بزرگنمايي:
آریا بانو - ایران از جمله کشورهایی است که هر شهر آن غذاهای خاص خودش را دارد. از انواع غذاهای خوش طعم و لذیذ گرفته تا انواع پیش غذا، دسر و آشها. یکی از این پیش غذاهای خوش طعم و لذیذ، آش کشک شمالی (مازندرانی) است. این آش خوشمزه را هم به عنوان یک میان وعده و هم به عنوان آش پشت پا طبخ میکنند. اگر تا به حال این آش را درست نکردهاید، در این مطلب از انگیزه همراه ما باشید.
طرز تهیه آش کشک شمالی (مازندرانی)
مواد لازم برای 10 نفر |
برنج نیم دانه | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | 2/3 پیمانه |
نخود و لوبیا پخته شده | هر کدام 1 پیمانه |
ساقه اسفناج | نیم کیلو |
کدو سبز | چند عدد |
کدو حلوایی | 300 گرم |
کشک | 1 شیشه متوسط |
دوغ | 4 کیلو ( یا دو کیلو ماست ) |
رشته | یک سوم بسته |
چغندر | 3 عدد متوسط |
پیاز | 5 عدد درشت |
پیاز داغ و نعنا داغ | برای تزیین آش |
سبزی های مورد نیاز (جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج) | هرکدام 200 گرم |
دستور پخت:
قبل از تهیه
آش کشک شمالی (مازندرانی) باید حبوبات را از شب قبل به مدت 8
ساعت در آب بخیسانید و به طور مرتب آب آن را عوض کنید و بعد هر کدام را به صورت جداگانه بپزید و کنار بگذارید.
یک قابلمه بزرگ برای
آش خود انتخاب کنید و برای شروع،
برنج نیم دانهای را که از قبل خیس داده بودید، در قابلمه ریخته و بگذارید بپزد. در ظرفی جداگانه، پیازها را خرد کنید، روی حرارت گذاشته تا کاملا سرخ شوند. (در صورت تمایل، میتوانید مقداری سیر هم ریز خرد کرده و به پیازها اضافه کنید تا طعم
آش شما خوشمزهتر شود.) در یک ظرف دیگر چغندر را نگینی خرده کرده و بگذارید با مقداری آب بپزد. اگر
برنج شما پخته شده بود، حبوبات پخته شده به همراه آب حبوبات را به آن اضافه کنید و سپس کدو حلوایی، کدو سبز و ساقه اسفناج را که به صورت درشت خرد کردهاید، به ظرف خود اضافه کنید. اگر آب درون ظرف شما کم است، مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد شما بجوشد تا رنگ
سبزی تیره شود. در یک ظرف جداگانه، دو کیلو ماست یا چهار کیلو دوغ را با آب ولرم و کشک مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید. حالا این دوغ یا ماست را به مواد
آش اضافه کنید و به صورت مدام باید هم بزنید. دقت داشته باشید،
آش شما باید به حدی هم زده شود تا به غلظت مناسب برسد. (تا لحظه آماده شدن
آش باید به صورت مداوم مواد
آش را هم بزنید.) سپس یک سوم رشته را خرد کرده و به
آش خود اضافه کنید. نعنا داغ،
پیاز داغ و سیر داغ را درون
آش خود ریخته و به مدت 3
ساعت بگذارد بپزد. توجه داشته باشید که نباید زیاد بگذارید
آش بجوشد، زیرا بعد از سرد شدن بافتش سفت میشود.
طرز تهیه سیر داغ و نعنا داغ برای تزیین
آش کشک
معمولا برای تزیین
آش از نعنا داغ، سیر داغ و
پیاز داغ استفاده میکنند.
برای تهیه نعنا داغ، در یک ماهیتابه مقداری
روغن ریخته و 2 الی 3 قاشق نعنا خشک بریزد و همان لحظه زیر حرارت را خاموش کنید. (دقت داشته باشید که نعنا داغ شما نباید رنگ سیاه به خود بگیرد، زیرا تلخ میشود و برای سرو
آش مناسب نیست.) برای تهیه سیر داغ، بهتر است سیر را
پوست بکنید، رنده کنید، به خوبی بشویید و بگذارید آب آن خشک شود. بعد از خشک شدن آب سیر، آن را در یک تابه با
روغن داغ سرخ کنید و مقداری زردچوبه به آن بزنید و بگذارید حسابی سیر شما طلایی شود. برای تزیین
آش کشک علاوه بر سیر داغ و نعنا داغ از کشک هم میتوان استفاده کرد. برای اینکه یک
آش خوش طعم با ظاهر زیبا داشته باشید، مقداری از کشک را در یک قیف یا یک نایلون ریخته و به هر شکل و شمایلی که
دوست داشتید روی
آش خود پخش کنید.
سخنی با خوانندگان
آش از جمله پیش غذاهایی است که در کشور ما طرفداران بسیاری دارد. این پیش غذای لذیذ و ایدهآل به دلیل مواد استفاده شده در آن کالری بالایی دارد و میتوان از آن به عنوان یک وعده غذایی استفاده کرد. اگر به
آش کشک علاقمند هستید، میتوانید طرز تهیه آشک کشک تبریز را نیز بخوانید و هرکدام را که علاقمند بودید به سادگی در
منزل تهیه کرده و در کنار عزیزان خود میل کنید.
امیدوارم این
آش خوشمزه را تهیه کرده، از طعم آن لذت ببرید و نظرات خود را نیز با ما در میان بگذارید.