آریا بانو

آخرين مطالب

کشف علت سردرگمی اینشتین و داوینچی در کودکی/ از «اختلال کم‌توجهی- بیش‌فعالی» چه می‌دانید؟ روانشناسي

کشف علت سردرگمی اینشتین و داوینچی در کودکی/ از «اختلال کم‌توجهی- بیش‌فعالی» چه می‌دانید؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - «اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی» ( A ttention D eficit H yperactivity D isorder) شامل مجموعه‌ای از رفتارها ازجمله تفاوت در تمرکز، حرکت و کنترل تکانه‌ها می‌شود. به عبارتی دیگر یک اختلال رفتاری رشدی است که در آن فرد توانایی دقت و تمرکز کافی ندارد، یادگیری در او کند بوده و فعالیت بدنی غیرعادی و بسیار بالایی دارد.
اگرچه این اختلال به‌عنوان یک کمبود مطرح می‌شود، اما بسیار دقیق‌تر است که «اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی» (ADHD) به‌عنوان یک مشکل در مدیریت حوزه آگاهی مطرح شود. درحالی‌که این امر در بسیاری از زمینه‌های رایج یک اختلال محسوب می‌شود، اما در برخی دیگر عدم توانایی در حواس‌پرتی می‌تواند برای آنها مفید باشد. درواقع توجه بیش‌ازحد باعث می‌شود افراد روی موقعیت‌هایی که ممکن است اهمیت کمتری برای اطرافیان آنها داشته باشند، بیش‌ازحد تمرکز کنند.
اگرچه برخی «اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی» را به‌عنوان یک شکست اخلاقی در نظر گرفته‌اند (نشانه‌ای از ضعف کنترل خود) اما در حقیقت یک اختلال عصبی رفتاری جدی است که تأثیر قابل‌توجهی در رشد و یادگیری دوران کودکی دارد، حتی ممکن است در بزرگ‌سالی نیز ادامه یابد. طبق معیارهای فعلی انجمن روان‌پزشکی آمریکا، تشخیص «اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی» نیاز به پنج (برای جوانان و بزرگ‌سالان) تا شش (برای افراد زیر 16 سال) نشانه و علائم انحراف از بی‌توجهی دارد که برای شش ماه یا بیشتر ادامه دارد. برای اینکه یک تشخیص شامل بیش فعالی باشد، سطح مشابهی از شواهد باید علائم اقدامات بیش‌فعالی یا دشواری در مدیریت پاسخ‌ها را منعکس کند.

آریا بانو


آیا ADHD «بیش‌ازحد واقع موارد» تشخیص داده می‌شود؟
در حال حاضر بیش فعالی فقط از طریق نحوه بیان آن به‌عنوان یک رفتار تشخیص داده می‌شود؛ به این معنی که هیچ نشانگر بالینی و دقیقی وجود ندارد که در آزمایش خون یا اسکن مغز یافت شود و بتواند برای ایجاد مرز بین بیماری و طبیعی بودن مورد استفاده قرار گیرد. تشخیص این اختلال از این هم چالشی‌تر می‌شود؛ درواقع هر عاملی که تقسیم توجه یا حفظ کنترل فشار را برای فرد دشوارتر کند، می‌تواند با گذشت زمان حتی مشکلات رفتاری یا عصبی اضافی ایجاد کند. به‌هرحال نظرات مختلفی در مورد اینکه شواهد محکمی مبنی بر تشخیص نادرست بیش از حد واقع موارد (overdiagnosis) این اختلال وجود دارد. تحقیقات اخیر مبتنی بر مطالعات گذشته نشان می‌دهد افزایش در تشخیص‌های بیش فعالی شامل موارد نسبتاً خفیف می‌تواند منجر به درمان‌های غیرضروری شود که نه‌تنها مزیتی نداشته، بلکه آسیب می‌رساند. با این وجود رابطه بین تجربه شخصی این بیماری، تشخیص یک اختلال و یافتن سطح مناسب درمان نیز پیچیده است. هنوز در مورد وضعیت و علل این اختلال، انواع مختلف آن، پایه‌های عصبی و تأثیرات بالقوه محیطی اطلاعات اندکی موجود است.
علائم
مهم‌ترین علائمی که برای این بیماری وجود دارد عبارت است از: کم‌توجهی (کم‌دقتی)، بیش فعالی، رفتارهایی که انگیزه آنی دارند و بدون فکر قبلی انجام داده می‌شوند، مشکلات خواب (بی‌خوابی یا سخت از خواب بیدار شدن).
میزان ابتلا
طبق آمارها در ایالات‌متحده آمریکا، حدود 11 درصد دانش‌آموزان به این بیماری مبتلا هستند و این اختلال در بین پسرها رایج‌تر از دخترها است. این بیماری شایع‌ترین اختلال رفتاری در کودکی و بلوغ است، و حدود 3 الی 5 درصد کودکان قبل از هفت‌سالگی به آن مبتلا می‌شوند. این عارضه بیشتر در دوران ابتدایی مدرسه برای کودکان رخ می‌دهد و با افزایش سن بسیاری از بیماران بهتر می‌شوند.
افراد مشهور مبتلا به این عارضه
این عارضه مبتلایان مشهوری در طول تاریخ داشته که ازجمله آنها می‌توان به افرادی همچون آلبرت اینشتین، لئوناردو داوینچی، اما واتسون (بازیگر مطرح هالیوود)، مایکل فلپس (شناگر معروف) و اِمینِم (خواننده موسیقی رپ) اشاره کرد.

آریا بانو

سمت چپ تصویر مغز بدون عارضه ADHD / سمت راست تصویر مغز با اختلال ADHD
«اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی» ( ADHD ) چگونه درمان می‌شود؟
مانند اکثر اختلالات عصبی رفتاری، این اختلال را نیز می‌توان با ترکیبی از داروها و رفتار درمانی مدیریت کرد. اکثر کودکان مبتلابه «اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی» دارویی‌هایی مانند دکستروآمفتامین را مصرف می‌کنند که باعث تحریک تولید دوپامین در مناطقی از مغز می‌شود که عملکرد اجرایی را تقویت کرده و به تنظیم توجه کمک می‌کنند. اگرچه این نوع داروها بسیار مؤثر هستند، اما همچنین می‌توانند منجر به عوارض جانبی ناخواسته شوند. داروهای غیرمحرک بیش فعالی ممکن است طول بکشد تا عمل کنند، اما به‌هرحال نوعی کمک برای کسانی که به آن نیاز دارند فراهم می‌کند.
روش‌های درمانی، بسته به سن فرد، نوع شرایط و سبک زندگی وی متفاوت است. برای کودکان، مشاوره رفتاری معمولاً از طریق والدین انجام شده و به آنها روش‌هایی برای تشویق مهارت‌هایی برای مدیریت زمان، توجه و تعاملات با دیگران را ارائه می‌دهند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/584247/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر بد قدرت تفکر منطقی را از انسان می‌گیرد

هفت ویژگی‌ افرادی که ذهن قوی دارند

روان‌پریش‌ کیست؟!

اهداف‌تان را با این افراد در میان نگذارید

اضطراب اولین و مهم ترین نشانه بروز آلزایمر

دوزبانه بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند

استرس، زودتر از آنچه فکر کنید پیرتان میکند!

صداهای مخرب مغز چه هستند؟

با تقاضای دورکاری موافقت می‌کنید یا خیر؟

سرد بودن بینی نشانه استرس است

چگونه شغلی متناسب با شخصیت خود پیدا کنیم؟

چگونه با ترس‌هایمان مبارزه کنیم؟

سه راهکار برای آن‌که بفهمیم طرف مقابل دروغ می‌گوید

افراد الهام بخشی که باعث می‌شوند تسلیم نشوید

با این روش های استثنایی حافظه خود را تقویت کنید

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟

یوگا و رهایی از اضطراب مادربودن

حقایق عجیب زنانه!

درمان وسواس و افسردگی با چند راهکار کم‌خرج

با این ترفند ساده از اعتیاد به تلفن همراه خلاص شوید

غلبه بر ترس و راه اندازی کسب و کار جدید

5 نشانه‌ ظاهری اضطراب بیمارگونه

رژیم غذایی برای مقابله با افسردگی

فرار دختران از خانه، دلایل و راه های پیشگیری

اکراه مردان در پذیرش مشکلات سلامت روان

بی‌ادب ها هرگز موفق نمی‌شوند!

راهکارهایی برای کنترل عصبانیت

چگونه با رازهای‌مان خوشحال باشیم؟

چرا دختران بیشتر از پسران در معرض افسردگی قرار دارند؟

نقش استرس در بروز دردهای قلبی!

اعتیاد به کار؛ بلایی که عمرمان را می‌گیرد

با بیماران چگونه برخورد کنیم؟

فواید خنده و گریه

چرا مجردها منزوی می‌شوند؟

اضطراب و استرس، مسری است

9عامل کمتر شناخته‌شده زوال عقل

شخصیت شما چه تاثیری بر سلامت شما دارد؟

12 علامت اینکه واقعا باهوش هستید