بزرگنمايي:
آریا بانو - پیاز به علت داشتن ویتامین C، ویتامین های گروه B و خاصیت ضدعفونی کنندگی از دسته سبزیجات پرخاصیت به شمار میآید. شاید شنیده باشید که گفته میشد اگر مسافرت میروید حتما در شهری که وارد میشوید پیاز آن شهر را بخورید. این حکایت، هم به خاطر جذب ویتامینهای موجود در این سبزی است و هم به خاطر خاصیت ضدعفونی کنندگی آن. اما وقتی پیاز سرخ میشود عمده ویتامینهای آن از دست میرود. در ضمن، پیاز به عنوان سبزی، منبع فیبر و پتاسیم نیز هست و به کارکرد طبیعی دستگاه گوارش و کنترل فشار خون کمک میکند. از این رو قصد داریم شما را نحوهی نگهداری پیاز داغ آشنا کنیم.
پیاز جزو آن دسته از سبزیجاتی است که تقریبا در غذای روزانه همه خانوادههای
ایرانی وجود دارد. این
سبزی معمولا به صورت پخته یا سرخ شده در انواع غذاها یا به صورت خام مورد استفاده قرار میگیرد. اما یکی از مسائلی که در سالهای اخیر خیلی باب شده، سرخ کردن
پیاز و نگهداری آن در یخچال و فریزر برای مدتی طولانی است.
نکاتی در مورد سرخ کردن
پیاز داغ
سرخ کردن اگر در حد تفت دادن باشد، سرخ کردن
پیاز در حدی که کاملا قطعات خرد شدهاش قهوهای شوند، نه تنها سبب از بین رفتن ارزش غذایی این
سبزی میشود، بلکه همه فیبرهای آن نیز میسوزد و دیگر به عنوان یک ماده غذایی موثر و مفید نخواهد بود. برای سرخ کردن
پیاز حتما از
روغن مخصوص سرخ کردن استفاده شود.
پیاز تکه شده بیش از یک روز در هوای آزاد قرار نگیرد، چرا که این موضوع موجب جذب
آلودگی اطراف میشود و مصرف آن را مضر میکند. حتما پس از سرخ کردن پیاز، آن را در صافی ریخته و
روغن اضافه آن را بگیرید؛ زیرا
روغن بعد از مدتی کپک خواهد زد.
روش نگهداری
پیاز داغ در فریزر یا یخچال
نگهداری مواد غذایی پخته شده به مدت طولانی در یخچال یا فریزر به علت احتمال بروز
آلودگی توصیه نمیشود. اما از آنجایی که زحمت بسیاری برای تهیه این ماده اولیه میکشید، نحوه صحیح نگهداری آن را نیز باید بدانید تا زحماتتان هدر نرود. در ادامه به نکات کلیدی در خصوص نگهداری
پیاز داغ در یخچال یا فریزر میپردازیم.
برای فریز کردن
پیاز داغ پس از سرخ کردن به حد دلخواه و اضافه کردن مقداری نمک به آن، در صافی ریخته و
روغن اضافه آن را بگیرید و بگذارید کاملا خنک شود. پس از خنک شدن داخل کیسه فریزری ریخته و هوای اضافه آن را بگیرید. علاوه بر این برای فریز کردن
پیاز داغ میتوانید از ظروف یکبار مصرف یا پلاستیکی نیز استفاده کنید. در این روش برای جلوگیری از کپک زدن
پیاز داغ پس از خنک شدن در هوای آزاد، آن را داخل ظرف مورد نظر ریخته و مدتی بدون در داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا کاملا خنک شود و سپس در ظرف را کاملا گذاشته. بهترین روش این است که
پیاز داغها را چند قسمت کرده و به جای استفاده از یک کیسه فریزر، آنها را در چند کیسه فریزر یا کیسه زیپ لاک ریخته و کیسهها را روی یک سینی فلزی قرار دهید. پیازها را کمی فشار دهید تا صاف شوند و هوای اضافی آنها گرفته شود. با این کار مطمئن میشوید به طور مساوی یخ میزنند. سپس آنها را داخل فریزر قرار دهید و بگذارید یخ بزنند.
ارزش غذایی
پیاز داغ منجمد شده
پیاز منجمد را میتوان 3 تا 6 ماه نگه داشت. اما بهتر است ظرف 6 هفته مصرف شود، چرا که بعد از این مدت طعم خود را از دست میدهد و تا 6 ماه به طور کامل طعم خود را از دست داده است. در طول 6 هفته هم
پیاز میتواند
عطر و طعم قوی خود را به دیگر مواد غذایی موجود در فریزر دهد.
پیاز داغ منجمد شده را برای استفاده باید مجدد گرم کرد که این کار باعث میشود بخش دیگری از مواد مغذی موجود در آنها از بین برود. اگر
پیاز داغها با روش صحیحی سرخ و فریز شوند، هیچ ماده سمی و مضری در آنها آزاد نخواهد شد؛ اما مصرف چنین محصولاتی دیگر ارزش تغذیهای خاصی برای بدن نخواهد داشت.