آریا بانو

آخرين مطالب

مدیرکل توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به «روز جهانی حمایت از یتیمان ایدز» اعلام کرد:

شناسایی 140 یتیم ایدز/ چالش های مبتلایان و ایتام از انگ زدن و گذران معیشت تا مشکلات روانی پزشکي

شناسایی 140 یتیم ایدز/ چالش های مبتلایان و ایتام از انگ زدن و گذران معیشت تا مشکلات روانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرید براتی‌سده با اشاره به روز جهانی حمایت از یتیمان ایدز (7 می مصادف با 17 اردیبهشت) بیان کرد: در ابتدای زمان بروز بیماری HIV ایدز و مرگ و میر ناشی از آن و باورهای نادرست در خصوص این بیماری، اغلب افراد اینطور احساس می‌کردند که بیماری HIV ناشی از عدم رعایت اصول
اخلاقی است، لذا نوعی انگ و برچسب به افراد مبتلا به این بیماری می‌خورد که اکنون نیز همین گونه بوده، اما خوشبختانه کمتر شده است. به همین دلیل افراد مبتلا به بیماری ایدز منزوی می‌شدند، زیرا جامعه با آنها کمتر ارتباط می‌گرفت. مبتلایان خودشان را منزوی می‌کردند و این مشکلی است که اکنون در کشورمان با آن موجه هستیم. 
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه مبتلایان به بیماری ایدز، منزوی می‌شدند و به دنبال آن شغل و روابط اجتماعی‌شان را از دست می‌دادند، بر همین اساس لازم بود تا از آن‌ها حمایت‌های اجتماعی در راستای گذران زندگی و معیشت‌شان انجام شود.
براتی سده با اشاره به برنامه‌های مقابله با بیماری HIV ایدز در کشور اظهار کرد: در برنامه ششم مقابله با HIV ایدز که اکنون آن را می‌نویسند به بحث حمایت نیز توجه کرده‌اند و یکی از 12 سیاست این برنامه، سیاست حمایت از افراد مبتلا به بیماری ایدز است که این کار در کشور به سازمان بهزیستی محول شده
است.
حمایت از مبتلایان به ایدز از انگ زدایی تا نام گذاری روز جهانی ویژه برای آنها
وی ادامه داد: حمایت از همه افراد مبتلا به بیماری ایدز در راستای کم کردن انگ، آگاهی‌بخشی به جامعه و آگاهی‌بخشی درباره اینکه اگر کسی به این بیماری مبتلا شود، تصور نشود که نمی‌توان با او زندگی کرد، است. همچنین پذیرفته شود که ممکن است ایدز مانند بیماری‌های دیگر باشد؛ البته اکنون درمان این بیماری بیشتر در دسترس و کنترل آن راحت‌تر است و می‌توان با تشخیص زودهنگام به فرد کمک کرد. 
مدیرکل توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از ایدز یک موضوع و حمایت از خانواده‌های آنها (به دلیل انگ و باورهای نادرست برخی افراد درباره خانواده افراد مبتلا به این بیماری) موضوع دیگری است، گفت: لازم بود فرزندان افراد مبتلا به ایدز نیز موردتوجه قرار گیرند؛ به ویژه فرزندانی که ممکن است از والدین مبتلا به HIV متولد شوند و خودشان نیز علایم این ویروس را در بدنشان نیز داشته باشند؛ لذا برای جلب توجه افراد و جوامع انسانی به فرزندانی که در اثر HIV والدینشان را از دست داده و بی‌سرپرست می‌شوند، روزی به عنوان روز جهانی حمایت و توجه به افراد یتیم ناشی از ایدز موردتوجه قرار گرفت و به آن توجه می‌شود. 
براتی‌سده در ادامه با اشاره به اینکه در کشور برای حمایت از افراد مبتلا به ایدز باشگاه مثبت راه‌اندازی شده است افزود: باشگاه‌های مثبت زندگی تا چند سال گذشته توسط بهزیستی و وزارت بهداشت راه‌اندازی می‌شد، اما طی 2 سال گذشته در جلسات مربوط به پیشگیری و کنترل ایدز و درمان آن، این وظیفه به طور کامل به سازمان بهزیستی سپرده شد. در حال حاضر در استان‌های مختلف حدود 40 باشگاه مثبت زندگی وجود دارد که این باشگاه‌ها به افرادی که نیازمند حمایت هستند و به ما مراجعه می‌کنند خدمات لازم را ارائه می‌دهد. 
ارائه خدمات حمایتی به 5000 تن در باشگاه های مثبت زندگی
به گفته وی، در حال حاضر حدود 5000 نفر از باشگاه‌های مثبت زندگی خدمات حمایتی دریافت می کنند و از نظر کار، موارد اجتماعی، تامین معیشتی و... حمایت می‌شوند که از این تعداد 390 کودک، فرزندان افراد مبتلا به بیماری ایدز هستند که خدمات مختلف دریافت می‌کنند. این 390 کودک ممکن است خودشان نیز به بیماری ایدز مبتلا باشند.
آموزش پیشگیری از ایدز به کودکان کار و خیابان و اخذ تست از آنها
براتی سده این را هم گفت که البته این کودکان به جز کودکان کار و خیابانی هستند که ما برای آنها هر ساله آموزش‌های پیشگیری از اچ آی وی ایدز داریم و از آنها تست می‌گیریم که در استان‌های مختلف از باشگاه‌ها به طور مستقل خدمت می گیرند.
شناسایی 140 یتیم ایدز در کشور
مدیرکل توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در ادامه درباره تعداد یتیمان ایدز نیز اظهار کرد: در کشورمان 140 یتیم ایدز داریم که اکثر آنها با خویشاوندان خود زندگی می‌کنند. تعداد کسانی که پدر و مادرشان را براثر ایدز از دست داده باشند و سرپرستی نداشته باشند، کم است؛ به طوریکه در تهران در مراکز نگهداری شبه خانواده سه یا چهار کودک یتیم ایدز هستند که در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند. 
وی در ادامه به چالش‌های زندگی یتیمان ایدز اشاره کرد و افزود: به لحاظ حمایتی، 140 یتیمی که شناسایی شدند و اکثرشان به همراه فامیل‌شان زندگی می‌کنند، نشان می‌دهد که بافت حمایتی موجود در اجتماع وجود دارد و خانواده‌های این فرزندان از آنها حمایت می‌کنند. در عین حال این فرزندان باید به لحاظ حمایت‌های اجتماعی به طور کامل تحت پوشش قرار گیرند و برای مستمری و... آنها برنامه‌ریزی شود. 
براتی سده گفت: همچنین لازم است که اگر این فرزندان دچار انزوا هستند، خدمات روانشناختی و روانی_اجتماعی برایشان آماده شود و به طور نامحسوس به متخصصان مراجعه و خدمات دریافت کنند تا از نظر شرایط روانشناختی در حال و آینده دچار مشکل نشوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/583079/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه خشم خود را هنگام رانندگی کنترل کنیم؟

چگونه محترمانه موضوع گفت‌و‌گو را عوض کنیم؟

روش صحیح برخورد با افراد داغدیده چگونه باید باشد؟

18 درمان طبیعی اضطراب

چگونه می توانیم با مرگ همسر کنار بیاییم؟

گرفتگی زبان به چه دلیل است و درمان آن چیست؟

شناخت درمانی چیست و اصول و تکنیک های آن کدام است؟

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

با فشار دادن نقاطی از بدن استرس خود را کاهش دهید

احساس تنفر از خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

دوست خوب چه خصوصیاتی دارد ؟

ارتباط بین افسردگی و رانندگی

5 راه برای غلبه بر ترس و رسیدن به موفقیت

با آدم های فضول‌ چگونه برخورد کنیم؟

آیا نصیحت کردن افراد کار درستی است یا خیر؟

هیجانات چه هستند و انواع هیجانات کدامند؟

روانشناسی رنگها

آسیب‌های آلودگی هوا بر سلامت روان چیست و چگونه برطرف می شود؟

خوب صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند

تعبیر رنگ ها در خواب از دیدگاه روانشناسی

علت تیک عصبی و راههای درمان تیک عصبی

تک فرزندی چه مشکلاتی برای فرزندمان به همراه دارد؟

زنان شاغل سالم تر و شادترند یا زنان خانه دار

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است یا نه ؟

از لحاظ روانی کودک هستید یا بالغ؟

با کسانی که دروغ می‌گویند چگونه برخورد کنیم؟

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری