آریا بانو

آخرين مطالب

تأثیر تجربه نامطلوب بارداری و زایمان بر کاهش جمعیت پزشکي

تأثیر تجربه نامطلوب بارداری و زایمان بر کاهش جمعیت
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سیناپرس /عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مادری که از نظر روحی و روانی سالم باشد یک خانواده سالم و جامعه سالم خواهیم داشت بنابراین وظیفه ماما محدود به مادر در حال زایمان نیست، بلکه پیامد کار او متوجه کل جامعه می‌شود.
دکتر صدیقه صدیق، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کاهش رشد جمعیت در کشور اظهار کرد: رشد جمعیت در کشور ما کاهش پیداکرده و این مورد نه‌تنها با بررسی‌های آماری بلکه به عینه در بالین قابل‌مشاهده است. دلایل بسیاری برای این کاهش رشد وجود دارد، یکی از این دلایل تجربه نامطلوب از بارداری و زایمان قبلی است که با حرفه مامایی مرتبط است.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه مطالعات زیادی نشان داده که تجربیات زایمان‌های قبلی بر فرزند آوری تأثیرگذار است گفت: بسیاری از مادرانی که تجربه تلخی از بارداری و زایمان قبلی خوددارند سعی می‌کنند بچه‌دار نشوند و یا اگر ناخواسته باردار شوند رنج می‌کشند و کل دوره بارداری را با استرس زایمان می‌گذرانند.
این متخصص سلامت باروری با اشاره به نقش ماماها در بالا بردن کیفیت مراقبت‌های مادری و افزایش جمعیت خاطرنشان کرد: اگر کیفیت آموزش‌ها و دوره‌های مامایی را ارتقاء بخشیم و راهکارهای خوشایند سازی بارداری و زایمان را برای مادران و نیز پدران به کاربندیم، می‌توانیم از ایجاد تجربه تلخ برای پدران و مادران پیشگیری نماییم و نیز بر افرادی که تجربه تلخ دارند اثر گذاشته و از این طریق بر این عامل کاهش رشد جمعیت غلبه کنیم.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر یک مادر تجربه تلخ داشته باشد این تجربه تلخ محدود به او نمی‌شود این مادر با شبکه‌ای از افراد در ارتباط است و این تجربه را به دیگران هم منتقل می‌کند این تجربیات تلخ باعث می‌شود دیگر افراد هم برای تصمیم‌گیری فرزند آوری تجدیدنظر کنند و فرزند آوری را به تأخیر بیندازند.
وی بابیان اینکه زایمان سزارین از عوامل محدودیت فرزندآوری است گفت: تجربه تلخ زایمان قبلی خود یا اطرافیان در مادران باعث شده که تعداد زیادی از مادران زایمان سزارین را انتخاب کنند. زایمان سزارین یکی از عوامل محدودیت فرزند آوری در افراد است فردی که سزارین می‌شود بهتر است که بارداری‌های کمتری را تجربه کند چراکه بارداری زیاد در مادری که قبلاً سزارین شده می‌تواند خطراتی به همراه داشته باشد.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه در مراقبت مامایی، تمرکز ما از دوران بارداری بر روی خانواده است، اظهار نمود، در کلاس‌های آمادگی دوران بارداری مادران را برای داشتن بارداری و زایمان ایمن و خوشایند آماده می‌نماییم. در این مسیر علاوه بر مادر، تلاش بر این است که بر نیازهای و آموزش پدران برای همراهی و حمایت مادران تمرکز گردد. بدین‌وسیله پدر و مادر را برای یک زایمان ایمن و فیزیولوژیک آماده می‌کنیم. بنابراین همان‌طور که ذکر شد، تمرکز ما بر آگاهی بخشی و آموزش مهارت‌هایی است که بارداری و زایمان را برای زوج خوشایند می‌ کند.
این ماما و متخصص سلامت باروری افزود: زایمان فیزیولوژیک بهترین روش برای تولد نوزاد است، در زایمان فیزیولوژیک ما به طبیعت اجازه می‌دهیم مسیر خود را طی کند. در کنار مادر هستیم و به‌عنوان ماما، مادر، پدر و خانواده را حمایت نموده و کمک می‌کنیم زایمان با حداقل مداخله به سرانجام برسد. هدف ما این است که تجربه خوبی را برای مادر رقم بزنیم، زیرا این تجربه خوب می‌تواند بر تصمیم فرزندآوری در آینده مؤثر باشد.
