آریا بانو

آخرين مطالب

شیری که می خریم، چقدر حشره کش دارد؟ گوناگون

شیری که می خریم، چقدر حشره کش دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سیناپرس /شیر و لبنیات جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی افراد مختلف دارند و وظیفه دولت تأمین این موارد به شکلی سالم برای سبد غذایی مردم است. اما برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این مواد غذایی ممکن است به سموم شیمیایی آلوده بوده و نیاز به کنترل بیشتری داشته باشند.
 یکی از سه اولویت اصلی نظام سلامت ایران کنترل سرطان است. در جهان نیز هزینه‌های انجام شده به منظور درمان سرطان تنها در فاصله سال‌های 2008 تا 2010 درصد قابل توجهی از تولید ناخالص جهانی را به خود اختصاص داده و رقم آن 19 درصد بیشتر از هزینه درمان بیماری‌های قلبی بوده است.
این درحالی است که می‌توان با تشخیص، مداخله و درمان به موقع، چیزی حدود یک سوم مرگ‌های ناشی از سرطان را کاهش داد. یکی از زمینه‌های مداخله مؤثر به منظور پیشگیری از سرطان کنترل مواد غذایی جهت اندازه گیری و شناسایی مواد شیمیایی سرطان زا و جلوگیری از مصرف این گونه مواد غذایی آلوده است.
به عقیده متخصصان، از مهم‌ترین مواد غذایی که بسیار مغذی و پر استفاده هستند می‌توان شیر و سایر محصولات لبنی را نام برد، چراکه بازه استفاده وسیعی دارند که کودکان، بزرگسالان و سالمندان را شامل می‌شود. بنابر مطالعات انجام شده، مصرف شیر و لبنیات تأثیر مثبتی بر کسب انرژی، کسب مواد غذایی، تنظیم وزن بدن، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و نظایر آن دارد و منجر به افزایش طول عمر، افزایش بازده جسمی و فکری، کاهش امراض عمومی، کاهش بیماری‌های استخوانی و همچنین رشد مطلوب کودکان و نوجوانان می‌گردد.
همین گستردگی استفاده باعث شده که گروهی از پژوهشگران کشور از بیمارستان بعثت نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران و انستیتو پاستور ایران تحقیقی را اجرا نمایند که در آن به بررسی وجود بقایای سموم سرطانزای آفت کش در شیرهای پیشنهاد شده به مراکز نظامی پرداخته شود.
به گزارش سیناپرس،در این تحقیق، پژوهشگران بررسی وجود سموم موسوم به ارگانوفسفره شامل حشره کش های دیازینون و مالاتیون را در شیر و لبنیات با جستجو در پایگاه‌های داده ای مختلف مانند پابمد، ساینس دایرکت و گوگل اسکالر انجام داده‌اند.
نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهند که نه تنها در ایران بلکه در سطح جهانی نیز محصولات لبنی مانند شیر به دلیل استفاده احشام از علوفه آغشته به سموم فوق می‌توانند دچار آلودگی بوده و مضرات فراوانی را برای مصرف کنندگان به همراه داشته باشند.
به گفته امیر رضا اسفندیاری، پژوهشگر بیمارستان بعثت نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران و همکارانش در این تحقیق، «با پیشرفت علم و صنعتی شدن جوامع انسانی، استفاده از مواد شیمیایی گوناگون به منظور بهره برداری هرچه بیشتر از زمین‌های کشاورزی جهت تأمین غذای مورد نیاز جمعیت رو به رشد انسانی افزایش یافته است. به گزارش سیناپرس، اما متاسفانه استفاده نادرست و غیر ایمن از این مواد شیمیایی و ندانستن عواقب و اثرات جانبی آن‌ها منجر به بروز مشکلات فراوانی در طول تاریخ گردیده است. یکی از این اثرات سوء مصرف، بروز سرطان ناشی از سموم کشاورزی است».
آن‌ها می‌افزایند: «این سموم با نفوذ در آب و خاک زمین‌های کشاورزی وارد بافت محصولات می‌گردند. چنین محصولاتی یا به طور مستقیم به مصرف انسان رسیده و این سموم وارد چرخه فیزیولوژیک بدن می‌گردند و یا به مصرف دام‌ها به منظور تهیه گوشت و لبنیات حاصل از آن‌ها می‌رسند و بدین ترتیب به شکل غیرمستقیم به بدن انسان راه می‌یابند».
این محققان با توجه به مطالب گفته شده و اهمیت فراوان حفظ سلامت افراد پیشنهاد کرده‌اند شیر و سایر محصولات لبنی معرفی شده به ارگان‌های مختلف، قبل از خریداری، تحت ردیابی و اندازه‌گیری سموم ارگانوفسفره به خصوص سوم دیازینون و مالاتیون قرار گرفته و سیستم نظارتی یکپارچه ای جهت اندازه‌گیری سموم تشکیل گردد تا در نهایت محصولاتی که دارای کمترین میزان سموم بوده‌اند مورد مصرف واقع شوند.
این نتایج علمی را نشریه «ابن سینا» منتشر شده است. این نشریه در قالب فصل نامه توسط اداره بهداشت و درمان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی آجا منتشر می‌گردد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/580169/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا عکس خودمان را دوست نداریم؟!

