آریا بانو

آخرين مطالب

خواص آبغوره؛ از درمان چربی خون تا مشکلات موی سر خانه داري

خواص آبغوره؛ از درمان چربی خون تا مشکلات موی سر
  بزرگنمايي:

آریا بانو - آبغوره خواص غذایی و درمانی بسیار زیادی دارد که برخی از مهمترین آن‌ها شامل این موارد است: خاصیت ضدعفونی کنندگی و دفع سموم بدن را دارد. با استفاده از آبغوره می‌توان التهاب مخاط دهان را درمان کرد. از آبغوره برای درمان رماتیسم استفاده می‌شود. آبغوره برای کاهش کلسترول و چربی خون بسیار مفید است. آبغوره تقویت کننده کبد است. آبغوره محرک اشتهاست و … . در ان مطلب به بررسی پرکابردترین خواص آبغوره خواهیم پرداخت.
خواص آبغوره
1. خواص آبغوره فشار خون
آبغوره خاصیت مدر دارد و از این‌رو یکی از موارد مصرف آن کاهش فشار خون بالا است، این نوشیدنی ترش همچنین حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که برای تنظیم فشار خون مفید است.
2. خواص آبغوره در طب اسلامی
در طب سنتی از آب غوره به عنوان میوه‌ای قابض، رفع کننده ورم مخاط دهان و نرمی لثه‌ها یاد شده که بعلت وجود تارتارات اسید و پتاسیم در آن، برای سیاتیک و روماتیسم بسیار نافع بوده و برای تقویت معده و کبد و تصفیه کننده خون از آن استفاده می‌شود. غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. این میوه نارس، حرارت خون و صفرا در بدن را کم کرده و باعث از بین رفتن صفرا و بلغم موجود در معده می‌شود.
امام رضا (ع) در طب الرضا غلبه مزاج بلغم در فصل زمستان را محتمل برشمرده‌اند که با عنوان مزاج زمستانی از آن یاد می‌شود.

آریا بانو


3. خواص آبغوره برای کبد چرب
مزاج کبد بطور طبیعی گرم و‌تر است، بنابراین سرد شدن آن بر اثر عوامل مختلف می‌تواند باعث کاهش توانایی آن در تحلیل و متابولیزه کردن چربی‌ها شود. همچنین با انباشته شدن چربی در بافت کبد، موجب چرب شدن کبد شو؛ بنابراین باید در مصرف ترشی‌ها به ویژه سرکه و آبغوره، خوراکی‌های سرد مثل ماست، دوغ ترش، خیار و کدو که باعث سرد شدن کبد می‌شوند، بیشتر احتیاط کنید.
4. خواص آبغوره برای چربی خون
این طور به نظر می‌رسد که آبغوره به دلیل داشتن ویتامین C می‌تواند باعث کاهش چربی و فشارخون شود. البته ذکراین نکته ضروری است که گرچه این چاشنی می‌تواند تا حدودی از افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب و افزایش فشارخون جلوگیری کند ولی در موارد پرفشاری ‌خون و چربی‌خون بالا مصرف آبغوره جایگزین دارو نخواهد بود و داروهای تجویزی پزشک نباید کم یا قطع شود، بلکه مصرف آبغوره می‌تواند در کنار درمان‌های استاندارد این بیماری‌ها مورد توجه قرار گیرد. ذکر این نکته نیزحائز اهمیت است که نگهداری و حرارت طولانی مدت آبغوره نیز از محتوی ویتامین C و به تبع آن از خواص مفید آن می‌کاهد.
5. خواص آبغوره برای موی سر
مالیدن روغن بنفشه و روغن کدو و شستشوی روزانه با گلاب و آب چغندر یا ضماد آرد نخود و گل ختمی همراه سرکه خانگی در رفع شوره مؤثر است. همچنین استفاده از محلول رقیق شده سرکه خصوصاً سرکه سیب، آبغوره یا آبلیمو و مالیدن آن به کف سر نافع است.
چربی پوست سر که عمدتاً به علت رژیم غذایی ناصحیح ایجاد میشود و در طب سنتی راهکارهایی جهت درمان آن پیشنهاد شده است:
استفاده از محلول سدر همراه آبغوره و روغن زیتون به این صورت که 50 گرم برگ سدر را جوشانده، آب غلیظ آن را صاف کرده همراه یک دوم استکان روغن زیتون و 5-4 قاشق مرباخوری آبغوره مخلوط کرده و جهت شستشوی سر استفاده میشود. همچنین محلول برگ مورد
که طبق دستور زیر تهیه و استفاده میشود:
50 گرم برگ تازه مورد را له کرده و آب آن را گرفته همراه یک دوم استکان روغن بادام تلخ و 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب مخلوط کرده، روزانه سر را با آن بشویید. استفاده از محلول آب و سرکه و همچنین آب نعناع تازه همراه آب نمک نیز میتواند در رفع چربی پوست سر مؤثر باشد.

