آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه نان سایا یوزگات خوشمزه به روش سنتی ترکیه ای خانه داري

طرز تهیه نان سایا یوزگات خوشمزه به روش سنتی ترکیه ای
  بزرگنمايي:

آریا بانو - چی شی/ نان سایا یک نان کره ای ترکیه ای است که به صورت لایه ای پخته می شود. این نان در شهر یوزگات درست م می شده است ولی الان در بیشتر مناطق ترکیه طبخ می شود. این نان یک نوع نان حجیم است که با خمیر مایه تهیه می شود. این نان بسیار لطیف و پفکی است و می توان در کنار پنیر به عنوان صبحانه یا عصرانه و در کنار خوراک ها و غذاهای سوپی سرو نمود. برای مشاهده آموزش طرز تهیه نان سایا در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم نان سایا
آب ولرم2 لیوان
شیر ولرم2 لیوان
خمیر مایه خشک2 قاشق غذا خوری
شکر1 قاشق غذا خوری
نمک2 قاشق مربا خوری
آرد1 کیلو
کره125 گرم
روغن یک سوم لیوان
تخم مرغ1 عدد
ماست 1 قاشق غذا خوری
روغن مایع مقداری برای روی نان
طرز تهیه نان سایا
مرحله اول
برای تهیه نان خوشمزه در ابتدای کار، آب ولرم و خمیر مایه و شکر را داخل یک ظرف می ریزیم و در حد کمی مخلوط می کنیم تا مواد با هم کمی ترکیب شوند. سپس حدود 10 دقیقه استراحت می دهیم تا به عمل آید و کمی پف کند.
مرحله دوم
در ادامه یک کاسه برداشته و خمیر مایه به عمل آمده و شیر ولرم و نمک و نصف مقدار آب را اضافه می کنیم. مخلوط می کنیم. کم کم بقیه خمیر را اضافه کرده تا جایی که خمیر یک دستی ایجاد شود که به دست نمی چسبد.
مرحله سوم
خمیر را 5 دقیقه ورز می دهیم. سپس درون یک کاسه قرار داده و روی آن را با سلفون می پوشانیم و حدود یک و نیم ساعت استراحت می دهیم. در این مدت، کره و روغن را با هم مخلوط کرده و روی بخار کتری قرار می دهیم تا ذوب شود.
مرحله چهارم
خمیر که استراحت کرد، پف آن را با دست گرفته و آن را به دو قسمت تقسیم می کینم. سپس هر قسمت خمیر را به 5 چانه تقسیم می کنیم. در کل باید 10 چانه داشته باشیم روی سطح کار را آرد می پاشیم. 5 چانه اول را با وردنه روی سطح کار باز می کنیم.
مرحله پنجم
یک سینی برداشته و کف آن آرد می پاشیم. یک لایه خمیر می گذاریم. روی آن را با مخلوط کره و روغن چرب می کنیم. سپس خمیر دوم را روی آن قرار می دهیم و روی آن را روغن می مالیم. همین طور ادامه می دهیم تا خمیر پنجم. روی خمیر پنجم هم روغن می مالیم.
مرحله ششم
5 چانه بعدی را هم دانه دانه باز می کنیم. سپس یک سینی دیگر برداشته کف آن را آرد می پاشیم و مانند مرحله قبل، روی هر خمیر باز شده را مخلوط کره و روغن می مالیم . لایه دوم را روی آن قرار می دهیم و همین جور ادامه می دهیم تا لایه پنجم.
مرحله هفتم
حال ما دو سینی نان داریم. روی سینی ها را پوشانده و 20 دقیقه زمان می دهیم تا استراحت کند وروغن سفت شود. خمیر سینی اول را برداشته و به آرامی از کنار رول می کنیم. روی آن را آرد می پاشیم. سپس می پیچانیم دور خودش. سینی فر را با سبوس گندم یا آرد می پوشانیم. 
مرحله هشتم
سپس خمیر را داخل آن قرار می دهیم و مجدد 1 ساعت استراحت می دهیم تا خمیر ور بیاید. در ادامه خمیر لایه ای دوم را هم همین طور از کنار رول می کنیم. مانند خمیر قبل دور خودش می پیچانیم و می گذاریم تا استراحت کند.
مرحله نهم
فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. یک کاسه برداشته و تخم مرغ و روغن و ماست را درون آن می ریزیم و با چنگال مخلوط می کنیم تا یکدست شود. سپس خمیر را با دست باز کرده و روی آن را با مواد رومال کاور می کنیم.
مرحله دهم
سپس با چنگال خط هایی روی نان ایجاد می کنیم و سوراخ می کنیم. می توان روی نان ها را سیاهدانه پاشید. سپس خمیر ها را 25 دقیقه در فر قرار می دهیم تا بپزد. سپس روی توری منتقل می کنیم و 15 دقیقه صبر می کنیم تا خنک شود. بعد برش می زنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/579785/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند