آریا بانو

آخرين مطالب

قطعی برق، عامل کمبود سرُم در بازار داخلی! اجتماعي

قطعی برق، عامل کمبود سرُم در بازار داخلی!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / در روزهای گذشته و تحت تاثیر اوج گیری شیوع موج پنجم ویروس کرونا، برخی اقلام مورد استفاده برای مبتلایان به این ویروس کمیاب شده که سرم یکی از اصلی‌ترین این اقلام است.
در طول یک سال و نیمی که از آغاز شیوع کرونا در ایران می‌گذرد، در زمان‌های مختلف، کشور با کمبود با برخی محصولات لازم برای مقابله با کرونا مواجه شده که البته بسیاری از آنها در مدتی کوتاه برطرف شده‌اند.
در هفته‌های نخست ایران نیز مانند بسیاری از دیگر کشورهای جهان با کمبود ماسک، دستکش و الکل مواجه بود که با فعال شدن شرکت‌های بخش خصوصی این نیاز تامین و حتی اعلام شد که امکان صادرات این محصولات نیز وجود دارد.
در ماه‌های گذشته نیز برخی داروهای قرار گرفته در پروتکل‌های درمانی کرونا با کمبود مواجه شد که باز هم شرکت‌های تولیدکننده داخلی بخش مهمی از این نیازها را برطرف کردند، هرچند همچنان خبرهایی از برخی بازارهای سیاه و افزایش چند برابری قیمت این داروها به گوش می‌رسد.
در روزهای گذشته و همزمان با افزایش قابل توجه تعداد بستری‌های کرونا در کشور، در برخی بیمارستان‌ها خبر از کمبود سرم برای تزریق به گوش می‌رسد، موضوعی که حالا رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در گفت و گویی با سایت این اتاق دلایل این اتفاق را تشریح کرده است.
محمود نجفی‌عرب با بیان اینکه ظرفیت تولید سرم در کشور، حدود ماهانه 15 میلیون واحد بوده و مصرف کشور هم تقریبا پایین‌تر از این ظرفیت است، گفت: این 15 میلیون واحد در سال‌های گذشته، نه تنها کفاف نیاز کشور را می‌داده که مازاد آن نیز گاهاً صادر شده است. تعداد شرکت‌های سرم‌سازی در کشور قابل توجه بوده و کارخانه شیراز سرم، شرکت داروپخش و شرکت سرم‌سازی شهید قاضی از جمله این تولیدکنندگان هستند.
او سپس با اشاره به دلایل کمبود سرم در این مقطع توضیح داد: از ابتدای فروردین ماه امسال، شرکت شهید قاضی برای انجام برخی بازسازی‌های زیربنایی با موافقت وزارت بهداشت از زنجیره تولید خارج شد. البته از قبل مقداری سرم ذخیره کرده بود و شرکت‌های دیگر نیز ذخایری داشتند. اما به هر حال، سرم‌سازی شهید قاضی با ظرفیت تولید ماهانه 4.5 میلیون سرم از چرخه تولید خارج شد. جالب اینکه شرکت‌های سرم‌سازی در سال 1399 با مازاد تولید مواجه بودند. به این دلیل که با وجود کرونا، بسیاری از جراحی‌های غیراورژانسی به تعویق افتاد و مصرف سرم در کشور با کاهش مواجه شد.
او با بیان اینکه اکنون مصرف داروی رمدسیویر به دلیل افزایش شیوع کرونا بالا رفته است، ادامه داد: با بالارفتن مصرف این دارو که در پروتکل ‌دارویی کرونا قرار دارد، تقاضا برای سرم نیز با افزایش مواجه شده است. به طوری که با مصرف ماهانه حدود 1.2 واحد رمدسیویر در کشور به همین میزان نیز به مصرف سرم افزوده شده و هر واحد از این دارو با یک واحد سرم تزریق می‌شود. بنابراین مصرف رمدیسیویر، مصرف سرم را نیز افزایش داد.
نجفی‌عرب در ادامه گفت: سرم‌سازی‌ها از دو ماده پلی‌اتیلنی pp و pv برای بسته‌بندی محصولات خود استفاده می‌کنند. البته در برخی سرم‌سازی‌ها از pp استفاده می‌شود که از پتروشیمی‌های داخلی قابل تامین است اما آن دسته از واحدها که از pv استفاده می‌کنند باید آن را از کشورهایی نظیر چین و کره وارد کنند. اما واردات این محصول به دلیل برخی مشکلات ارزی با محدودیت مواجه شد و تولید سرم نیز در این واحدها تحت تاثیر قرار گرفت.
او همچنین قطعی برق را در کمبود سرم تزریقی در بازار موثر دانست و گفت: قطعی برق، فعالیت کارخانجات را به میزان حداقل چهار ساعت در روز متوقف کرد و این مساله نیز به کاهش تولید در شرکت‌های سرم‌سازی دامن زد.
 رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران گفت: نکته دیگری که وجود دارد آن است که قیمت فرآورده‌های دارویی در ایران به دلیل قیمت‌گذاری دستوری، همواره نسبت به بازارهای کشورهای اطراف پایین‌تر است و قاچاق معکوس این فرآورده‌ها به ویژه در مورد عراق و منطقه کردستان عراق بسیار مشاهده می‌شود. سرم هم از این قاعده مستثنی نبوده و قاچاق معکوس احتمالاً سبب کاهش موجودی بازار از این محصول شده است.
او در ادامه از جلسات مشترک سازمان غذا و دارو و شرکت‌های سرم‌سازی خبر داد و گفت: سازمان غذا و دارو در روزهای گذشته، جلساتی را با شرکت‌های سرم‌سازی برگزار کرده و از آنها خواسته است، در این مقطع، به میزان 10 درصد به ظرفیت خود بیافزایند که این کمبود جبران شود. این کمبود البته مقطعی است و مساله‌ای نیست که قابل جبران نباشد. البته با توجه به اینکه شرکت شهید قاضی از سال گذشته برای توقف تولید خود با وزارت بهداشت مکاتبه داشته است، شاید بهتر بود که این وزارتخانه از همان زمان برای جبران کمبودهای احتمالی تدابیری می‌اندیشید و این کمبود را از طریق افزایش شیفت‌های کاری سایر تولیدکنندگان یا واردات جبران می‌کرد. البته قطعی برق هم در کاهش تولید بسیار موثر بود و وزارت بهداشت از پیش در جریان این قطعی نبود. در عین حال، کنترل قاچاق نیز در اختیار این وزارتخانه نیست.
نجفی‌عرب ادامه داد: نکته حائز اهمیت اینکه فعالان صنعت دارو، سال‌هاست که نسبت به اختصاص ارز ترجیحی به حوزه دارو اعتراض دارند. درخواست ما حذف دارو از شمول ارز ترجیحی است تا قیمت‌ها تعدیل شود و خواسته دیگر ما این است که مابه‌التفاوت ارز ترجیحی و ارز آزاد در حوزه دارو به انتهای زنجیره منتقل شود تا اقشار فرودست به واسطه افزایش قیمت دارو آسیب نبینند. در این صورت انگیزه‌ها برای قاچاق معکوس نیز کاهش پیدا می‌کند.
 او با بیان اینکه با ورود شرکت سرم‌سازی شهید قاضی به چرخه تولید تا پایان مردادماه، احتمالا مساله کمبود سرم در بازار کمرنگ شود، گفت که راه‌حل اساسی مقابله با قاچاق معکوس، حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و تعیین قیمت واقعی برای فرآورده‌های دارویی است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/637144/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

