آریا بانو

آخرين مطالب

آیا تزریق واکسن سینوفارم بی‌فایده است؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - از آن جایی که اکثر کسانی که در ایران واکسن دریافت کرده‌اند، گزینه‌ای غیر از سینوفارم نداشته‌اند اطلاع‌رسانی درباره میزان اثربخشی این واکسن اهمیتی دوچندان دارد، دو رشته‌توئیت را اینجا آورده‌ایم، اما قبلش این را هم بدانیم که در هر صورت هر نوع واکسنی تقریبا مرگ بر اثر کرونا را منتفی می‌کند.
برترین‌ها: از آن جایی که اکثر کسانی که در ایران واکسن دریافت کرده‌اند، گزینه‌ای غیر از سینوفارم نداشته‌اند اطلاع‌رسانی درباره میزان اثربخشی این واکسن اهمیتی دوچندان دارد، دو رشته‌توئیت را اینجا آورده‌ایم، اما قبلش این را هم بدانیم که در هر صورت هر نوع واکسنی تقریبا مرگ بر اثر کرونا را منتفی می‌کند و شدت بیماری را در صورت ابتلا به میزان زیادی کاهش می‌دهد، حتی سینوفارم.
در ابتدا رشته توئیت کاربری به نام عنایت نیکوپور را با هم بخوانیم: یک پژوهش بر روی 450 نفر از دریافت کنندگان واکسن سینوفارم در مجارستان نشان می‌دهد تولید آنتی بادی در افراد 50 سال به بالا در حد مطلوب نبوده است و در افراد بالای 80 سال آنتی بادی مشاهده نشده است. هنوز وقت نکرده ام که جزییات مقاله را ببینم.
اما نکاتی در مورد قوت و ضعف این مقاله، اول اینکه نتایج کارآزمایی فاز 3 سینوفارم مربوط به سنین پایین‌تر از 60 سال بود و عمده افراد مردان بودند و توزیع جنسی افراد مورد مطالعه مناسب نبوده است، اما در این مقاله بیشتر افراد بین 60 تا 80 سال هستند و تعداد شرکت کننده مرد و زن تفاوت چندانی ندارد. مطالعه واکسن در سنین بالا برای سنجش کارایی واکسن بسیار مهم هست که تولیدکنندگان سینوفارم به آن توجهی نداشته اند.
همچنین کاربر دیگری با نام مهرنوش نوشت: در یکی‌دو روز گذشته دو تا مطالعه راجع به سینوفارم آمدند: یکی از سری‌لانکا و یکی از مجارستان. هر دوی این مطالعات پیش‌مقاله هستند و داوری نشدند. معنی این حرف این است که ممکن است بعضی نتایجشان تا موقع قبول شدن و چاپ عوض بشوند، ولی این اتفاق معمولا برای نتایج اصلی نمی‌افتد.
چیزی که هر دو میگویند این است که در تعدادی از افراد 60 سال به بالا آنتی‌بادی بعد از واکسن سینوفارم ایجاد نمی‌شود. این خبریه که قبلا از کشور‌های عربی هم شنیده بودیم و حالا دو مطالعه نشان می‌دهند. مطالعه‌ی سریلانکا از چند تست مختلف استفاده کرده، ولی تست مجارستان دقیق‌تر است.
مطالعه‌ی مجارستان میگوید 90٪ افراد زیر 50 سال، ولی 75٪ 60 سال و فقط 50٪ بالای 80 سال آنتی‌بادی خنثی‌کننده تولید کردند. بعد تیتر را با نمونه‌ی کوچکی از فایزر مقایسه کرده و می‌گوید تیتر ناشی از سینوفارم به مراتب پایین‌تر است.
مطالعه‌ی سریلانکا مثبت‌تر است. چرا که با نمونه‌ی افرادی که از بیماری کرونا بهبود پیدا کردند مقایسه می‌کند و می‌گوید اگر آنتی‌بادی تشکیل شده باشد بعد از سینوفارم، تیتر در یک حده با بهبود از بیماری و ربطی به سن ندارد؛ و بعد می‌گوید احتمالا به دلتا جواب می‌دهد.
هر دوی مطالعه‌ها نیاز به داوری دارند. تست‌ها متفاوت است و اگر بخوانید می‌بینید اشکالاتی هم دارند که احتمالا ازشان سوال می‌شود قبل از چاپ. ولی بخشی که اهمیت داره و از قبل خبرش بود این است که تعداد نسبتا زیادی از افراد بالای 60 سال اصولا ایمنی نخواهند داشت، یعنی صفر.
از هر 4-5 نفر بالای 60 سال، احتمالا حداقل یکی هیچ ایمنی‌ای ندارد. من ماه‌ها قبل نوشتم که سیاست ایران که استرازنکا رو برای جوانان و سینوفارم رو برای افراد مسن استفاده می‌کند اشتباه است و WHO هم نوشته بود اگر بالای 60 سال استفاده می‌شود باید به دقت رصد شود؛ و این رصد سایر کشورهاست.
چی کار باید کرد؟ اگر انتخاب بهتر یعنی استرازنکا بود که تکلیف مشخص است. اگر نبود به نظر من همچنان منطقی است در سطح تصمیم فردی سینوفارم را بزنید، ولی با این فکر که ممکن است هیچ ایمنی‌ای ندهد. تست آنتی‌بادی معمولی برای کسب اطمینان کافی نیست.
در مقیاس کلان، قطعا باید فکری برای این مسئله بشود. شاید بوستر سوم و یا دز دوم یا سومی از پلتفورم دیگه وضع را بهتر کند، باید دید. دقت به این مسئله بشود که شعار تبلیغاتی برای برکت اوایل این بود که شبیه سینوفارم است و اگر باشد هم به نظر خوب نمیاد با این اوصاف.
حرف آخر اینکه من نظر شخصیم را از این دو مطالعه نوشتم و متخصص ایمنولوژی نیستم. از دیروز خبرهایی آمده که مطالعه‌ی سریلانکا را جشن گرفتند و حالا مطالعه‌ی مجارستان آمده است. خواستم بگویم جریانشان چیست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/630803/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

