آریا بانو

آخرين مطالب

آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان؛ غذایی که حداقل یکبار باید امتحان کنید!

آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان؛ غذایی که حداقل یکبار باید امتحان کنید!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / در این مطلب طرز تهیه آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان آموزش داده شده است. از شهر‌های آذربایجان گرفته تا کردستان و حتی شمال ایران، دستور‌های متفاوتی را برای تهیه یکی از خوشمزه‌ترین آش‌ها به کار می‌گیرند. آش دوغ که در هر گوشه از ایران با ریزه کاری‌های متفاوتی آماده می‌شود، در شهر‌های سرد غرب ایران طرفداران بیشتری دارد و اگر خیال سفر به این منطقه را داشته باشید، می‌توانید در کنار پیچ‌ها و استراحت‌گاه‌های جاده‌ای یک کاسه آش داغ و خوشمزه دوغ را میل کنید. کردستانی‌ها آش دوغ را با دوغ محلی تهیه می‌کنند و با فلفل سیاه آن را به غذایی تند و آتشین تبدیل می‌کنند. ما در این مطلب طرز تهیه آش دوغ سنتی و ریزه‌کاری‌های پخت آن به روش ساکنان کردستان را به شما آموزش می‌دهیم.
پیشنهاد می‌کنیم اگر برگ سیر در دسترس دارید به سبزیجات این آش اضافه کنید تا طعم آن بهشتی شود، در مناطق اردبیل و سرعین سیر خام را له کرده و همراه آش سرو می‌کنند تا کسانی که دوست دارند با آش خود مخلوط کنند.
مواد لازم برای آش دوغ سنتی کردستان
دوغ هشت لیوان
سبزی آش نیم کیلو
نخودیک پیمانه
برنج نصف پیمانه
بلغور گندم نصف پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه آش دوغ سنتی کردستان
مرحله اول
ریزه‌کاری‌های پخت آش دوغ کردستانی با آش دوغ ترکی متفاوت است. برای تهیه آش دوغ به روش مردم کردستان، ابتدا نخود و بلغور گندم و برنج را از یک شب قبل بخیسانید و آن‌ها را آماده کنید. برای خیساندن هرکدام را جداگانه در یک ظرف قرار دهید و روی هرکدام یک لیوان آب بریزید و هر نیم ساعت یک بار آب آن را عوض کنید. سه بار این کار را تکرار کنید و آن را تا روز بعد و زمان پخت آش کنار بگذارید.
آب نخود، بلغور گندم و برنج را دور بریزید و هر کدام را در ظرف جداگانه قرار دهید، سپس سبزی‌ها را پاک کنید (برگ سبزی را از ساقه جدا کنید و ساقه‌های آن را دور بریزید)، سبزی‌ها را خوب بشویید و همه را یک دست خرد کنید و در یک ظرف تمیز کنار بگذارید.
مرحله دوم
بعد از آن بلغور گندم و نخود را باهم مخلوط کنید و در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و روی آن مقداری آب بریزید و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید تا نیم پز شوند. (آب باید به مقداری باشد که تا 3 بند انگشت روی بلغور و گندم را بپوشاند.)
بعد از اینکه نیم پز شد برنج و سبزی خرد شده را به آن اضافه کنید و به مدت نیم ساعت بگذارید تا خوب پخته شود.
مرحله سوم
دوغ را در یک قابلمه بزرگ بریزید و یک عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید و آن را خوب هم بزنید تا تخم مرغ کاملا در دوغ حل شود و آن را مدام هم بزنید تا بجوشد. (گنجایش قابلمه باید به اندازه‌ای باشد که هم دوغ و هم موادی که در مرحله بعدی به آن اضافه می‌کنید در آن جا شود تا راحت بتوانید آن را هم بزنید و مواد به خوبی پخته شوند)
مرحله چهارم
وقتی دوغ به حالت جوش درآمد، مواد پخته شده (بلغور، نخود، برنج و سبزی) را به آن اضافه کنید. سپس فلفل و نمک را به آش دوغ اضافه کنید و به مدت 40 دقیقه مرتب هم بزنید، تا زمانی که آش بجوشد و قل بزند از هم زدن غافل نشوید، وقتی چند قل زد آن را از روی اجاق بردارید تا کمی سرد شود، سپس در ظرف مورد نظرتان بریزید.
برای تزیین آش نیازی به پیاز داغ یا نعنا داغ نیست. آش دوغ به صورت ساده سرو می‌شود. البته برخی به سبزیجات این آش شوید و نعناع اضافه می‌کنند، اما در کل نعناع بیشتر برای تزیین آش در زمان سرو به کار می‌رود.
منبع : کتاب کاله

لینک کوتاه:
https://www.banounews.ir/Fa/News/603707/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همه گیر دادن به این بنده خدا انصراف بده!

کشف روشی موثر برای ترمیم و بازسازی عضلات از بین رفته

خاکریز روی زمین فوتبال

بوی مرگ در مستطیل سبز

آهنگ بی کلام «پاییز طلایی» اثر فریبرز لاچینی

واکسن ایرانی کرونا بدون انتشار مقاله مجوز گرفت؟

سرنوشت تلخ زنی که در خانه شوهر معتاد شد!

رکوردشکنی مرگبار سیگاری‌ها

راز شوم عقرب کثیف لو رفت؛ او نوجوانان را اغفال می کرد

طرز تهیه نان لوسیا سوئدی برای صبحانه

عارضه ای شایع اما درمان پذیر

آموزش بستن موها برای شروع روزی با نشاط

دیدار همسر امیر شایگان با تازه عروس «می خواهم زنده بمانم»

پایان فیلمبرداری فیلم کوتاه «هر روز میمیریم»

لحظه های مرگ و زندگی علی شادمان در «میخواهم زنده بمانم»

«بازی انتخاب» بزودی مقابل دوربین می‌رود

مرجانه گلچین به «شب‌آهنگی» می‌آید

چهره ها/ تبریک تولد خانم کارگردان به شکیباترین شکیبای دنیا

این 5 فیلم براساس داستان‌های واقعی ساخته شده‌اند

لحظات ماندگار از هنرنمایی «هوتن شکیبا»؛ بازیگری همه فن حریف

چرا همیشه فکر میکنیم مرغ همسایمون غازه؟!

داریوش ارجمند: حتما در انتخابات شرکت می‌کنم

نگاه معنی دار جواد عزتی به همسرش در «زخم کاری»

انتشار تیزر هفدهمین قسمت از سریال عاشقانه «می خواهم زنده بمانم»

چهار نقش آفرینی برتر «هوتن شکیبا» به مناسبت تولدش

اعتراض حامد آهنگی به سانسور «شب آهنگی» با انتشار پشت صحنه آن

حقایقی باورنکردنی درباره زندگی چارلی چاپلین که نمی‌دانستید

اصغر نقی‌زاده: نخندیدن به دیالوگ‌های پژمان جمشیدی سخت است

موافقت شورای ساخت با شش فیلم نامه

محمدرضا گلزار در «آوازه خوان» مصطفی کیایی

ترس و لرز فریبرز در هنگام تماشای فیلم جن گیر!

آخرین جزئیات از قتل «بابک خرمدین» از قول رئیس پلیس آگاهی کشور

خوش شانسی فریبرز باغبیشه در قسمت‌های آینده «زیرخاکی 2»

نظر استاد نصیریان درباره رفاقت و دوستی

نظر تحسین برانگیز خانم بازیگر درباره رای دادن در انتخابات

عوارض ناشی از کرونا سپند امیرسلیمانی را به جراحی کشاند!

راه های سازش با همسر بدون اینکه چیزی از شما کم شود

35 سالگی، سن خروج زنان از بازار کار

قصاص پدر مرتکب قتل فرزند امکان پذیر نبود/ تقلیل حبس تعزیری درجه 3 به 4 در قوه قضاییه

تاثیر گیاه خواری بر نوع حاد کرونا

نواواکس از اثربخشی 90 درصدی واکسن کرونای خود در جدیدترین آزمایش بالینی خبر داد

مأموریت این‌ویژن اروپا عصر تازه‌ای را در مسیر کاوش ناهید آغاز خواهد کرد

کنترل زوال عقل با موسیقی

چرا سیستم ایمنی بدن افراد واکنش‌های متفاوتی در برابر انگل مالاریا دارد؟

تولد بچه سالم از اسپرم موش فضایی!

چرا تولید داروهای ضد ویروس برای کرونا دشوار است؟

بهترین های پژوهش حوزه کووید-19 معرفی می شوند

جت آبی؛ پدیده‌ای زیبا، بالای اتمسفر

گوسفند دریایی زیباترین موجود در زیر آب

اگر سفر در زمان ممکن بود چی می‌شد؟