وی ادامه داد: بارداری و زایمان دوره‌ای بسیار حیاتی در زندگی مادر است و ما به‌عنوان ماما وظیفه‌داریم در کنار مادر و پدر حضورداشته باشیم به آن‌ها اطلاعات کافی را بدهیم و آن‌ها را توانمند کنیم که آگاهانه در مورد بارداری و زایمان تصمیم‌گیری کنند برای اینکه به بهترین نتیجه دسترسی پیدا کنند در مسیر رسیدن به یک فرزند سالم باید روح و روان پدر و مادر سالم بماند و این مهم بر عهده ماست تا بدین‌وسیله بتوانیم در ایجاد یک جامعه سالم نقش داشته باشیم.
دکتر صدیق با اشاره به تلاش وزارت بهداشت برای گسترش زایمان فیزیولوژیک اظهار کرد: وزارت بهداشت تلاش کرده زایمان فیزیولوژیک را در کشور گسترش دهد که این اتفاق مثبتی است و در حال حاضر در جهت پیشبرد این هدف کلاس‌های آمادگی برای زایمان در بخش های دولتی و خصوصی در حال اجراست.
این متخصص سلامت باروری با اشاره به تأثیر کووید 19 بر کلاس‌های آمادگی برای زایمان فیزیولوژیک گفت: از سال 98 که همه‌گیری کووید 19 روی داد،بسیاری از بخش‌های دولتی و خصوصی مجبور شدند برگزاری کلاس‌های آمادگی برای زایمان را برای حفاظت از مادران به صورت حضوری محدود کند.
وی ادامه داد: در دوران همه‌گیری کووید-19 ما شاهد این بودیم، ماماهایی که به‌عنوان ماما همراه فعالیت داشتند یا در بخش خصوصی مراکز مشاوره مامایی حضور داشتند، توانستند در فضای مجازی آموزش ها را ارایه و به خوبی مادران را حمایت نمایند این پشتیبانی از طریق فضای مجازی، مشاوره‌های تلفنی و واتس اپ برقرار گردید که این باعث شد مادرها مجبور نشوند برای هر مشکل کوچکی به مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها مراجعه کنند.
این ماما و متخصص سلامت باروری بابیان اینکه گروه مامایی می‌تواند در ترغیب مادران برای زایمان فیزیولوژیک تأثیرگذار باشد گفت: فکر می‌کنم که بخش خصوصی و دولتی تلاش زیادی نمود تا اطلاع‌رسانی در مورد زایمان فیزیولوژیک داشته باشد بااین‌حال بسیاری از مادرها از کلاس‌ها مطلع نیستند و اگر اطلاع‌رسانی بهتری داشته باشیم، شاید مادران بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند و تجربه بهتری از زایمان برای آن‌ها رقم بخورد.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان اینکه برای فعالیت به‌عنوان ماما همراه و نیز مامای عامل زایمان فیزیولوژیک نیاز به مدرک شرکت در کلاس‌های تربیت مربی آمادگی برای زایمان فیزیولوژیک وجود دارد، خاطرنشان کرد: در تمام دنیا ماماها بعد از فارغ‌التحصیلی در دوره‌های تکمیلی بیشتر شرکت نموده و با ارتقاء شایستگی‌های خود به بهبود کیفیت مراقبت‌ های مادری کمک می‌ کند. در ایران نیز دوره‌های تکمیلی زیادی برای ماماها در نظر گرفته‌شده از جمله آن‌ها، دوره تربیت مربی زایمان فیزیولوژیک است که در این دوره تلاش بر این است تا با ارتقاء شایستگی‌ های مامایی به ارتقاء سلامت جامعه کمک شود. ماماهایی که تمایل دارند به‌عنوان ماما در بخش‌ های دولتی یا خصوصی فعالیت داشته باشند باید مدرک شرکت در کلاس‌های تربیت مربی آمادگی برای زایمان را داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/625355/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه زنی جذاب و زیبا باشیم؟

زنان دو برابر مردان دچار آلزایمر می شوند، چرا؟

اشتباهات رایج در یک رابطه عاطفی

افراد موفق قادرند بیشتر به چیزهایی که دارند توجه کنند تا چیزهایی که ندارند

همه چیز درباره اضطراب و بدبینی

تاثیر شادی بر روی ژن ها

مدیریت زمان در محل کار با چند توصیه کاربردی

تفکر نقادانه؛ مهارتی که خیلی ها ندارند

در این ساعت خلق و خوی آقایان تغییر می‌کند!

نشانه های «اعتماد به نفس پایین» و راه حل آن

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟

وسواس و صدماتی که به روان خانم ها می زند!