آریا بانو

آخرين مطالب

چرا تئاتر و سینما باز است، کنسرت‌های موسیقی نه؟ فرهنگی هنری

چرا تئاتر و سینما باز است، کنسرت‌های موسیقی نه؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / از یک سو نمی‌دانیم چرا ستاد ملی مبارزه با کرونا با انتقال اهالی موسیقی به گروه شغلی 2 موافقت نمی‌کند تا بتوانند مانند تئاتری‌ها و سینمایی‌ها فعالیت‌شان را از سر بگیرند؟! و از سوی دیگر مشخص نیست با توجه به اهمیت آورده اقتصادی برای تهیه‌کنندگان و کنسرت‌گذاران موسیقی پاپ، در صورت بازگشایی و الزام به استفاده از تنها 50 درصد ظرفیت سالن، این هنرمندان خود تمایلی به برگزاری کنسرت دارند؟
نخستین اطلاعیه روابط‌عمومی وزارت فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی که خبر از تعطیلی تمامی برنامه‌های فرهنگی و هنری به مدت یک هفته به علت شیوع کرونا می‌داد، سوم اسفند 1398 منتشر شد و چه کسی گمان می‌کرد این تعطیلی، برای اهالی موسیقی تا خرداد 1400 ادامه داشته باشد؟ و این سوال بی‌پاسخ بماند که چرا علی‌رغم بازگشایی سالن‌های تئاتر و سینما، این اتفاق برای موسیقی رخ نمی‌دهد؟
اکنون یک سوی ماجرا، تلاش برای یافتن پاسخ این سوال است که اهالی موسیقی چرا مانند تئاتری‌ها و سینمایی‌ها به به گروه شغلی 2 منتقل نمی‌شوند تا بتوانند فعالیت‌شان را از سر بگیرند؟ و سوی دیگر، این سوال بی‌جواب که با توجه به اهمیت آورده اقتصادی برای تهیه‌کنندگان و کنسرت‌گذاران موسیقی پاپ، حتی در صورت جابه‌جایی میان گروه‌های شغلی و برقراری امکان بازگشت به صحنه و در پی آن الزام به استفاده از تنها 50 درصد ظرفیت سالن که طبیعتا بازگشت مالی را نسبت به گذشته به نصف می‌رساند، این هنرمندان خود تمایلی به برگزاری کنسرت دارند یا خیر؟
نامه معاون هنری وزیر ارشاد برای ستاد ملی مبارزه با کرونا
پس از گذشت حدود 15 ماه از تعطیلی کنسرت‌های موسیقی زیر سایه کرونا، انتشار خبر درخواست سیدمحمد مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر ارشاد از ستاد ملی مبارزه با کرونا برای قرار گرفتن موسیقی در گروه شغلی 2 و برقراری امکان از سرگیری دوباره برگزاری کنسرت‌ها، بار دیگر تبعیض صورت‌گرفته میان اهالی موسیقی با دیگر هنرها را یادآوری کرد.
حسینی در 21 اردیبهشت 1400 خطاب به ستاد ملی مبارزه با کرونا نوشت: «عطف به نامه قبلی مبنی‌بر تجدیدنظر در گروه‌بندی مشاغل و پیرو جلسه کارگروه کارشناسی کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا درباره قرار گرفتن سینما و تئاتر در گروه 2 مشاغل به آگاهی می‌رساند، بسیاری از اجراهای صحنه‌ای موسیقی در گونه‌های ردیف دستگاهی، نواحی و کلاسیک در سالن‌های کوچک و معمولا با مخاطبان محدود برگزار می‌شود و از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تعداد محدود تماشاگران با استفاده از درصدی از ظرفیت سالن با اجرای تئاتر و نمایش فیلم مشابهت دارد. پس مقتضی است در گروه 2 مشاغل قرار بگیرد تا امکان برگزاری این گونه اجراها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی میسر شود.»
درخواستی که حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی نیز در تایید آن گفت: «آیا ما می‌دانیم نزدیک به 16 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در ارتباط کامل با موسیقی هستند؟ این‌ها باید در این شرایط چه کنند؟ اکنون که اجراهای زنده موسیقی تعطیل شده‌اند آیا ما می‌دانیم این عزیزان با چه شرایطی مشغول زندگی هستند؟ آیا فهمیده‌ایم حالا که بسیاری از کنسرت‌ها در تعطیلی محض هستند این هنرمندان چگونه زندگی خود را اداره می‌کنند؟ به هر حال این دیدگاه غلطی است که در موسیقی فقط همه چیز را با سلبریتی‌ها ارزیابی کنیم. چرا که غیر از این افراد شناخته‌شده، هنرمندان شریفی در حوزه موسیقی حضور دارند که به شدت در انتظار آمدن روی صحنه و اجرای برنامه مقابل مخاطبان به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند.»
