که در این خوراک وجود دارد به راحتی در بدن جذب میشود.
پس توصیه میشود خانمها حداقل ماهی یک مرتبه خوراک جگر را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
6. تامین پروتئین مورد نیاز بدن
بیش از 25%
کبد گوسفند از پروتئین تشکیل شده است. پروتئین مهمترین ماده در ساخت تمام بافتهای بدن است. ساخت و ترمیم سلولها و تبدیل مواد غذایی به انرژی از طریق پروتئین انجام میشود. پروتئین موجود در این خوراک، بسیار با کیفیت است زیرا همه اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین میکند. اسیدهای آمینه بلوک های ساختاری هستند که پروتئین ها را تشکیل می دهند. برخی از اسیدهای آمینه در بدن ساخته میشوند، اما آنهایی که به اسیدهای آمینه ضروری معروف هستند، باید با مصرف مواد غذایی دارای این اسیدهای آمینه تامین شوند.
7. تامین عنصر مهم مس برای بدن
یکی دیگر از مواد معدنی که به وفور در جگر سیاه یافت میشود، مس است. مس مانند یک کلید برای فعال کردن آنزیمهای مختلف در بدن عمل میکند. در نتیجه سطح انرژی بدن تنظیم شده و عملکرد مغز نیز بهتر میشود. این مزیت خوراک جگر به خصوص برای افرادی که دائما در حال کارهای پرفشار هستند و بدنشان دچار ضعف ناشی از کار فراوان شده است، راهکار بسیار کاربردی و مناسبی است.
چه افرادی نباید از خوراک جگر سیاه استفاده کنند؟
زنان باردار به دلیل وجود
ویتامین A بیش از حد در خوراک جگر، خانمهای باردار باید قبل از مصرف این خوراک حتما با
پزشک خود مشورت کنند.
افراد مبتلا به نقرس نقرس نوعی آرتروز است که به دلیل مقادیر بالای اسید اوریک در خون ایجاد میشود. علائم آن شامل درد، سفتی و تورم در مفاصل است. چگر سرشار از پورین است که اسید اوریک را در بدن تشکیل میدهد؛ بنابراین در صورت وجود نقرس، مصرف خود را محدود کنید.
سخن آخر
با توجه به مطالبی که در این مقاله برای شما عزیزان بیان شد، جگر سیاه یک ماده مغذی فوقالعاده برای بدن است که از هر لحاظ باعث تقویت تمام قسمتهای بدن میشود. این ماده به دلیل بافت نرم و سبکی که دارد، خیلی سریع مغز پخت میشود و به همین دلیل تهیه آن بسیار آسان است. اگر طعم جگر را به تنهایی
دوست ندارید، میتوانید با اضافه کردن مقادیر زیاد ادویه یا ترشیجات طعم آن را دلپذیرتر کنید. در پایین همین صفحه برای ما بنویسید شما از گوشت ماهی چه استفادههایی میکنید؟ منتظر خواندن نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
در آخر به شما پیشنهاد میکنیم که در انگیزه، با طبع گوشت آهو، خواص و مصلحات آن نیز از نظر
طب سنتی آشنا شوید.