آریا بانو

آخرين مطالب

تهران و مخاطراتش/15

موش ها عامل گسترش بیماری و طاعون شهرداری تهران

موش ها عامل گسترش بیماری و طاعون
  بزرگنمايي:

آریا بانو - شهر: مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفت: موشهای زیرزمینی آدمخوار و مرده خوار نیستند اما در انتقال بیماری ها و گسترش آنها پس از بحران هایی نظیر زلزله و سیل نقش آفرین هستند.

به گزارش شهر، موش‌های زیرزمینی تهران همیشه در سطح شهر پراکنده بوده و هستند و وجودشان نیز مشکلاتی را برای شهروندان به ارمغان آورده است. گاهی با رفت و آمدشان در سطح معابر و خانه ها و گاهی با ابعادشان موجب وحشت شهروندان‌ می شوند. شهرداری تهران طی سال ها، برای مقابله با این جانور موذی از راه کارهای مختلفی استفاده کرده است.
سید علی مفاخریان، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار شهر درباره رابطه بین مخاطرات طبیعی و موش‌های زیر زمینی گفت: موش های زیر زمینی هیچ ارتباطی با بحران زلزله و فرونشست زمین ندارند. حضور این موش‌ها در کلونی‌های زیر زمین پس از زلزله، خطری ندارد و فرضیه آدم خواری و خوردن اجساد توسط موش‌ها با توجه به نوع تغذیه، تعداد و ابعاد آن ها نادرست است، چون موش گوشت خوار نیست.
او ادامه داد: به عنوان مثال درباره مشاهده موش ها در بهشت زهرا (س)، هیچ‌ گونه گزارشی داده نشده است. اگر احتمال مرده ‌خواری وجود داشت باید در قبرستان‌ ها شاهد تجمع گسترده موش‌ها می‌بودیم. چنانچه در بهشت زهرا موش وجود داشته باشد در حد معقول ابعاد شهری است که معمولا در همه جای شهر دیده می شوند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره میزان حضور موش ها در کل تهران از تغذیه موش های زیر زمینی گفت: موش ها در هر مکانی که شرایط زیستی مناسبی برای آن ها وجود داشته باشد، بیشتر هستند. پسماند و مواد غدایی موجود در جوی ها و مخازن زباله سطح شهر باعث‌ می شود که موش ها اطراف این مکان ها را برای محل زندگی خود انتخاب کنند، در نتیجه زاد و ولد موش ها زیاد می شود و به مرور تعداد آن ها افزایش می یابد.
مبارزه با موش های زیر زمینی
او درخصوص نوع روش های مبارزه با موش های زیر زمینی بیان کرد : شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل و مناطق شهرداری تهران مبارزه ای ترکیبی را برای از بین بردن موش ها در پیش گرفته اند. این مبارزه از سال‌های پیش وجود داشته و امسال نیز در 3 دوره، طرح‌های جهادی مبارزه با موش ها در مناطق مختلف شهر اجرا شد. از بین بردن موش ها با روش شیمیایی، سموم (ضد انعقاد خون) و روش فیزیکی، مسدود کردن لانه ها و منافذ رفت و آمد موش ها صورت گرفته است. این روش ها برای کم کردن میزان آسیب موش ها به جامعه و شهر به کار گرفته می شود.
مفاخریان با بیان اینکه سموم مصرفی برای از بین بردن موش ها با همکاری و هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی تهیه می‌ شود، درباره استفاده از ظرفیت علمی شرکت های دانش بنیان برای نابودی موش ها خبر داد: یک مجموعه در دانشگاه شهید بهشتی در حال تحقیق بر روی روش های جدید برای مبارزه با موش ها هستند که امیدواریم به زودی عملیاتی شود.
او ‌افزود: یکی از ایده های خوب شرکت های دانش بنیان، برای کشتن موش ها، استفاده از برق است. اما بررسی ها نشان می دهد که این طرح دارای اشکالاتی است. چون جریان برق، در هنگام تردد شهروندان در سطح شهر و عبور از معابر خطر ساز خواهد بود. اگر نواقص این طرح برطرف شود، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل از آن برای از بین بردن موش ها استفاده خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفت: امسال براساس آمارهای استخراج شده از سامانه 137 شهرداری تهران تعداد پیام ها (شکایات) مربوط به موش های زیرزمینی از سوی شهروندان کاهش پیدا کرده است که نشان می دهد، تعداد این موش ها تا حدودی کم شده است.
او با تاکید بر اهمیت خیابان ولیعصر، از اقدامات به کار گرفته شده برای از بین بردن موش ها در این خیابان، گفت: خیابان تاریخی ولیعصر مناطق 1، 3، 6 و 11 شهر تهران را در بر می گیرد. در خیابان ولیعصر و اطراف این خیابان اقداماتی برای نابودی موش ها صورت گرفته است.
مفاخریان از تاثیر روش های مبارزه با موش ها در سطح شهر عنوان کرد: همه این اقدامات و راهکار های صورت گرفته برای مبارزه با موش ها در سطح شهر به این معنا نیست که به طور کامل همه موش ها کشته می شوند و دیگر در تهران شاهد موش نخواهیم بود، چرا که تا زمانی که پسماند مواد غدایی در دسترس موش ها قرار دارد، زاد و ولد صورت می گیرد و موش ها در بستر های مکان های آلوده، کلونی های بیشتری در زیر زمین برای خود ایجاد می کنند.
او اضافه کرد: موش جانور باهوشی است، نوع ترکیبات سم های قدیمی و طعمه گذاری را شناسایی می کند، پس‌ همه روش ها گذشته اثرگذار نخواهد بود. برای مبارزه با موش ها باید نوع سموم و میزان دز آن تغییر پیدا کند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره نحوه بررسی میزان موش های کشته شده اینگونه، گفت: بررسی ها نشان می دهد که به ازای هر یک موش مرده، تقریبا 10 موش از بین رفته است.
او عنوان کرد: در فصل تابستان به علت تابش شدید آفتاب، معمولا موش ها به دنبال یک سایه بان در نهرها و نقاط دیگر پناه می گیرند، بنابراین کمتر شاهد حضور موش ها در سطح شهر هستیم. البته در این ایام، زاد و ولد موش ها در زیر زمین با وجود ذخیره ای که از پسماند غذایی در منافذ دارند، متوقف نخواهد شد.
مفاخریان از تاثیر همکاری شهروندان برای نابودی موش ها اینگونه‌ گفت: اگر شهروندان پسماند را ساماندهی کنند و رستوران ها و مغازه ها ضایعات غذایی را در جوی ها رها نکنند، گامی مهم در ادامه اقدامات شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل برای نابودی موش ها خواهد بود. در واقع این ها مکمل یکدیگر هستند و در این صورت می توان جمعیت موش ها را کنترل کرد.