سلبریتی‌ها خود ترجیح می‌دهند نیایند؟
آن‌چه در نامه حسینی به ستاد ملی مبارزه با کرونا جلب توجه می‌کند درخواستش برای انتقال اهالی موسیقی از گروه شغلی 3 به 2 برای برقراری امکان «اجراهای صحنه‌ای موسیقی در گونه‌های ردیف دستگاهی، نواحی و کلاسیک در سالن‌های کوچک» است.
درخواستی که این سوال را ایجاد می‌کند که آیا سلبریتی‌ها حتی در صورت این جابه‌جایی میان گروه‌های شغلی، خود ترجیح می‌دهند نیایند؟! نحوه اجرای زنده آثار موسیقایی در دوران کرونا و آن‌چه مورد استقبال تهیه‌کنندگان و خوانندگان موسیقی پاپ قرار گرفت موجب می‌شود از خود بپرسیم با قرار گرفتن حوزه موسیقی در گروه شغلی 2، این هنرمندان میلی به برگزاری کنسرت در شهرهایی غیر از جزیره کیش خواهند داشت؟!
رفتارشناسی فعالان این عرصه در 15 ماه گذشته نشان می‌دهد به غیر از مواردی انگشت‌شمار آن هم در جزیره کیش و با قیمت‌هایی بسیار گران‌تر از آن‌چه پیش‌تر بود و چند تجربه محدود دیگر در پایتخت، تمایلی به برگزاری کنسرت و اجراهای زنده در کشور ندارند و عمده تمرکزشان بر تولید آلبوم و تک‌آهنگ و در خوشبینانه‌ترین حالت کنسرت‌های آنلاین است.
کنسرت‌هایی که از همان ابتدای همه‌گیری کرونا برای گروهی از خوانندگان سودهای خوبی رقم زد و برای برخی دیگر هم حاشیه‌های متعدد پدید آورد. حاشیه‌هایی که در کنار فعالیت بی‌سروسامان پلتفرم‌ها و سامانه‌های اینترنتی معروف و غیرمعروف، فضایی را پیش روی مخاطبان قرار داد که در مجموع نتوانست جانشین مناسبی برای کنسرت‌های زنده در روزهای کرونایی شود.
سوالی که با بررسی این رفتار پیش می‌آید این است که تهیه‌کنندگان و کنسرت‌گذاران موسیقی پاپ که حضور هر چه گسترده‌تر مردم در کنسرت‌ها همواره مساله‌ای حیاتی برایشان بوده است، چون می‌دانند با انتقال از گروه شغلی 3 به 2، ملزم به استفاده از تنها 50 درصد ظرفیت سالن هستند که طبیعتا آورده اقتصادی‌شان را نسبت به گذشته به نصف می‌رساند، حتی در صورت برقراری امکان برگزاری کنسرت، تمایلی به آن نشان خواهند داد؟! و آیا برگزاری کنسرت‌های زنده با در نظر گرفتن ملاحظات مربوط به شیوه‌نامه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری، آن هم با قیمت بلیت معقول فعلا اولویتی برای تهیه‌کنندگان و خوانندگان این حوزه از موسیقی دارد؟!
اهالی موسیقی ردیف دستگاهی و... پاسوز بی‌میلی پاپ‌ها به برگزاری کنسرت؟
نکته دردناک از قافله عقب‌ماندن فعالیت‌های موسیقایی کشور نسبت به حوزه‌هایی چون تئاتر و سینماست. حوزه‌هایی که فعالانش با وجود تمام مشکلات و مصائبی که برای اجرای عمومی و اکران از سر می‌گذرانند همچنان در تلاشند تا چراغ نیمه‌روشن این هنرها را به واسطه هنرمندان فعال این عرصه روشن نگه دارند.
تردیدی نیست که حفظ سلامت مخاطب در اولویت قرار دارد اما آیا همین ماجرای «حفظ سلامت» که قطعا و حتما باید بیش از هر زمانی مورد توجه اجراگران و فعالان همه حوزه‌ها قرار گیرد، تنها دلیل توقف فعالیت‌های موسیقایی در کشور و مشخصا خاموشی کامل چراغ کنسرت‌هاست؟ یا متغیرهای دیگری در این زمینه تأثیرگذار است؟ متغیرهایی چون آگاهی اهالی موسیقی پاپ به نصف شدن آورده مالی‌شان از کنسرت‌ها و در پی آن بی‌میلی به بازگشت به صحنه که درخواست اهالی موسیقی ردیف دستگاهی، نواحی و کلاسیک را هم برای بازگشت به صحنه زیر سایه خود قرار داده است؟!

