آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه باقلوای گردویی خانه داري

طرز تهیه باقلوای گردویی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باقلوا یکی از شیرینی های معروف ایرانی و ترکی است. یکی از معروف ترین باقلوا های ایرانی، باقلوای گردویی است که یکی از شیرینی های محبوب شهر آستارا است. این باقلوا خیلی خیلی خوشمزه است و به راحتی در خانه تهیه می شود. باقلوا را به عنوان شیرینی یا میان عده همراه با چای میل می کنند. مغزیجات درون باقلوا آن را مقوی و خوشمزه می کند. برای مشاهده آموزش طرز تهیه باقلوای گردویی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید. مواد لازم باقلوای گردویی شیر ولرم یک و نیم لیوان تخم مرغ 2 عدد خمیر مایه یک چهارم قاشق چای خوری شکر 2 قاشق چای خوری کره 100 گرم نمک یک چهارم قاشق چای خوری آرد سفید چهار و نیم تا 5 لیوان مواد لازم برای شیره آب 2 لیوان شکر 2 لیوان گلاب یک چهارم لیوان جوهر لیمو یک هشتم قاشق چای خوری مواد میانی گردوی خرد شده یک و نیم لیوان شکر یک و نیم لیوان هل آسیاب شده 1 قاشق غذا خوری معمولی کره ذوب شده 150 گرم مواد رومال زرده تخم مرغ 1 عدد زعفران کمی طرز تهیه باقلوای گردویی مرحله اول برای تهیه باقولی خوشمزه و مخصوص گردویی در ابتدای کار، شربت باقلوا را تهیه می کنیم. برای این کار، آب و شکر را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. سپس روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا شکر آن حل شود و جوش بیاید. مرحله دوم بعد از 20 دقیقه که شربت جوشید، گلاب را اضافه می کنیم. وقتی دوباره به جوش آمد، جوهر لیمو را با یک قاشق آب سرد حل کرده و به شربت اضافه می کنیم. می توان به جای جوهر لیمو از یک قاشق آبلیمو نیز استفاده کرد. طرز تهیه باقلوای گردویی در این مرحله یک دور هم بزنیم وقتی جوشید و دو جوش زد کافی است. از روی گاز بر می داریم تا خنک شود. یک کاسه برداشته و نصف لیوان شیر را با خمیر مایه و شکر و 3 قاشق مربا خوری آرد مخلوط می کنیم و درب آن را می بندیم. مرحله چهارم حدود 10 دقیقه استراحت می دهیم تا خمیر مایه به عمل آید. سپس یک کاسه دیگر برداشته و شیر و کره ذوب شده و تخم مرغ و نمک را مخلوط کرده و خمیر مایه هم به آن اضافه می کنیم. آرد را کم کم و به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا یک خمیر منسجم بدست آید. مرحله پنجم خمیر را با دست ورز می دهیم تا خمیر یک دست شود و به دست نچسبد. سپس خمیر را درون کاسه می گذاریم و روی آن را با سلفون می پوشانیم. سپس خمیر را یک ساعت استراحت می دهیم. بعد از یک ساعت خمیر را برداشته و پف آن را با دست می گیریم. طرز تهیه باقلوای گردویی سپس آن را به 8 چانه تقسیم می کنیم. 2 چانه بزرگ برای اول و آخر و 6 چانه کوچک برای لایه های میان. روی چانه ها را می پوشانیم و 5 دقیقه استراحت می دهیم. یک قالب 25 سانتی برداشته و کف آن را با 1 قاشق کره ذوب شده چرب می کنیم. مرحله هفتم سپس آرد پاشی کرده و یکی از چانه های بزرگ را با وردنه باز می کنیم. سپس به درون قالب منتقل می کنیم. اضافه های خمیر را برش می زنیم. روی سطح خمیر را کره می مالیم. یک کاسه برداشته و گردو ها را خرد می کنیم. نبابد زیاد ریز یا درشت باشد. مرحله هشتم شکر و هل و را هم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. روی خمیر را با مواد میانی یک لایه پوشش می دهیم و با پشت قاشق صاف می کنیم. سپس از چانه های کوچک تر استفاده کرده آن ها را باز می کنیم وروی مواد قرار می دهیم. طرز تهیه باقلوای گردویی در این مرحله روی خمیر را کره می مالیم و از مواد میانی می ریزیم. همین طور لایه های بعد را ادامه می دهیم تا 6 چانه تمام شود. برای لایه آخر چانه بزرگ تر را باز کرده کمی کلفت پهن می کنیم. و روی تمام مواد قرار می دهیم. مرحله دهم سپس به مدت 20 دقیقه استراحت می دهیم تا روی خمیر هوا بخورد و کمی سفت شود. خمیر را به صورت لوزی و با اندازه دلخواه برش می زنیم. یک کاسه برداشته و زرده تخم مرغ و کمی زعفران دم کرده را با هم مخلوط می کنیم. مرحله یازدهم در این مرحله با فرچه روی خمیر را به صورت یکدست رومال می کنیم. فر را از قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. سپس باقلوا را درون آن قرار می دهیم و حدود 50 تا 60 دقیقه زمان می دهیم تا بپزد. طرز تهیه باقلوای گردویی در این مرحله وقتی روی باقلوا کاملا طلایی شد، آن را از فر خارج کرده و از شربت بار سرد شده به تدریج روی آن می ریزیم. باقلواها را مجدد برش می زنیم. و صبر می کنیم تا سرد شود. سپس آن ها را از قالب جدا کرده و سرو می کنیم.