آریا بانو


6. خواص آبغوره برای لاغری
کارشناسان طب اسلامی معتقدند فردی که به چاقی دموی مبتلا است برای لاغر کردن باید از مواد غذایی سرد و خشک استفاده نماید چرا که این افراد دارای طبیعتی گرم و تر هستند و برای لاغری باید به روش درمان به ضد استفاده کرد که مصرف غذاهای سرد و خشک می‌تواند موجب لاغری فرد شود و آبغوره یکی از غذاهای سرد و خشک است.
البته گاهی اوقات افراد به منظور کاهش وزن به‌طور ناشتا آبغوره مصرف می‌کنند، این افراد باید بدانند که مصرف ناشتا و مداوم آبغوره می‌تواند به مخاط دستگاه گوارش آسیب وارد کرده و آن را مستعد زخم کند. تغییر شیوه زندگی از جمله؛ افزایش فعالیت بدنی همراه با رژیم غذایی کم کالری می‌تواند در کاهش وزن افراد موثر باشد. اما افزودن آبغوره به سالاد به خوش طعم شدن آن کمک می‌کند و از آن جایی که این غذا کم کالری بوده می‌تواند در کنترل وزن موثر باشد.
موارد منع یا محدودیت مصرف آبغوره
از لحاظ طب سنتی آبغوره طبع سرد دارد و برای افراد سرد مزاج و کسانی که ممکن است دچار ضعف اعصاب باشند توصیه نمی‌شود. همچنین افراد باردار باید به طور محدود این چاشنی را مصرف کنند، زیرا آبغوره خاصیت مدر دارد و ممکن است سلامت جنین را به خطر بیاندازد. از آن جایی‌که گاهی‌اوقات برای جلوگیری از رشد کپک به آبغوره نمک اضافه می‌کنند، در این صورت مصرف آن برای بیمارانی‌که باید مصرف نمک را محدود کنند مانند بیماران مبتلا به پرفشاری‌خون، بیماران قلبی و کلیوی توصیه نمی‌شود. استفاده از این چاشنی برای بیمارانی که زخم معده دارند و یا مبتلا به التهاب روده هستند نیز منع مصرف دارد.

آریا بانو


مضرات آبغوره برای دیابت
در آبغوره نه تنها قند بسیار کمی وجود دارد، بلکه در طب سنتی از خواص غوره برای دیابت برای درمان دیابت نیز استفاده می‌شود. به دلیل آنکه غوره خاصیت چربی سوزی دارد، بنابراین باعث کاهش وزن می‌شود و از آنجایی که چاقی یکی از عوامل اصلی ابتلا به دیابت است، مصرف آبغوره می‌تواند راه حلی برای جلوگیری یا درمان دیابت به حساب آید.
سخن آخر
شما از خواص آبغوره چه می‌دانید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید. در پایان برای کسب اطلاعات بیشتر، توصیه می‌کنیم مقاله « طبع غوره » را نیز در انگیزه مطالعه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/634417/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