بزرگنمايي:
آریا بانو - سن شروع غذا دادن به کودک ، سن 6 ماهگی است. بهتر است غذای کمکی کودک 6 ماهه را با حریره بادام شروع کنید. اما توجه داشته باشید که کودکان 4 ماهه به دلیل اینکه هنوز قادر به کنترل سر نیستند و یا توانایی جویدن و بیرون دادن غذاهای جامد را نسبت به کودکان 6 ماهه ندارند، باید طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد طوری باشد که کاملا مختص به سن او باشد.
نگران نباشید ما در این مقاله به شما کمک میکنیم تا برای فرزند 4 ماهه و یا 6 ماهه خود بهترین و مناسبترین حریره بادام را تهیه کنید. در این مقاله به 7 روش طبخ این غذا اشاره شده است که پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.
طرز تهیه انواع حریره بادام برای نوزاد
1. حریره بادام برای نوزاد 6 ماهه با آرد برنج
موادلازم |
بادام | 4 عدد |
آرد برنج | 1 قاشق مرباخوری |
شیر پاستوریزه | 1 استکان (معادل 60 میلی لیتر) |
روغن زیتون | 1 قاشق چایخوری |
آب | 1/2 استکان (معادل 30 میلی لیتر) |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
دستور پخت
اول بادامها را شسته و سپس به مدت چند
ساعت در آب گرم بخیسانید تا
پوست بادام به راحتی کنده شود. در مرحله بعد این بادامها را پودر یا رنده کنید. طوری رنده کنید که ذرات درشتی از بادام باقی نماند.
شیر را در ظرف کوچکی از جنس لعابی بریزید، آرد
برنج را به آن اضافه کرده و به طور مداوم با پشت قاشق آرد
برنج را در
شیر هم بزنید تا کاملا حل شود. مخلوط آماده شده را روی حرارت قرار دهید، آب و شکر را اضافه کرده و به مدت 20 دقیقه مرتب به هم بزنید تا حریره پخته شود و ظاهری شبیه به ماست پیدا کند.
به دلیل اینکه
کودکان 6 ماهه قادر به هضم
روغن زیتون و یا کنجد و … هستند، شما میتوانید برای رشد بهتر کودک به حریره بادام از این دسته از روغنها به اندازه دو تا سه قطره اضافه کنید. علاوه بر این،
روغن زیتون و یا کنجد میتواند مشکل کار نکردن شکم
نوزاد را نیز حل کند.
2. طرز تهیه حریره بادام برای
نوزاد 6 ماهه با
برنج مواد لازم |
برنج خیسانده | 2 قاشق غذاخوری |
بادام رنده شده | 2 قاشق غذاخوری |
جعفری ساطوری ریز خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | کمی |
روش تهیه
اول باید بادامها را درون آب ولرم ریخته و بعد از چند
ساعت پوست آنها را جدا کنید. بادام ها را رنده کنید و برنجی که قبلا در آب خیساندهاید به همراه کمی نمک بپزید. اجازه دهید مواد حدود یک
ساعت روی حرارت ملایم بپزد و لعاب پس دهد. اگر احساس کردید کمی سفت است میتوانید آب جوش به اندازه لازم به این ترکیب اضافه کنید.
سبزی جعفری را ساطوری کرده و به حریره اضافه کنید. مدت 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید و مجددا هم بزنید. اکنون حریره بادام کودکتان آماده است. در صورت سفت بودن کمی به آن آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
3. طرز تهیه حریره بادام برای کودک 6 ماهه با کنجد
کنجد در کنار بادام میتواند تامین کننده بسیاری از نیازهای کودک 6 ماهه باشد؛ این مواد مغذی سرشار از فیبر و
ویتامین E است که استفاده از تنها 100 گرم از این دانه میتواند 573 کیلو کالری انرژی داشته باشد. بنابراین سرو حریره بادام با کنجد برای کودک 6 ماهه شما توصیه میشود.
مواد لازم |
بادام پوست کنده و پودر شده | 1 قاشق چایخوری |
کنجد پوست کنده و پودر شده | 1 قاشق چایخوری |
آرد برنج | 1 قاشق مرباخوری |
شیر پاستوریزه | 1 استکان (معادل 60 میلی لیتر) |
روغن زیتون | 1 قاشق چایخوری |
آب | 1/2 استکان (معادل 30 میلی لیتر) |
روش پخت
اول بادامها را در اب ولرم بخیسانید و بعد
پوست آنها را جدا کنید. بادامهای
پوست شده را رنده و یا با خوردکن له کنید.
شیر را درون ظرفی بریزید و آرد
برنج را اضافه کنید. به خاطر اینکه آرد
برنج حالت گلوله گلوله نشود، با پشت قاشق آن را درون
شیر له کنید. مواد ترکیب شده را روی حرارت بگذارید آب ،شکر و کنجد را اضافه کرده و مرتب مواد را تا 20 دقیقه هم بزنید تا حریره قوام لازم را بدست بیاورد.
4. طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد6ماهه با نشاسته گندم
غذاهای نشاسته دار منبع خوبی از انرژی و منبع اصلی مواد غذایی مختلف در رژیم غذایی ما هستند. همچنین نشاسته دارای فیبر، کلسیم، آهن و ویتامین B است. تهیه حریره بادام با نشاسته باعث وزن گیری سریع کودک می شود.
مواد لازم |
بادام | 70 گرم |
نشاسته گندم | 1 قاشق سوپخوری |
شکر | 1 قاشق مرباخوری |
مراحل تهیه
اول
پوست بادامها را بگیرید. بادامها را بوسیله رنده یا غذاساز له کنید. سپس آن را در پارچه نازکی ریخته، 3 لیوان آب گرم روی آن بریزید و شیره بادام را کاملا بگیرید. نشاسته گندم را درون شیره بادامی که از قبل آماده کردهاید بریزید و با پشت قاشق کاملا نشاسته را در شیره بادام حل کنید. شکر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد از 20 دقیقه از روی حرارت بردارید. حریره بادامی که پختید باید کاملا مشابه ماست شود.
حریر بادام برای
نوزاد 4 ماهه
بعضی از نوزادان به دلیل وزن نگرفتن، میتوانند از 4 ماهگی غذای کمکی را دریافت کنند، اما غذا دادن به
نوزاد در پایان چهارماهگی باید با نظر
پزشک و با توجه به ویژگیهای جسمی و رشدی
نوزاد باشد. از طرفی چون سیستم هضم و جذب
نوزاد در 4 ماهگی هنوز به تکامل کامل نرسیده، لازم است که سبکترین حریره بادام را برای او در درست کنید. مثلا
نوزاد 4 ماهه قادر به هضم کنجد و یا
شیر پاستوریزه در حریره بادام نیست. بنابراین بهتر است حریره بادامی برای او تهیه کنید که هم از طعم آن خوشش بیاید و هم به سادهترین شکل ممکن طبخ شود.
5. طرز تهیه حریره بادام برای
نوزاد 4 ماهه با
شیر مادر مواد لازم |
آب | 2/3 لیوان (دو سوم لیوان) |
آرد برنج | یک قاشق مرباخوری |
بادام | 4 عدد |
شکر | یک قاشق چای خوری |
شیر مادر | نصف لیوان |
دستور پخت
در مرحله اول، بادامها را در ظرف مناسبی ریخته و سپس آب گرم را به بادام اضافه کنید و به مدت 4
ساعت اجازه دهید تا بادامها درون آب باقی بمانند. در ظرف مناسبی بادام رنده شده را بریزید سپس
شیر و آرد
برنج را به ظرف اضافه کنید. سپس ظرف را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید. بعد از چند دقیقه شکر و آب را به قابلمه اضافه کنید و آنها را به خوبی با
شیر و آرد
برنج مخلوط کنید و به صورت مکرر این مخلوط را هم بزنید. بعد از 20 دقیقه حریره بادام آماده است.
6. طرز تهیه حریره بادام برای
نوزاد 4 ماهه با نبات و
شیر مادر مواد لازم |
آب | 2/3 لیوان (دو سوم لیوان ) |
آرد برنج | یک قاشق مرباخوری |
بادام | 4 عدد |
نبات | یک قاشق چای خوری |
شیر مادر | نصف لیوان |
روش تهیه
برای پختن حریره بادام با نبات دقیقا مانند نمونه بالا عمل کنید و به جای شکر، نبات آب شده داخل آن بریزید. استفاده از نبات به وزنگیری کودک کمک بیشتری میکند و نبست به شکر زود هضمتر است.
7. طرز تهیه حریره بادام برای
نوزاد 4 ماهه با عسل
مواد لازم |
بادام پوست کنده و پودر شده | 1 قاشق چایخوری |
آرد برنج | 1 قاشق مرباخوری |
آب | 1/2 استکان (معادل 30 میلی لیتر) |
عسل | 1 قاشق چایخوری |
مراحل پخت
به میزان یک استکان بادام خام را آماده کرده و روی آن آب گرم ریخته تا
پوست آنها به راحتی کنده شود. سپس بادامهای
پوست کنده شده را چرخ کرده و آن را در پارچه نازکی بریزید. بعد از اینکه آب گرم روی آن ریختید، با عبور آن از پارچه توری نازک، شیره بادام را کاملاً بگیرید. سپس چند قاشق آرد
برنج را در شیره بادام حل کنید. مقدار کمی عسل به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم بگذارید و مرتبا هم بزنید تا کمی غلیظ و آماده میل شود.
کلام آخر
حریره بادام غذایی با طبیعت گرم و تر، غذایی بسیار زود هضم است. علاوه بر این، برای پوکی استخوان، نرمی استخوان و رشد استخوان نیز مفید است؛ همچنین چاق کننده بوده و نیروی درونی بدن
نوزاد را افزایش میدهد. مصرف این غدا برای
کودکان شدیدا توصیه میشود.
در آخر توصیه میکنیم به مقاله « غذای کمکی کودک 7 ماهه » در سایت انگیزه نگاهی داشته باشید. ما منتظر خواندن نطرات و تجربیات شما در انتهای همین صفحه هستیم.