8 علامت دور از ذهن ابتلا به افسردگی را بشناسید

اگر پول اضافی به دست آوردید، با آن چه کنید؟

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

«هیجان خوب» و «هیجان بد» چیست؟

افسردگی بعد از زایمان و تاثیر آن بر نوزاد

تاثیر داروهای مُسکن بر رفتارهای احساسی زنان و مردان

نقش خانواده در سلامت روان

درمان وسواس با روش های طبیعی

روشی حیرت‌انگیز در درمان افسردگی

کنترل خشم و عصبانیت با 10 ترفند

چگونه ارتباط ذهن، بدن و روح را در زمستان تقویت کنیم؟

قرص‌های ضد افسردگی نتیجه‌بخش است؟

یوگا و رهایی از اضطراب مادربودن

حقایق عجیب زنانه!

درمان وسواس و افسردگی با چند راهکار کم‌خرج

با این ترفند ساده از اعتیاد به تلفن همراه خلاص شوید

غلبه بر ترس و راه اندازی کسب و کار جدید

5 نشانه‌ ظاهری اضطراب بیمارگونه

رژیم غذایی برای مقابله با افسردگی

فرار دختران از خانه، دلایل و راه های پیشگیری

اکراه مردان در پذیرش مشکلات سلامت روان

بی‌ادب ها هرگز موفق نمی‌شوند!

راهکارهایی برای کنترل عصبانیت

چگونه با رازهای‌مان خوشحال باشیم؟

چرا دختران بیشتر از پسران در معرض افسردگی قرار دارند؟

نقش استرس در بروز دردهای قلبی!

اعتیاد به کار؛ بلایی که عمرمان را می‌گیرد

با بیماران چگونه برخورد کنیم؟

فواید خنده و گریه

چرا مجردها منزوی می‌شوند؟

اضطراب و استرس، مسری است

9عامل کمتر شناخته‌شده زوال عقل

شخصیت شما چه تاثیری بر سلامت شما دارد؟

12 علامت اینکه واقعا باهوش هستید

روان‌شناسی نابرابری

آیا احساسات را به فرزندانمان یاد می دهیم یا ارث می دهیم؟

افسردگی ناشی از تعطیلات چیست؟

9 عادت روزانه‌ای که باید هر چه زودتر ترک کنید

ویژگی‌های چهره که باعث جذاب‌تر دیده شدن افراد می‌شود

اضطراب بیشتر با استفاده بیش از اندازه از اسمارت فون ها

چرا بی دلیل گریه می کنیم؟

آیا افراد تحصیل‌کرده به مشکلات روحی بیشتری دچار می‌شوند؟

شغلی را که واقعا دوست دارید بیابید

راه های رفع کسالت بعد از تعطیلات نوروز

چرا در مورد مسائل مالی، احساسی تصمیم می‌گیریم؟

راهکارهایی برای رهایی از استرس

نکاتی درباره رایج ترین بیماری روانی

افزایش سطح انرژی بدن در آغاز روز با رنگ نارنجی و چند اقدام ساده

علائم افسردگی خفیف