بزرگنمايي:
آریا بانو - در مطالب قبلی طرز تهیه اسموتی کیوی و موز ، لواشک کیوی و مارمالاد کیوی را آموزش دادیم و در این مطلب طرز تهیه مربای کیوی را به شما ارائه خواهیم داد تا این میوه خوشمزه و مفید را به هر طریقی شده در سبد غذایی خود بگنجانید. چراکه کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است.
اگر بخواهیم برخی فواید کیوی را بیان کنیم، میتوان به بهبود سلامت گوارشی و قلب و عروق و کمک به درمان سرطان، بیخوابی، دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) و دیابت. کیوی غنی از فلاونوئیدهاست و در طول بارداری مفید است، در حفظ سلامت پوست و به جذب آهن بدن کمک بسیاری میکند. همچنین خصوصیات ضد میکروبی کیوی، بدن را در برابر تعدادی از پاتوژنها محافظت و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
طرز تهیه مربای کیوی عالی و خوشمزه
مواد لازم |
کیوی | 1 کیلوگرم |
آب | یک لیوان |
شکر | 700 تا 1 کیلوگرم |
وانیل | نوک قاشق مرباخوری |
آب لیمو | نوک قاشق سوپخوری |
دستور تهیه مربای کیوی خانگی خوشمزه
ابتدا شکر و آب را در یک قابلمه نسبتاً بزرگ با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و
شربت غلیظی بهدست بیاید. بعد از روی حرارت بر میداریم تا خنک شود. در این فاصله کیوی ها را بشویید و
پوست آنها را خیلی نازک بردارید و به صورت برشهایی با قطر یک سانت حلقه حلقه کنید. کیویهای برش زده را در شهد خنک شده قرار دهید و بعد روی حرارت بگذارید تا با حرارت ملایم بجوشد. اگر
دوست داشتید رنگ مربا خوش رنگتر شود، میتوانید 2 قطره از رنگ سبز مجاز خوراکی را در یک قاشق سوپ خوری آب حل کرده و سپس به مربا اضافه کنید و بعد از 20 تا 25 دقیقه جوشیدن کیوی و امتحان کردن
شربت آن، آبلیمو را اضافه کنید تا یکی دو جوش دیگر هم بخورد. سپس مربا را از روی حرارت بردارید تا کم کم خنک شود. مربای خنک شده را در شیشههای آماده شده بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگه دارید.
نکات مهم در تهیه مربای کیوی خانگی
از کیویهای سفت و رسیده استفاده کنید. بنا به سلیقهتان میتوانید مقدار شکر را کمتر یا بیشتر کنید. سعی کنید حتماً از آبلیموی خانگی استفاده کنید. اگر مربای کیوی شکرک زد یعنی ترشی آن کم بوده است. به مربا مقداری آب جوش اضافه کنید و زمانی که جوشید، کمی آبلیمو به آن اضافه کنید. برای داشتن مربای کیوی به شکل گل باید با قالب مناسب ( کاتر ) کیویهای حلقه شده را به صورت گل قالب بزنید. مروری بر مهم ترین خواص کیوی
یکی دیگر از مزیتهای شگفت انگیز کیوی، توانایی آن در جذب آهن بدن است. کیوی سرشار از
ویتامین C و سایر مواد شیمیایی مانند لوتین و زاکسانتین است که به جذل آهن را بهبود میبخشد و از کمبود آهن در بدن جلوگیری میکند. یک مطالعه مقایسهای بین کوی و موز انجام شده که نشان میدهد اگر همراه با غلات صبحانه کیوی مصرف شود، میزان جذب آهن چند برابر موز خواهد بود. همچنین کیوی به
سالم ماندن دستگاه گوارش کمک میکند. کیوی سرشاز از فیبر است که به هضم و
سلامت روده کمک میکند. کیوی سیستم
روده را تحریک میکند تا از یبوست امتناع کند.
از دیگر خواص کیوی میتوان به خاصیت ضد یبوست بودن آن اشاره کرد. به همین دلیل مصرف کیوی را معمولاً به عنوان یک ملین طبیعی و پرخاصیت به افرادی که از مشکل یبوست رنج میبرند، توصیه میکنیم. یک مطالعه در مورد کیوی نشان داد که مقدار خوبی از آنتی اکسیدان پروتئولیتیک اکتینیدین را ذخیره میکند که هضم پروتئینها را بهبود میبخشد. عصاره کیوی باعث افزایش رشد اسید لاکتیک میشود و مانع از رشد باکتریهای اشریشیا کلی (Escherichia coli) و کمک به حفظ سلامتی گوارشی میشود.
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. در آخر خواندن مطالب « طرز تهیه مربای خربزه خانگی » و « طرز تهیه مربای به » را نیز به شما پیشنهاد میکنیم. همچنین فراموش نکنید که شما میتوانید سوالات و نظرات خود را با کارشناسان ما در پایین همین مطلب در میان بگذارید.