بزرگنمايي:
آریا بانو - کباب از غذاهای اصیل ایرانی است و امروزه در تمام دنیا همه انواع گوشتها را چه سفید و چه قرمز، به صورت کبابی نیز تهیه میکنند. کباب کردن گوشت یک روش پخت بسیار عالی است که باعث میشود بیشترین میزان خواص گوشت به بدن برسد. طبع کباب نیز بسته به نوع گوشت استفاده شده در آن متفاوت است.
معروفترین نوع کباب، کباب گوسفندی است که در این مقاله ابتدا طبع کباب از نظر طب سنتی را بیان کرده و سپس به بیان خواص سلامتی آن میپردازیم.
طبع کباب سرد است یا گرم؟
مزاج کباب گوسفند از نظر طب سنتی گرم و خشک است و انواع مصلحات آن سماق، گشنیز، فلفل و سکنجبین است.
مزاج | انواع مصلحات |
گرم و خشک | سماق، گشنیز، فلفل، سکنجبین |
بهترین خواص
کباب گوسفند
1. پروتئین بسیار بالا برای ساخت ماهیچه
همه گوشتها حاوی پروتئین هستند، اما میزان آنها متفاوت بوده و گوشت گوسفند پروتئین بالایی دارد. در هر سیخ 100 گرمی
کباب گوسفند، 17.1 گرم پروتئین وجود دارد. همچنین باید گفت که بدن همه افراد چه کوچک و چه بزرگ، روزانه به پروتئین احتیاج دارد، اما گوشت گوسفند برای افرادی که
دوست دارند بدن ماهیچهای داشته باشند مفیدتر هست.
2. جلوگیری از پوکی استخوان
گوشت و
کباب این حیوان اهلی سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن است. یکی از مهمترین مواد معدنی که به فراوانی در این
کباب یافت میشود، کلسیم است. کلسیم فراوان در غذا باعث افزایش
سلامت استخوانها، جلوگیری از اختلالات و ناهنجاریهای استخوانی و پوکی استخوان میشود.
3. هر سیخ 100 گرمی کباب، حاوی 1.91 میلی گرم فسفر
یکی دیگر از مواد معدنی مهم که در
کباب گوسفند وجود دارد، مقدار فراوان فسفر است. فسفر عملکرد مغز را بهبود بخشیده و باعث تمرکز میشود. به همین دلیل توصیه میشود فرزندان قبل از رفتن سر جلسه امتحان
کباب بخورند. هر سیخ 100 گرمی کباب، حدود 1.91 میلیگرم فسفر دارد.
کباب گوشت ماهی نیز دارای فسفر فراوان است، اما بخاطر طبع سردی که دارد قبل از کارهایی که نیاز به تمرکز دارند، توصیه نمیشود.
4. رفع نیاز بدن به
ویتامین B1
کباب گوشت گوسفند دارای مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامینهای گروه ب، به خصوص
ویتامین ب 1 است. این
ویتامین انرژی بدن، انعطافپذیری و قدرت بدنی را افزایش داده و از التهابات پوستی از جمله مواردی مثل اگزما و پسوریازیس، جلوگیری میکند.
5. پیشگیری از بیماریهای مزمن و خطرناک
گوشتهای قرمز، به خصوص گوشت گوسفندی دارای ماده معدنی سلنیوم هستند. سلنیوم به تولید انواع آنتیاکسیدانهای مفید در بدن کمک میکند؛ در نتیجه بدن به راحتی با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و آنها را از بین میبرد.
وجود رادیکالهای آزاد در بدن باعث ابتلا به بیماریهای خطرناک و عارضههای شدید پوستی میشود.
6. یک راه عالی برای کم کردن وزن
یکی از بهترین روشهای پخت برای کاهش وزن،
کباب کردن انواع گوشتهاست. شما میتوانید با توجه به سلیقه مزاجی خود، یک گوشت را انتخاب کرده و آن را به صورت کبابی مصرف کنید.
کباب کردن علاوه بر نگهداری مواد مغذی گوشت به دلیل اینکه نیازی به
روغن و مواد چاق کننده ندارد برای افرادی که رژیم
لاغری دارند و یا نگران تناسب اندام خود هستند بسیار مفید هستند.
7. غذای مناسب برای مادران باردار
آهن موجود در کباب، کمبود آهن در بدن
مادر را از بین میبرد. یکی از علل شایع نقص عضو فرزندان هنگام تولد کمبود آهن در بدن
مادر است. برای اینکه
جنین بتواند به اندازه کافی و لازم از آهن موجود در بدن
مادر استفاده کند، باید
مادر در سه ماه اول
بارداری و با مشورت
پزشک متخصص خود به طور منظم از منابع عالی آهن مثل
کباب گوسفندی در برنامه غذایی خود استفاده کند.
8. درمان زخمهای کنار
لب مصرف
کباب گوسفند و بز به دلیل
ویتامین ب2 یا همان ریبوفلاوین، از خشک شدن کنار لبها و ایجاد زخم در این قسمتها جلوگیری میکند. به علاوه جذب این
ویتامین توسط بدن باعث افزایش استقامت بدن،
سلامت سیستم عصبی، بهبود
سلامت چشم و بینایی و سیستم ایمنی بدن میشود.
9. جلوگیری از کمخونی
کباب گوسفندی دارای مقادیر زیادی
ویتامین ب12 است.
ویتامین ب 12 به تولید بیشتر گلبولهای قرمز و درمان کمخونی کمک میکند. همچنین این
ویتامین باعث بهبود کلی
سلامت جسمی بخصوص در خانمها و
کودکان در حال رشد میشود.
10. مبارزه با
سرطان کباب گوسفند دارای انواع مواد معدنی مانند آهن، کولین و سلنیوم و انواع ویتامینها، مانند ویتامینهای گروه ب است. به همین دلیل به طور کلی مصرف منظم آن در رژیم غذایی، بدن را در برابر انواع حملههای سلولی که منجر به ایجاد
سرطان میشوند، ایمن میکند. همچنین وجود این مواد از التهاباتی که منجر به تومورهای بدخیم میشود جلوگیری میکند.
سخن آخر
از آن جایی که نمیتوان گوشتها را به صورت خام مصرف کرد تا حداکثر مواد معدنی و ویتامینهای آنها به بدن برسد، بهترین حالت مصرفشان حالت کبابی است که علاوه بر مغز پخت شدن آن و ایجاد یک طعم دلچسب، بیشترین مقدار ممکن مواد مغذی گوشت را به بدن میرساند. برای ما در پایین همین صفحه بنویسید شما از چه مواد غذایی به صورت
کباب شده استفاده میکنید؟ آیا خواص دیگری برای
کباب گوسفندی سراغ دارید؟ منتظر خواندن نظرات و پیشنهادات عالی شما هستیم!
شما میتوانید در بخش
طب سنتی انگیزه، با طبع گوشت گاو ، طبع گوشت بز و انواع مصلحات آن و سایر گوشتها نیز آشنا شوید.