آریا بانو

آخرين مطالب

آیا کتاب‌های دیجیتال موجب حواس پرتی کودکان می‌شود؟ مقالات

آیا کتاب‌های دیجیتال موجب حواس پرتی کودکان می‌شود؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرگزاری کتاب ایران /یک تیم روانشناسی کشور نروژ روی این مسئله تحقیق کرده است که آیا این دستگاه‌ها موجب حواس‌پرتی کودکان می‌شود یا خیر.
به نقل از لیت هاب، شیوع کرونا و قرنطینه سراسری در اکثر کشورهای جهان موجب تعطیلی کتابخانه و کتابفروشی‌ها شده و مردم بیشتر از گذشته به کتاب‌های الکترونیک روی آورده‌اند. خانواده‌ها به جای کتاب‌های چاپی ترجیح می‌دهند کودکان‌شان کتاب‌های الکترونیک مطالعه کنند ولی هنوز این سوال قدیمی وجود دارد که این دستگاه‌های الکترونیک برای کودکان ضرر ندارد و مهمتر از آنکه این دستگاه‌ها می‌توانند همان کارکرد کتاب‌های سنتی در یادگیری کودکان را داشته باشند. یک تیم روانشناسی کشور نروژ روی این مسئله تحقیق کرده است که آیا این دستگاه‌ها موجب حواس‌پرتی کودکان می‌شود یا خیر.
«ایرن فورنس» استاد روانشناسی دانشگاه استاوانگر کشور نروژ با سرپرستی تیم تحقیقاتی این دانشگاه یک تحقیق و تجزیه و تحلیل میدانی روی کودکان سنین پایین کاربر دستگاه‌های الکترونیک انجام داده است و البته به جواب روشنی نیز نرسیده‌اند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که یادگیری کودکان با استفاده از دستگاه‌های الکترونیک بستگی به شرایط دارد. به طور کلی کتاب‌های چاپی برای یادگیری کودکان بهتر از سایر فرمت‌های کتاب است ولی در این میان استثناهایی نیز وجود دارد.
دکتر فورنس بر اساس تحقیقات میدانی و نظرسنجی از والدین نروژی می‌گوید یادگیری در مورد کتاب‌های مستند و فرهنگ‌های لغت با استفاده از کتابخوان‌های الکترونیک نتایج بهتری به همراه داشته است و حتی در مورد کتاب‌های داستان نیز این مورد صدق می‌کند ولی به طور عمومی یادگیری با این دستگاه‌ها به ندرت اتفاق می‌افتد. تحقیق روی کودکان همان نتایجی را داشت که درباره بزرگسالان انجام شده بود. در تحقیقات بسیاری ثابت شده است که یادگیری با کتاب‌های چاپی به مراتب بهتر است و تنها در شرایط خاص و با وجود محرک‌ها و انگیزه‌های لازم یادگیری با کتابخوان‌های الکترونیک روی می‌دهد.
کتاب‌های الکترونیک اولین بار در دهه 80 میلادی ظهور کردند ولی تا کنون تحقیقات انگشت‌شماری در مورد کارکرد و یادگیری با استفاده از این فرمت کتاب صورت گرفته است. طبق آمارهای موجود تنها تا کنون 39 تحقیق در قاره اروپا درباره تاثیر مستقیم این کتاب‌ها روی یادگیری صورت گرفته است که البته نتایج روشنی از این تحقیقات به دست نیامده است. در تحقیقات دانشگاه نروژی کودکان بالای هشت سال مورد آزمایش قرار گرفتند و معلوم شد که در مورد یادگیری مطالب کفه ترازو به نفع کتاب‌های چاپی است. در مورد کودکان کمتر از دو سال نیز نتایج تقریباً مشابهی به دست آمد چون وقتی مطلبی از روی کتاب چاپی با صدای والدین برای کودک خوانده می‌شد به مراتب سریع‌تر از کتاب‌های الکترونیک و صوتی توسط کودکان درک و یاد گرفته می‌شد.
«گابریل استروس» روانشناس آموزشی از دانشگاه داکوتا آمریکا نیز تحقیقی درباره نوزادان و یادگیری مطالب از روی کتابخوان‌های الکترونیک کرده است که نتایج جالبی به دست آمده است. به گفته دکتر استروس کتابخوان‌های الکترونیک برای نوزادان جذابیت بیشتری از کتاب‌های چاپی دارد و ممکن است یادگیری از طریق این دستگاه‌ها برای این قشر بهتر باشد. ولی در بسیاری از تحقیقات دیگر یک نتیجه کلی به دست آمده است که نشان می‌دهد در شرایط عادی کتاب‌های چاپی برای این قشر بهتر است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/584674/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چه زمانی به خواسته کودک نه بگوییم؟

کودکان متولد خرداد را اینگونه بشناسید !

از فرزند خود یک نابغه بسازید

30 کار که کودکان قبل از 12 سالگی باید ...

اضطراب جدایی را در کودکتان را از بین ببرید !

کودکان کار

تولد فرزند دوم چه تاثیری بر خانواده دارد؟

چگونه کنجکاوی کودک خود را تحریک کنیم؟

عوامل مختلف در دیر به حرف افتادن کودکان

آموزش رفتار به کودکان نوپا!

حفظ آرامش در هنگام برخورد با فرزند؟

نکاتی که قبل از تولد فرزند دوم باید به آن توجه داشت

استرس مغز کودکان را تغییر می‌‌دهد

روانشناسی کودک از روی نقاشی

اصولی برای سرگرم کردن کودک!

برای تقویت ذوق شعری فرزندان‌مان چه کنیم؟

تربیت خاموش و زیر پوستی

دوستان خیالی فرزندم

چرا بچه ها ناخن می جوند؟

9 قدم برای آسان کردن اولین جدایی والدین از کودک

بچه ها را تهدید نکنید، لجباز می شوند!

ارزش پول در زندگی کودک

انتخاب هدفمند اسباب بازی کودکان

چرا کودکان از دکتر رفتن مى‏ترسند؟

بازی های کامپیوتری خوب یا بد!

چرا کودک دلبندمان گاز می گیرد؟

چگونه پاسخ کودکان را درباره خدا درست جواب دهیم؟

چرا کودکم بی احترامی می کند؟

راز های مبارزه با بدخوابی کودکان

عزت نفسی که ته‌نشین می شود

با دو قانون کودک تان را بدون از دست دادن عشق و احترام، تربیت کنید

در دعوای بچه‌ها چه کنیم؟

نمی خواهم به مدرسه بروم !

فرزندتان را این گونه به مدرسه بفرستید

از آغوش مادر تا مهد کودک

چرا کودکان از مدرسه رفتن هراس دارند؟

چند نکته برای آنکه فرزندمان باهوش شود

جانشین‌های تنبیه بدنی در نظام تربیتی

آیا باید نگران خشونت در مدرسه باشید؟

آیا بـچه‌های چپ دست ایراد دارند؟

کودکانی که زیاد می فهمند!

سی راه ساده برای افزایش بهره هوشی کودکان

چرا نباید بچه‌ها را با هم مقایسه کرد؟

شیوه یادگیری فرزندتان را شناسایی کنید

تکنیکهاى والدین براى پاسخ به سؤالات جنسى کودکان

روش‌های ایجاد اعتماد به نفس در ‌کودکان

والدین مسئول و فرزندان تن پرور

سوالات جنسی کودکان را این جوری جواب دهید

شیوه صحیح تربیت کودکان از زبان کارشناسان

تلویزیون اضافه خاموش!