آریا بانو

آخرين مطالب

تأثیر فاصله‌گذاری اجتماعی بر سیستم ایمنی؛ آیا پاستوریزه‌تر شده‌ایم؟ پزشکي

تأثیر فاصله‌گذاری اجتماعی بر سیستم ایمنی؛ آیا پاستوریزه‌تر شده‌ایم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا/ میکروب‌ها همیشه آن قدر هم مضر نیستند و تماس با مقداری از آنها برای سلامت سیستم ایمنی اهمیت دارد. اما فاصله‌گذاری اجتماعی فرصت تماس با این موجودات دوست نداشتنی را از ما گرفته است.
درست است که اخبار تلخ همه‌گیری همه جا را گرفته است و با تاخت‌وتاز این بیماری مواجهیم اما نکات جالب توجهی نیز وجود دارند که کمی امیدوارکننده هستند. برای مثال آمار مرگ و میر سالانه ناشی از آنفولانزا در بسیاری از نقاط کاهش یافته است و این به خاطر رعایت الگوهای فاصله اجتماعی و سایر رفتارهای بهداشتی است. بسیاری از افراد گزارش می‌کنند که دفعات سرماخوردگیشان کاهش یافته و همه اینها شاهدی است بر اینکه چه توانایی‌هایی در تغییر رفتارهای روزمرۀ خود داریم. تغییراتی که می‌تواند بهداشت ما را بیشتر و بهتر بالا ببرد. اما وجوه دیگری را نیز باید در نظر گرفت. در ایمونولوژی این آموزه پذیرفته شده است که قرار گرفتن در معرض عفونت‌های معمول و میکروب های رایج در اوایل زندگی به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا یاد بگیرد چه چیزی را باید هدف قرار دهد و چه چیزی را به حال خود رها کند. عدم دستیابی به آن مواجهه‌ها در زمان مناسب، سیستم ایمنی بدن را نسبت به هر میکروب جزئی وادار به واکنش بیش از حد می‌کند.
این احتمال وجود دارد که یکی از اثرات طولانی مدت وضعیت جدید، فاصله‌گیری‌ها و رفتارهای بهداشتی، افزایش آلرژی‌ها و بیماری‌های مرتبط با آن مانند اگزما و آسم باشد، به ویژه در افرادی که در زمان شیوع بیماری کرونا نوزاد بوده‌اند. دوران نوزادی و اوایل کودکی دورانی است که بدن با انواعی از میکروب‌ها مواجه می‌شود و راه سازگاری و یا دفع آنها رایاد می‌گیرد اما رفتارهای بهداشتی و فاصله‌گیری اجتماعی این مواجهات را برای نوزادان به حداقل رسانده‌اند و این می‌تواند پیامدهایی در آینده فرد داشته باشد.
کودکانی که با سزارین متولد می‌شوند 25 تا 30 درصد بیشتر احتمال ابتلا به چاقی و دیابت را دارند زیرا با میکروب‌های واژن و مدفوع در هنگام زایمان طبیعی مواجه نمی‌شود. وقتی بچه‌ها را با آنتی بیوتیک معالجه می‌کنید، در اواخر زندگی میزان چاقی و آسم آنها بسیار بالاتر است. گفته می‌شود که طی 5 سال آینده کودکان مبتلا به آسم و چاقی بیشتر خواهند شد چراکه کمتر با دیگران بازی کرده‌اند و در فضایی پاستوریزه و احتیاطی بزرگ شده‌اند و بدن آن‌ها بسیاری از میکروب‌هایی که باید با آن‌ها مواجه می‌شد را نمی‌شناسد و به همین خاطر واکنش‌های ناسازگاری در مواجهه با آن‌ها بروز خواهد داد.
بسیاری از مطالعات مشاهده‌ای نشان داده‌اند افرادی که دوران کودکی آنها در خارج از شهرها سپری شده است یا با حیوانات ارتباط بیشتری داشته‌اند، آسم و آلرژی کمتری دارند. برخی مطالعات نشان می‌دهند که منبع آلرژی محرومیت از تماس با ارگانیسم‌های محیطی است که در طول هزاره‌ها همراه تکاملی ما بوده‌اند ولی زندگی امروزی باعث شده است که بدن ما عادت به همزیستی با آن‌ها را از دست بدهد و واکنش آلرژیک نشان دهد. این فرضیه را «دوستان قدیمی» می‌نامند، که نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض این ارگانیسم‌ها به سیستم ایمنی بدن ما اجازه می‌دهد تفاوت بین عوامل بیماری زا و همسفران غیرتهاجمی را بیاموزد.
میزان مصرف آنتی‌ بیوتیک، رژیم های غذایی نامناسب و دیگر رفتارهای امروزی ما موجب شده است که تنوع میکروبی موجود در بدن ما کمتر شود و بسیاری از میکروب‌های بی خطر که در بدن ما زندگی می‌کنند از بین بروند و همین مسئله بدن را آسیب‌پذیرتر کرده است.
هر زمان که از آنتی بیوتیک استفاده می‌کنیم، احتمال سازگاری بدن با باکتری برای محافظت از خود را کمتر می‌کنیم. به همین خاطر تجویز و مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند پیامدهای سنگینی برای سیستم ایمنی بدن داشته باشد و به طور مستقیم و غیر مستقیم موجب بروز مرگ و میر بالایی شود.
با بروز همه‌گیری در عین اینکه رفتارهای بهداشتی ما ابتلا به بیماری‌های دیگر را کاهش داده است اما یک هشدار هم در این زمینه به ما می‌دهد که بدن‌های ما و خصوصاً کودکانی که در دوران کووید-19 به دنیا آمده‌اند احتمالاً سازگاریشان با محیط کمتر شود چراکه با بسیاری از میکروب‌ها و ارگانیسم‌های محیطی ناآشنا است و همین مسئله موجب شکنندگی بیشتر سیستم ایمنی خواهد شد.
منبع: WIRED

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/585265/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