بزرگنمايي:
آریا بانو - لواشک شلیل دستور تهیهای مشابه به لواشک سیب دارد و به آسانی در خانه قابل تهیه است. شما عزیزان میتوانید با در دست داشتن مقداری شلیل رسیده، این لواشک را درست کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. لواشکهای خانگی یکی از انواع تنقلات سالم و مغذی محسوب میشوند که هم برای بزرگسالان و هم کودکان بسیار جذاب و خواستنی است!
پس در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع لواشک شلیل عالی و خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه لواشک شلیل ساده
مواد لازم |
شلیل رسیده | 1 کیلوگرم |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
آب | 1 لیوان |
دستور تهیه لواشک شلیل خوشمزه
شلیلها را پس از شستن، در آبکش ریخته و خشک کنید. سپس هسته آنها را گرفته و با آب و نمک درون قابلمه بریزید.
اجازه دهید با شعله بسیار ملایم، شلیلها به مدت 2-3
ساعت بپزند. در انتها، زمانی که احساس کردید آب اضافی
میوه گرفته شده، شعله را خاموش کنید. در این مرحله مواد را درون پارچ مخلوط کن ریخته و یا با گوشکوب برقی کاملا له کنید تا گوشت و
پوست شلیلها کاملا یکدست شوند. حال این سس خوشرنگ و خوشمزه را درون سینیهایی که از قبل درون آنها نایلون چهن کردهاید بریزید و مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید.
پس از گذشت 2-3 روز لواشک شما آماده خواهد شد.
نکته: شما میتوانید لواشک خود را زیر سایه نیز خشک کنید؛ در اینصورت رنگ لواشک شما نارنجی و زیباتر خواهد شد. اما این کار زمان بیشتری میطلبد و همچنین میزان ترشی لواشک هم کمتر از حالت آفتابی خواهد شد.
طرز تهیه لواشک شلیل در فر
برای تهیه این لواشک در فر، بعد از تهیه سس لواشک، یک سینی فلزی را کمی چرب کرده و مواد را درون آن پهن کنید. فر را روی دمای 80- 50 درجه تنظیم کرده و سینی فر را درون آن قرار دهید. (درب فر را نیمه باز بگذارید.) بعد از گذشت تقریبا یکساعت، خواهید دید که کم کم آب اضافی لواشک در حال تبخیر شدن است. پس از آنکه لواشک به رطوبت موردنظرتان رسید، فر را خاموش کرده و لواشک را بیرون بیاورید. (این کار احتمالا بین 3 تا 5
ساعت زمان خواهد برد!)
طرز تهیه لواشکهای ترکیبی با شلیل
طرز تهیه لواشک شلیل و هلو: اضافه کردن 5 عدد هلو زعفرانی درشت و رسیده به دستور بالا، این لواشک را بسیار معطر و خوشمزهتر میکند؛ حتما امتحان کنید!
طرز تهیه لواشک شلیل و سیب: اگر میخواهید لواشک شلیل شما مقداری شیرین یا ملستر شود، به دستور بالا 3 عدد
سیب درشت و رسیده اضافه کنید و از ترکیب
عطر سیب و شلیل لذت ببرید.
طرز تهیه لواشک شلیل و آلو: اگر به دنبال طرز تهیه لواشک شلیل ترش هستید، باید به میزان 50 – 50 از آلو و شلیل استفاده کنید تا لواشک شما مزه ترشتری بگیرد. همچنین شما میتوانید مقداری رب آلوچه یا رب انار و یا نوک قاشق چایخوری جوهرلیمو به ترکیب سس لواشکی خود اضافه کنید.
سخن آخر
امیدواریم با این دستور عالی، در خانه خودتان این لواشک خوشمزه را درست کرده و نتیجه را برای ما در پایین همین صفحه بنویسید. همچنین به یاد داشته باشید که برای نگهداری طولانی مدت لواشک سیب، میتوانید آن را درون زیپ کیپ و داخل فریزر نگهداری کنید.
پیشنهاد میکنیم مطالب طرز تهیه لواشک کیوی و لواشک گوجه سبز را در انگیزه از دست ندهید.