آریا بانو

آخرين مطالب

بروز رفتارهای هنجارشکنانه در غیاب نبود اوقات فراغت سالم برای نوجوانان اجتماعي

بروز رفتارهای هنجارشکنانه در غیاب نبود اوقات فراغت سالم برای نوجوانان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران - افزایش زمان اوقات فراغت در سایه غیرحضوری شدن مدارس به دلیل همه گیری ویروس کرونا، مشکلات روحی و روانی بسیاری برای دانش آموزان به ارمغان آورده، موضوعی که در صورت بی توجهی، به ظهور پدیده‌های هنجارشکن در اجتماع می انجامد.

زمانی نه چندان دور، دانش آموزان پس از 9 ماه تحصیل و مدرسه رفتن، برای آمدن تابستان و شروع تعطیلات لحظه شماری می کردند و والدین به دنبال راهکاری برای پرکردن اوقات فراغت سه ماهه تابستان آنان، از این کلاس زبان به آن کلاس ورزشی یا هنری جهت ثبت نام دلبندان خود در رفت و آمد بودند.
دختران و پسران دانش آموز از برنامه های خود برای هم می گفتند و برخی تابستان را در مزرعه پدربزرگ یا کارگاه و تعمیرگاه جهت حرفه آموزی می گذراندند یا برای کمک به خانواده، اوقات فراغت را به کسب درآمد مشغول بودند.
اما با شیوع کرونا در اسفند 98، ورق برگشت و اوقات فراغت و دوری از مدرسه به جای سه ماه تعطیلی به همیشگی تبدیل شده است؛ کلاس ها غیرحضوری شده و معلمان و همکلاسی ها در قاب فضای مجازی جای گرفته اند و خانه به مدرسه ای تبدیل شده که بودن یا نبودن دانش آموز در آن با بی حالی و بی برنامگی طی می شود و از همه مهمتر اوقات فراغت چند برابر شده است.
مضاف بر اینکه فضای مجازی و اینترنت جای دوستان را پر کرده و هرآنچه در آن دیده می شود بدون نظارت ناظم یا معلم، الگویی رفتاری در دانش آموز نهادینه کرده که امروز شاهد حضور نوجوانانی خشمگین و پراسترس و گاه منزوی هستیم.
موضوعی که مجید ابهری آسیب شناس و رفتار شناس اجتماعی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، آن را بسترساز چالش های آینده برای دانش آموزان و ظهور پدیده های هنجارشکن در اجتماع عنوان کرد.
ابهری با تاکید بر اینکه پرکردن مناسب اوقات فراغت یکی از فرایندهایی است که همواره باید مورد توجه خانواده ها و مربیان آموزشی قرار گیرد، اظهار داشت: متاسفانه به علت بیماری کرونا و تعطیلی مدارس، نوجوانان و جوانان اوقات بسیار زیادی را در خانه و خیابان ها می گذرانند که این موضوع علاوه بر آسیب های رفتاری، آسیب های اجتماعی را نیز به دنبال دارد.
آسیب شناس و رفتارشناس اجتماعی با یادآوری اینکه بعد از گسترش فضای مجازی و تلفن های هوشمند در بین جوانان، ارسال و انتشار عکس و فیلم از رفتارهای هنجارشکنانه نوجوانان و جوانان، الگوی نامناسب و غلط تربیتی برای دانش آموزان ایجاد کرده که تاثیر مستقیمی بر آنها دارد، یادآور شد: به عنوان نمونه نزاع نوجوانان با یکدیگر اعم از دختر و پسر باعث شده که بین این افراد و اقشار مسابقه بدرفتاری شکل گیرد و هر یک به شکلی رفتارهای ناهنجار را به نمایش بگذارند.
وی با اشاره به اینکه ورود فرزندان به شبکه‌های اجتماعی و ارتباط مَجازی با افراد و گروه‌ها، مخاطرات جدی تربیتی و رفتاری را برای آنان به همراه دارد، افزود: فراموش نکنیم پس از فضای مجازی، دوستان و همسالان نقش موثری در روش تربیت نوجوان و جوان دارند چرا که همه از یک خانواده مناسب و تربیت اصولی برخوردار نیستند بلکه برخی از آنان، به دلایل مختلف دارای تربیت نادرست هستند که این فرایند به جوانان منتقل شده و موجب گسترش آسیب های اجتماعی می شود.
ابهری، گران بودن وسایل رفاهی و تفریحی و در نتیجه خالی بودن زمان فراغت نوجوانان و جوانان را یکی دیگر از عوامل ایجاد آسیب های روحی و روانی در نوجوانان و جوانان دانست و خاطرنشان کرد: در درجه اول دولت و سازمان های متولی باید فکری به حال پرکردن مناسب اوقات فراغت نوجوانان کنند سپس خانواده ها با تدبیر و مدیریت این اوقات، اجازه ندهند که رفتارهای ناهنجار دوستان، همسالان و هم بازی ها به جوانان انتقال یابد.
وی با تاکید بر اینکه تعطیلی مدارس یکی از دلایل اصلی خالی شدن اوقات فراغت بیش از اندازه برای نوجوانان و جوانان است زیرا پیش از این اوقات دانش آموزان بیشتر به درس و امتحان می گذشت، گفت: هر چند در مدارس، غیر از دروس موضوعی و آکادمیک به فرزندان چیز دیگری آموخته نمی شد اما نظارت مدیران، معاونان و ناظمان مراکز آموزشی و رفتاری نوجوانان عامل موثری در کنترل تربیتی آن ها بود.
ابهری یادآور شد: متاسفانه با ادامه این روند و عدم چاره اندیشی، در آینده ای نه چندان دور شاهد ظهور اقشار جدیدی از اوباش و هنجارشکنان خواهیم بود. همین نوجوانان و جوانان تا چند سال دیگر برای جامعه، خانواه و دولت مزاحمت های قانونی حقوقی و اجتماعی فراهم خواهند کرد اگر امروز راهکاری اندیشیده نشود.
از: فاطمه دهقان نیری
برچسب‌ها
ویروس کرونا افسردگی کودکان نوجوانان آموزش غیرحضوری

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/627214/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود