آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه نان لوسیا سوئدی برای صبحانه خانه داري

طرز تهیه نان لوسیا سوئدی برای صبحانه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - چی شی/ این نان زعفرانی به طور سنتی در روز لوسیا در سوئد، نروژ و فنلاند اواسط دسامبر برای صبحانه سرو می‌شود و می توان به عنوان یک شیرینی عید هم درست کرد و فوق العاده خوشمزه است. این نان ها اغلب به شکل “S” ، شبیه گربه پیچ خورده ، با کشمش برای تزئین به معنی چشم تزیین می شوند. نان‌ها رنگ زعفرانی دارند و کم شیرین. اما می توان مقدار شکر را بیشتر کرد تا شیرین تر شود. این نان، عطر و طعم فوق العاده ای دارد و می توان این نان را به راحتی در خانه تهیه نمود.
مواد لازم لوسیا سوئدی
شیر داغ (جوش نباشد) 95 میلی لیتر
پودر زعفران یک چهارم قاشق چای خوری
شیر ولرم یک سوم پیمانه معادل 80 گرم
پودر مخمر خشک 1 قاشق چای خوری معادل 5 گرم
کره ذوب شده 3 و یک سوم قاشق چای خوری معادل 50 گرم
زرده تخم مرغ بزرگ 1 عدد
شکر دانه ریز یک چهارم پیمانه (50 گرم)
نمک یک سوم قاشق چای خوری
آرد همه منظورهد دو و نیم پیمانه معادل 320 گرم
کشمش شسته و خشک شده به مقدار دلخواه
طرز تهیه نان لوسیا سوئدی
مرحله اول
برای تهیه نان خوشمزه لوسیا به روش سوئدی در یک لیوان یا کاسه سرامیکی کوچک شیر داغ و پودر زعفران را مخلوط می‌کنیم و می گذاریم به مدت 15 دقیقه در دمای آشپزخانه بماند. گاهی اوقات هم میزنیم تا شیر رنگ زعفران را بگیرد. 
مرحله دوم
در یک کاسه بزرگ پودر خمیر مایه را روی 1 شیر ولرم (دمای 35 درجه) می پاشیم و آن را به مدت 5 تا 15 دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه پف کند. کره ذوب شده ،زرده تخم مرغ، شکر و نمک را به شیر مخمر اضافه می کنیم و هم می زنیم.
مرحله سوم
تقریباً تمام شیر زعفران را به مخلوط اضافه می کنیم و یک قاشق غذاخوری را برای رومال کنار می گذاریم. در ادامه آرد را کم کم اضافه کرده و با دست به خوبی ورز می دهیم تا خمیری منسجم و کاملا صاف و یکدست به دست بیاید.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که باید خمیرمان مرطوب باشد، به تدریج مقدار کافی آرد را اضافه می کنیم تا خمیر نرم و لطیف داشته باشیم. خمیر را به شکل گلوله در می آوریم، داخل کاسه را روغن می ریزیم و خمیر را درون ظرف قرار می دهیم.
مرحله پنجم
خمیر را پوشانده و در دمای اتاق قرار می دهیم تا حجم بگیرد. حدود 1 تا 1/5 ساعت (یا یک شب در یخچال) استراحت می دهیم. اگر خمیر را می‌خواهید یک شب نگه دارید خمیر مایه را نصف بریزید. سطح میز کار کمی آرد می پاشیم.
مرحله ششم
سپس خمیر را منتقل کرده و خمیر را به 10 قسمت مساوی تقسیم و چانه می کنیم، هر قطعه از خمیر را به صورت نوارهای به طول 35 تا 40 سانتیمتر شکل می دهیم. خمیر نسبتاً مرطوب باشد چون بعد از پخت خشک می شود.
مرحله هفتم
بنابراین از آب به مقدار زیاد استفاده نمی کنیم. وقتی نوار خمیرمان آماده شد روی سطح کار آرد پاشی شده کمی می چرخانیم تا خمیر نچسبد. در ادامه انتهای نوار خمیر را در جهت مخالف حلقه می کنیم و مانند S شکل می دهیم. 
مرحله هشتم
به صورتی که در هر دو انتهای آن به شکل مارپیچی شود، کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم. سپس تکه های خمیر شکل داده شده را با فاصله داخل سینی فر می چینیم. در ادامه روی آن را با حوله تمیز می پوشانیم. 
مرحله نهم
سپس میگذاریم در دمای اتاق به مدت 30 تا 45 دقیقه تا کمی پف کند. فر را با دمای 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتیگراد گرم می کنیم. دانه های کشمش را به مرکز هر مارپیچی می گذاریم و آرام فشار می دهیم.
مرحله دهم
سپس نان ها را با شیر زعفران یا ( زرده تخم مرغ ،کمی نمک و زعفران) رومال می کنیم و سینی را در داخل فر گرم شده به مدت 8 تا 12 دقیقه می گذاریم تا طلایی شود و بپزد. نان ها را از فر خارج می کنیم و می گذاریم تا خنک شوند، سپس سرو می کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.banounews.ir/Fa/News/606731/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باید جلوی خشونت علیه زنان و مردان را بگیریم/ کوبیدن در و خروج از منزل خشونت روانی است

30 تا 34 ساله‌ها بیشترین ولادت‌های ثبت شده را از آن خود کردند

خلف وعده کووکس در تحویل واکسن به ایران

وقتی داور برنامه نمی تونه خودش رو کنترل کنه

چهره ها/ سلفی ترلان پروانه در ماشین

گلایه‌های ملیحه از عباس

چهره ها/ عکس های آتلیه ای از سمیرا حسن پور

هوچی گری‌های بهتاش تمومی نداره

تا دندان مسلح برای خواستگاری!

پلان آخر یک بدلکار قهار

تیزر جدیدترین قسمت سریال زخم کاری

بهانه تراشی برای صحبت کردن با فرد مورد علاقه

زنده یاد ارشا اقدسی در پشت صحنه برنامه عصر جدید

بسته علم و فناوری/ از هشدار کرونایی تا بررسی مهارت ریاضی در مغز

محققان پس از 60 سال حلقه گمشده در سیستم کنترل فشار خون انسان را پیدا کردند

سحابی چشم خدا

حرکت زشت سکونشین گل گهر بعد از پنالتی استقلال

یک ستاره دیگر والیبال در آستانه خداحافظی

گزارش تمرین استقلال/ غیبت 2 بازیکن و گفت‌وگوی مجیدی با بازیکنان

برزگر: کشتی یزدانی انتقامی بود/ نمی‌توانم همه چیز را بگویم

رقم بند فسخ قرارداد آتی مسی با بارسلونا مشخص شد

تیلور: یزدانی مشوق من برای گرفتن طلا بود

سقوط یک پله‌ای ایران در پایان روز سیزدهم

قضاوت سیمین رضایی در دیدار رده‌بندی تنیس روی میز

تمجید باروز از یزدانی/ هوشمندانه کشتی گرفتی

درگذشت فرزند 18 ساله میشائیل بالاک

احتمال جریمه حسن یزدانی از سوی کمیته برگزاری بازی‌ها

حسن یزدانی به مهدی طارمی پیوست!

تونی گولم مربی جدید تراکتور شد

دو شباهت ویژه در همه بردهای مجیدی برابر قلعه‌نویی/ سریع و خشن!

بیانیه بارسلونا پایان ماجرا نیست/ احتمال ماندن مسی در کاتالونیا!

لاپورتا فردا درباره جدایی مسی از بارسلونا حرف خواهد زد

واکنش تند و تلویحی مدیرعامل استقلال به صحبت‌های قلعه‌نویی

عملکرد و افتخارات لیونل مسی در تیم بارسلونا

پست اینستاگرام سارا بهمنیار پس از حذف از رقابت های المپیک 2020 توکیو

یادگاری برادران گرایی روی دیوار توکیو

سرخیو راموس لیونل مسی را در اینستاگرام فالو کرد

مخالفت و بیانیه رسمی باشگاه رئال‌مادرید علیه قرارداد لالیگا با CVC

جدایی مسی قطعی شد؟

گل دوم فاینورد به لوزرن روی ریباند شوت علیرضا جهانبخش

انیمیشن فوق‌العاده به‌ بهانه جدایی رسمی و ناگهانی مسی از بارسلونا

پست اینستاگرامی صالحی امیری در واکنش به شکست حسن یزدانی

بغض حسن یزدانی: شرمنده مردم شدم، حلالم کنید!

تحلیل باخت حسن یزدانی در گفتگو با علیرضا حیدری

به آلکنو گفتند با این وضع ایران را ترک کن

باشگاه استقلال: در 8 بازی اخیر اشتباهات داوری علیه ما بود

تیلور از هشت سالگی می‌خواست یزدانی را ببرد!

بمب نقل و انتقالات لیگ برتر منفجر شد

شوک به دنیای فوتبال/ مسی از بارسلونا جدا شد!

خر بچه یا بچه خر؟