آریا بانو


او درخصوص نوع موش های زیر زمینی ذکر کرد: موش های زیر زمینی تهران اغلب موش های نروژی و موش هایی از نوع rat هستند. موش های rat بین 500 گرم تا 3 کیلو گرم وزن دارند. این موش ها به واسطه نقل و انتقالات کالا از بنادر وارد شهر ها شده اند و به مرور گسترش پیدا کرده اند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره نحوه برآورد اعتبار برای نابودی موش‌های‌ تهران توضیح داد: میزان اعتبار لازم برای از بین بردن موش ها با توجه به ابعاد یک منطقه و تعداد نواحی آن تخمین زده شده و پس از آن تخصیص داده می ‌شود.
او در پاسخ به این سوال که موش ها عامل انتقال بیماری هستند، گفت: موش ها می‌توانند عامل انتقال بیماری هایی مانند طاعون باشند.
خبرنگار : النازکارخانه

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/634978/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیزر قطعه جدید «قسم» با صدای رضا صادقی

واژگونی سه خودرو شوتی در جاده یاسوج - اصفهان

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از 5 اردیبهشت

گوناگون/ رمزگشایی از روستایی که یک شبه ناپدید شد!

بخشی از سوئیس که متعلق به ایتالیاست

با دَمنده ی هوا، پهپاد درست کرد!

یکی از پربازدیدترین جاذبه های مصر

جوانمردی امیرالمؤمنین(ع) در جنگ ها

نمایی زیبا از چالکندی دزفول

آتش گرفتن قطار حین حرکت در کانادا

استیک مرغ با طعمی بی نظیر

درمان اختلالات گفتاری و بهبود بلع در بیماران پارکینسون

پوشش سنتی و دیدنی زنان اروپایی

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

در کانادا به کجاها سر بزنیم؟

گیتی آذرپی درگذشت

نگاهی به رقیبان آزادکار ایران برای کسب سهمیه

تارتار و هدایت ملوان با درد شدید

مشکل عجیب یونایتد برای اخراج تن‌هاخ

عصبانیت ژاوی پس از شکست 3-2 بارسلونا مقابل رئال مادرید

خوشحالی بازیکنان اینتر و سردادن شعار میلان ما اینجا هستیم

کلیپ زیبای باشگاه اینتر به مناسب 2 ستاره شدن لوگوی این تیم

واکنش اکانت اینستاگرام لالیگا به دو گل پیروزی‌بخش بلینگام

حیرت بارسلونا؛ داور ال‌کلاسیکو نمره قبولی گرفت

جنجال در فوتبال آفریقا به خاطر طراحی یک پیراهن!

واکنش کافو به لقب جالب لوکاس واسکز در رئال

رفتن پیولی از میلان قطعی شد

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

همنوازی نوازندگان ایرانی و روسی در سنت‌ پترزبورگ

تیزر ویدئویی آهنگ جدید «عشقم» از ناصر زینعلی

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

هشدار دانشمندان درباره همه‌گیری آنفلوانزا در جهان

2 توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا

وضعیت شهر شنژن چین درپی بارندگی شدید

اطلاعیه چهارم فراجا درباره طرح برخورد با کشف حجاب

رئیس سازمان انرژی اتمی: سالانه یک میلیون ایرانی از خدمات دارویی هسته‌ای استفاده می‌کنند

یکی از باورنکردنی ترین مکان های فیلیپین

خیلی خوب برای نجات جون زنش تلاش کرد!

دره زیبای باشو در پاکستان

وقتی همزمان هم خوشانسی و هم بدشانس

برخورد وحشتناک کودک با شیشه مغازه حین دوچرخه‌سواری

پیاده شدن مسافر از اتوبوس در حال حرکت

عاقبت رانندگی با سرعت بالا در هوای مه آلود

یک جاده کوهستانی در کارپات رومانیایی

نحوه صحیح حمل کیسه‌های سنگین

روش تهیه کنسرو نخودفرنگی در خانه

نوشیدن آب همراه با غذا مفید است یا مضر؟

خواص خارق العاده و باور نکردنی چغندر