آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه خورش ترشی گورما خانه داري

طرز تهیه خورش ترشی گورما
  بزرگنمايي:

آریا بانو - این خورش، یک خورش اصیل ایرانی است که مربوط به استان اردبیل است. این خورش به خورش چشم بلبلی نیز معروف است که از ترکیب گوشت خورشتی و لوبیا چشم بلبلی و آلو تهیه می شود. چاشنی های مورد استفاده در این خورش، رب گوجه فرنگی یا رب انار است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش ترشی گورما در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید. مواد لازم برای 4 نفر پیاز 1 عدد گوشت خورشتی گوسفندی 300 گرم فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم چوب دارچین 1 تکه نمک و زعفران دم کشیده به مقدار لازم رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه آلو خورشتی 1 پیمانه طرز تهیه خورش ترشی گورما مرحله اول برای تهیه خورش خوشمزه و مجلسی ترشی گورما در ابتدای کار، لوبیا چشم بلبلی را شسته و با کمی آب حدود 24 ساعت قبل خیس می کنیم. در این مدت حدود 5 بار آب آن را عوض می کنیم. پیاز را شسته و پوست می کنیم. مرحله دوم سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. یک قابلمه را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس پیاز ها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. گوشت خورشتی را به آن اضافه می کنیم. مرحله سوم سپس به خوبی تفت می دهیم تا رنگ آن عوض شود و سرخ شود. به آن فلفل و زردچوبه و چوب دارچین اضافه می کنیم و دو لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و درب قابلمه را می بندیم و زمان می دهیم حدود 2 ساعت تا پخته شود. مرحله چهارم وقتی که گوشت کامل پخته شد، به آن نمک و زعفران اضافه می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرار قرار می دهیم، سپس کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا روغن به خوبی داغ شود. مرحله پنجم رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ باز کند. سپس به خورش اضافه می کنیم. چوب دارچین را در این مرحله در می آوریم. لوبیا چشم بلبلی را که از قبل خیس کرده ایم، به خورش اضافه می کنیم. مرحله ششم آلو خورشتی را هم اضافه کرده و تا زمانی که لوبیا ها پخته و خورش به روغن بیفتد روی حرارت باقی می گذاریم. وقتی که خورش جا افتاد زیر گاز را خاموش می کنیم و در ظرف مورد نظر آن را سرو می نماییم. این خورش را در کنار پلو زعفرانی سرو می کنیم.

این خورش، یک خورش اصیل ایرانی است که مربوط به استان اردبیل است. این خورش به خورش چشم بلبلی نیز معروف است که از ترکیب گوشت خورشتی و لوبیا چشم بلبلی و آلو تهیه می شود. چاشنی های مورد استفاده در این خورش، رب گوجه فرنگی یا رب انار است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش ترشی گورما در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
پیاز1 عدد
گوشت خورشتی گوسفندی300 گرم
فلفل قرمز و زردچوبهبه مقدار لازم
چوب دارچین1 تکه
نمک و زعفران دم کشیدهبه مقدار لازم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذا خوری
لوبیا چشم بلبلی1 پیمانه
آلو خورشتی1 پیمانه
طرز تهیه خورش ترشی گورما
مرحله اول
برای تهیه خورش خوشمزه و مجلسی ترشی گورما در ابتدای کار، لوبیا چشم بلبلی را شسته و با کمی آب حدود 24 ساعت قبل خیس می کنیم. در این مدت حدود 5 بار آب آن را عوض می کنیم. پیاز را شسته و پوست می کنیم.
مرحله دوم
سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. یک قابلمه را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس پیاز ها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. گوشت خورشتی را به آن اضافه می کنیم.
مرحله سوم
سپس به خوبی تفت می دهیم تا رنگ آن عوض شود و سرخ شود. به آن فلفل و زردچوبه و چوب دارچین اضافه می کنیم و دو لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و درب قابلمه را می بندیم و زمان می دهیم حدود 2 ساعت تا پخته شود.
مرحله چهارم
وقتی که گوشت کامل پخته شد، به آن نمک و زعفران اضافه می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرار قرار می دهیم، سپس کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا روغن به خوبی داغ شود.
مرحله پنجم
رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ باز کند. سپس به خورش اضافه می کنیم. چوب دارچین را در این مرحله در می آوریم. لوبیا چشم بلبلی را که از قبل خیس کرده ایم، به خورش اضافه می کنیم.
مرحله ششم
آلو خورشتی را هم اضافه کرده و تا زمانی که لوبیا ها پخته و خورش به روغن بیفتد روی حرارت باقی می گذاریم. وقتی که خورش جا افتاد زیر گاز را خاموش می کنیم و در ظرف مورد نظر آن را سرو می نماییم. این خورش را در کنار پلو زعفرانی سرو می کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/636598/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟

سرد بودن بینی نشانه استرس است

چگونه شغلی متناسب با شخصیت خود پیدا کنیم؟

چگونه با ترس‌هایمان مبارزه کنیم؟

سه راهکار برای آن‌که بفهمیم طرف مقابل دروغ می‌گوید

افراد الهام بخشی که باعث می‌شوند تسلیم نشوید

با این روش های استثنایی حافظه خود را تقویت کنید

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟

یوگا و رهایی از اضطراب مادربودن

حقایق عجیب زنانه!

درمان وسواس و افسردگی با چند راهکار کم‌خرج

با این ترفند ساده از اعتیاد به تلفن همراه خلاص شوید

غلبه بر ترس و راه اندازی کسب و کار جدید

5 نشانه‌ ظاهری اضطراب بیمارگونه

رژیم غذایی برای مقابله با افسردگی

فرار دختران از خانه، دلایل و راه های پیشگیری

اکراه مردان در پذیرش مشکلات سلامت روان

بی‌ادب ها هرگز موفق نمی‌شوند!

راهکارهایی برای کنترل عصبانیت

چگونه با رازهای‌مان خوشحال باشیم؟

چرا دختران بیشتر از پسران در معرض افسردگی قرار دارند؟

نقش استرس در بروز دردهای قلبی!

اعتیاد به کار؛ بلایی که عمرمان را می‌گیرد

با بیماران چگونه برخورد کنیم؟

فواید خنده و گریه

چرا مجردها منزوی می‌شوند؟

اضطراب و استرس، مسری است

9عامل کمتر شناخته‌شده زوال عقل

شخصیت شما چه تاثیری بر سلامت شما دارد؟

12 علامت اینکه واقعا باهوش هستید

روان‌شناسی نابرابری

آیا احساسات را به فرزندانمان یاد می دهیم یا ارث می دهیم؟

افسردگی ناشی از تعطیلات چیست؟

9 عادت روزانه‌ای که باید هر چه زودتر ترک کنید

ویژگی‌های چهره که باعث جذاب‌تر دیده شدن افراد می‌شود

اضطراب بیشتر با استفاده بیش از اندازه از اسمارت فون ها

چرا بی دلیل گریه می کنیم؟