بنر زیبای هواداران الهلال برای بازی امشب

ماجرای تمرد بازیکنان خوشه طلایی از خسرو حیدری

حیدری: دوست داشتم در استقلال خداحافظی کنم

ستاره بایرن: برای بازی برابر رئال لحظه‌شماری می‌کنم

شاگردان نکونام میزبان یک استقلالی متفاوت

گل اول العین به الهلال توسط اریک

ترکیب آرسنال-چلسی؛ پوچتینو علیه صدرنشین

خیال کورتوا راحت است؛ لونین به خوبی جایم را پر کرده

عقب‌نشینی یوفا؛ لیست‌‌های اروپایی 26 نفره شد

پایان پیولی؛ زلاتان سرمربی میلان را انتخاب کرد

سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!

کلیه ناخدا رو به اسم نورالدین خریدند!

مجری سابق برنامه «هفت»: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید!

جشن تولد ساده و بی ریای بازیگر پیشکسوت

اجرای فوق حرفه ای و 4 نفره با یک «گیتار»

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

طوفان شن در لیبی

خیاط زبردست طبیعت

دریاچه‌ زیبای بَرم اَلوان در شهرستان بهمئی

یک آپارتمان مخفی در برج ایفل!

این اسنک رو میتونی هم صبحانه استفاده کنی هم به عنوان شام

از این ترفندهای خلاقیتی که حسابی به کارت میاد!

با این رفتار، همیشه از جاری هات سرتر و جلوتری

اگر اینکارها رو انجام میدی بدون که آبرسان برای پوستت ضرر داره

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

«مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل» در کتابفروشی‌ها

برف‌روبی توسط اولتراها!

یازده مرد منتخب کرسپو برای فتح فینال غرب آسیا

ستاره یونایتد: عذرخواهی چرا، جواب کاونتری را دادم!‏

جانشین عالیشاه در اراک هم بازوبند می‌خواهد

گلایه خسرو حیدری از علی دایی

حسین وفایی، به مکان مقدس ما توهین کردی!

سیوهای بی نظیر دروازه بانان لالیگا با پا!

تمجید شواین اشتایگر از گواردیولا

خط و نشان مدافع ذوب آهن برای تراکتوری‌ها

توصیه به لیورپول؛ مورینیو دوای درد شماست!‏

«زیرخاکی» و «مردان آهنین» پربیننده‌ترین‌های آخر فروردین

«مست عشق» نیامده حدود 2 میلیارد فروخت

تصاویر متفاوتی از شاهزاده سریال «جومونگ 3»

سختی‌های کار «سلطان و شبان» که کمتر شنیدید

5 پیشنهاد موسیقی از ناصر زینعلی برای حال خوب

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

ماجرای تفنگدار آمریکایی؛ از تلاش برای منفجر کردن مسجد تا مسلمان شدن!

سخن بزرگان/ بی توجهی به فقرا جرم بزرگی است