دسر شکلاتی را خلاقانه بساز

پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم

اخاذی مرد شیاد با جلب اعتماد زنان پس از مرگ مادرشان

نشانه‌گیری اتفاقی اما بسیار دقیق فران تورس در پایان ال‌کلاسیکو

مطهری: تراکتور همیشه مدعی بوده

آزمون در ترکیب اصلی رُم برابر اودینزه

واکنش دین محمدی به قهرمان لیگ برتر امسال

واکنش رجب زاده به اتفاقات بازی با استقلال ملاثانی

مطهری: همه تیم‌ها را می‌شناسم

مطهری: در تراکتور باید کمتر حرف زد، بیشتر عمل کرد

اشکش: ای کاش نتایج داخل زمین رقم بخورد

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم

بررسی ابعاد مختلف سریال «جنگل آسفالت»

هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه» برگزار می‌شود

وقتی که یک عطسه باعث بهمن می شود

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

درگذشت معصومه حائری عروس بزرگ امام خمینی و همسر سیدمصطفی خمینی+ عکس

عکس سه نفره سینا مهراد و برادرزاده هایش / خوش گذرانی پسران ساعد سهیلی با عموشان

سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی

بازگشایی گردنۀ برف‌گیر تته پس از 5 ماه

ماسه‌خواری؛ پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

حمله سریالی به جنگلبانان!

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ویدیویی بامزه و پربازدید از متهم اصلی کرونا

محصولاتی که ما مصرف می کنیم تو طبیعت به چه شکل بودند؟

کلیپی زیبا از شگفت انگیزترین آبشارهای جهان

باقالی پلو با مرغ شاندیزی‌

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است

امیری: قلعه‌نویی بخواهد در خدمت تیم ملی هستم

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است

دین‌محمدی: طرفدار ماشین سازی از تراکتور بیش‌تر بود