باقلوا یکی از شیرینی های معروف ایرانی و ترکی است. یکی از معروف ترین باقلوا های ایرانی، باقلوای گردویی است که یکی از شیرینی های محبوب شهر آستارا است. این باقلوا خیلی خیلی خوشمزه است و به راحتی در خانه تهیه می شود. باقلوا را به عنوان شیرینی یا میان عده همراه با چای میل می کنند. مغزیجات درون باقلوا آن را مقوی و خوشمزه می کند. برای مشاهده آموزش طرز تهیه باقلوای گردویی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم باقلوای گردویی
شیر ولرمیک و نیم لیوان
تخم مرغ2 عدد
خمیر مایهیک چهارم قاشق چای خوری
شکر2 قاشق چای خوری
کره100 گرم
نمکیک چهارم قاشق چای خوری
آرد سفیدچهار و نیم تا 5 لیوان
مواد لازم برای شیره
آب2 لیوان
شکر2 لیوان
گلابیک چهارم لیوان
جوهر لیمویک هشتم قاشق چای خوری
مواد میانی
گردوی خرد شدهیک و نیم لیوان
شکریک و نیم لیوان
هل آسیاب شده1 قاشق غذا خوری معمولی
کره ذوب شده150 گرم
مواد رومال
زرده تخم مرغ1 عدد
زعفرانکمی
طرز تهیه باقلوای گردویی
مرحله اول
برای تهیه باقولی خوشمزه و مخصوص گردویی در ابتدای کار، شربت باقلوا را تهیه می کنیم. برای این کار، آب و شکر را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. سپس روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا شکر آن حل شود و جوش بیاید.
مرحله دوم
بعد از 20 دقیقه که شربت جوشید، گلاب را اضافه می کنیم. وقتی دوباره به جوش آمد، جوهر لیمو را با یک قاشق آب سرد حل کرده و به شربت اضافه می کنیم. می توان به جای جوهر لیمو از یک قاشق آبلیمو نیز استفاده کرد.
طرز تهیه باقلوای گردویی
در این مرحله یک دور هم بزنیم وقتی جوشید و دو جوش زد کافی است. از روی گاز بر می داریم تا خنک شود. یک کاسه برداشته و نصف لیوان شیر را با خمیر مایه و شکر و 3 قاشق مربا خوری آرد مخلوط می کنیم و درب آن را می بندیم.
مرحله چهارم
حدود 10 دقیقه استراحت می دهیم تا خمیر مایه به عمل آید. سپس یک کاسه دیگر برداشته و شیر و کره ذوب شده و تخم مرغ و نمک را مخلوط کرده و خمیر مایه هم به آن اضافه می کنیم. آرد را کم کم و به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا یک خمیر منسجم بدست آید.
مرحله پنجم
خمیر را با دست ورز می دهیم تا خمیر یک دست شود و به دست نچسبد. سپس خمیر را درون کاسه می گذاریم و روی آن را با سلفون می پوشانیم. سپس خمیر را یک ساعت استراحت می دهیم. بعد از یک ساعت خمیر را برداشته و پف آن را با دست می گیریم.
طرز تهیه باقلوای گردویی
سپس آن را به 8 چانه تقسیم می کنیم. 2 چانه بزرگ برای اول و آخر و 6 چانه کوچک برای لایه های میان. روی چانه ها را می پوشانیم و 5 دقیقه استراحت می دهیم. یک قالب 25 سانتی برداشته و کف آن را با 1 قاشق کره ذوب شده چرب می کنیم.
مرحله هفتم
سپس آرد پاشی کرده و یکی از چانه های بزرگ را با وردنه باز می کنیم. سپس به درون قالب منتقل می کنیم. اضافه های خمیر را برش می زنیم. روی سطح خمیر را کره می مالیم. یک کاسه برداشته و گردو ها را خرد می کنیم. نبابد زیاد ریز یا درشت باشد.
مرحله هشتم
شکر و هل و را هم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. روی خمیر را با مواد میانی یک لایه پوشش می دهیم و با پشت قاشق صاف می کنیم. سپس از چانه های کوچک تر استفاده کرده آن ها را باز می کنیم وروی مواد قرار می دهیم.
طرز تهیه باقلوای گردویی
در این مرحله روی خمیر را کره می مالیم و از مواد میانی می ریزیم. همین طور لایه های بعد را ادامه می دهیم تا 6 چانه تمام شود. برای لایه آخر چانه بزرگ تر را باز کرده کمی کلفت پهن می کنیم. و روی تمام مواد قرار می دهیم.
مرحله دهم
سپس به مدت 20 دقیقه استراحت می دهیم تا روی خمیر هوا بخورد و کمی سفت شود. خمیر را به صورت لوزی و با اندازه دلخواه برش می زنیم. یک کاسه برداشته و زرده تخم مرغ و کمی زعفران دم کرده را با هم مخلوط می کنیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله با فرچه روی خمیر را به صورت یکدست رومال می کنیم. فر را از قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. سپس باقلوا را درون آن قرار می دهیم و حدود 50 تا 60 دقیقه زمان می دهیم تا بپزد.
طرز تهیه باقلوای گردویی
در این مرحله وقتی روی باقلوا کاملا طلایی شد، آن را از فر خارج کرده و از شربت بار سرد شده به تدریج روی آن می ریزیم. باقلواها را مجدد برش می زنیم. و صبر می کنیم تا سرد شود. سپس آن ها را از قالب جدا کرده و سرو می کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/580019/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سروده‌ افشین علا با تضمین مصرعی از رهبر انقلاب