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/593251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انیمیشن دیدنی ناسا از قمر سیاره مشتری

یک لرزه‌سنج مسافر ماه می‌شود!

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی

به دنیا دل مبند ای دل به فکر توشه ره باش ‏

به بهانه اول اردیبهشت یادروز سعدی شاعر بلند آوازه ایران و جهان‌

اعلام برنامه بازی‌های شهرداری گرگان در فینال بسکتبال غرب آسیا

تارتار: کسی فکر نمی‌کرد ملوان روزی با سپاهان رقابت کند

معرفی کادر فنی تیم ملی دارت برای قهرمانی آسیا

گل سعید واسعی به فولاد بوی انتقام می‌داد!

بیانیه هیات مدیره باشگاه تراکتور

تصمیم سخت ستاره چلسی؛ تردید برای جراحی

10 سال از یکی از سوپرگل‌های دیمیتار برباتوف با پیراهن موناکو گذشت

پس از یک سال؛ ستاره ناکام لیورپول جدا می‌شود

آنچلوتی: اگر نیاز باشد با 7 مدافع و دو گلر بازی می‌کنیم

آمار نیما کار پیام برای بازگشت را سخت کرد

سروش رفیعی: حاشیه ندارم چون فیلم بازی نمی‌کنم!

فصل سوم «پدرخوانده» ابوطالب آماده پخش شد

تیزر جدید شب‌آهنگی با حضور بازیگر زن جوان

ترفندهای بچه برای درآمدزایی!

تولد هجده سالگی دختر تام کروز در غیاب پدرش / شباهت باور نکردنی سوری به مادرش کیتی هولمز

نیم قرن از عمر مهران احمدی بازیگر نقش بهبود پایتخت گذشت/ پنجاه سالگی ات مبارک

دورهمی دوستانه مهرانه مهین ترابی و رابعه اسکویی بعد از مدت ها | تعطیلات آخر هفته دلچسب بازیگران

آوازی از استاد شجریان بر شعر سعدی

آرزوی پسر بچه ای که پشت در کنسرت معین فلوت می زد

تصاویری از خسارت سیل امارات

امدادرسانی‌ نیروهای بسیج و سپاه در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

فیلمی از لحظه انفجار مغازه عطرفروشی

حمله شرور قمه‌به دست به خودروی پلیس

امدادرسانی 112 روستا در سیستان و بلوچستان

‏ویدئویی از سرقت با خونسردی کامل و بدون ماسک از پارکینگ و انباری یک مجتمع

قتل راننده تاکسی ترکیه‌ای به دست مسافر ایرانی

صحنه ای جالب از تخم گذاشتن شاهین پشت پنجره

ایده های جالب یک آدم خوش ذوق!

سعدی‌خوانی مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی

دسر رولت شکلاتی یک عصرانه خفن

طرز تهیه تست مرغ و پپرونی

یک روش راحت برای درست کردن باقلوا

نحوه استفاده از به دانه برای کاهش التهاب گلوی کودک

احتمال گسترش آنفلوآنزای پرندگان در سطح جهان

این ترفندها باعث می‌شود، بلندقدتر به نظر برسید

درمکان های عمومی همیشه مواظب فرزندتون باشید خطر در کمین است!

خواستگاری دارم که پیش قدم نمیشه چه باید بکنم؟

اقدام زیبای عروس و داماد بعد از مراسم عروسی شان

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

بزرگداشت شاعری که پیشانی زبان پارسی است/ گوته تا شجریان از «سعدی» اعتبار گرفتند

برنامه 6 بازی پایانی پرسپولیس و استقلال

مدیر شمس‌آذر: پنالتی استقلال غلط بود

ماجراجویی شاگردان شجاعی در قامت یک تیم هجومی