دادرس: جرایم انضباطی حجم پرونده‌ها را کم کرده است

یورو برای بلینگام و امباپه است، نه رونالدو!

پایان حضور یک ساله مطهری در تیم ملی

اعزام شمشیربازان ایران به مسابقات زون آسیا

آقای قلعه نویی امید را از لیگ یک آورد سپاهان

پائز: روی هدف بزرگی که داریم متمرکزیم و انجام می‌دهیم

تیم ملی والیبال و یک جنگ درون تیمی!

شرط حضور گل‌محمدی روی نیمکت تراکتور

ایتالیا مردانش را برای لیگ ملت‌های والیبال به خط کرد

داوران یک هشتم نهایی جام حذفی مشخص شدند

اعتراف عجیب ژیلا صادقی درباره آشپزی

چه خبر از مهران مدیری و نیکی کریمی؟

دلیل اصلی تحصیل مسعود ده‌نمکی در حوزه علمیه چه بود؟

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات تتلو برگزار شد / 10 اتهام امیرحسین مقصودلو از زبان قاضی حجت الاسلام و المسلمین افشاری

شعری که رهبر انقلاب برای عملیات وعده صادق خوانده‌اند / رونمایی از دست خط مبارکشان برای اولین بار

حـذف کودکان مهاجر از سلامت

وقوع سیلاب در جاده شهرضا به اصفهان

ماجرای مرگ مشکوک دانشجوی دندانپزشکی چه بود؟

وضعیت خیابان‌های زرند کرمان بعد از بارش شدید باران

دستگیری 18 مدعی فروش سؤالات کنکور در تهران

معاون رئیس جمهور: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است

خلاقیت جالب برای بیرون آوردن بار از داخل کامیون

وقتی قطع کردن درخت را به هنرمند بسپاری

کرم کاپوچینو دسر 10 دقیقه ای

اضطراب زیادی دارید؟ این ویتامین ها را بخورید

حرکت عجیب یک زن در تهران برای به رُخ کشیدن ثروتش

عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

نقش ویژه پرسپولیس در فینالیست شدن العین!

قوانین باید برای اخراج ستاره چلسی عوض شود

اتهام جالب به آرتتا؛ موهایت رنگ است!

حیدری: بازیکن خوب برای مربی همه چیز است

کواچ قهرمان شد و خداحافظی کرد

واکنش نیمار پس از حذف الهلال برابر العین

حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی

ستاره رئال: تعویضی هم باشم می‌مانم

پروژه 700 میلیون یورویی بن‌سلمان در فوتبال روی هوا

تبرئه استقلال از شکایت 42 میلیاردی یک ایجنت

سرگشتگی و یاس یک فضانورد/ مینی سریالی که باید دید

کت و شلوار «حبیب» جهانی شد!

بوی عجیبی داره بلالش چی زدین بهش؟

لحظات دلنشین دیدار هانیه غلامی و مادرش در فرودگاه با اشک‌های عاشقانه و پر احساس

درباره سندرم درس (DRESS) چه می دانید؟/ از ایجاد تا درمان

رونمایی از نماهنگ جدید خواننده «سلام فرمانده»

آبگرفتگی معابر شهر گنبد کاووس بر اثر بارش بهاری

آیین تعویض پرچم گنبد حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه‌السلام)

امروز، آخرین مهلت توزیع کارت کنکور