آریا بانو

آخرين مطالب

فوت آشپزی/ راز های خوشمزه شدن خورش فسنجان خانه داري

فوت آشپزی/ راز های خوشمزه شدن خورش فسنجان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مجله افق کوروش / در این گزارش می‌توانید با راز‌های روغن افتادن و جا افتادن و خوشرنگ شدن خورش فسنجان و خوشمزه شدن این غذای پرطرفدار آشنا شوید.
خورش فسنجان یکی از اصیل‌ترین انواع خورش های ایرانی است که برای درست کردن آن باید با فوت و فن خورش فسنجان تا حدی آشنا باشید. غلظت مناسب، رنگ تیره، روغن انداختن و مزه ملس و خوشمزه آن همگی از راز‌های خوشمزه شدن فسنجون هستند. درست کردن این غذا آن قدر‌ها که به نظر می‌رسد، سخت نیست. اما برای طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی لازم است تا حدی با ترفند خورش فسنجان خوشمزه آشنا باشید. در این مقاله می‌توانید با راز‌های روغن افتادن و جا افتادن و خوشرنگ شدن خورش فسنجان و خوشمزه شدن این غذای پرطرفدار آشنا شوید.
راز استفاده از رب در خورشت فسنجان
*راز خوشرنگ شدن خورش فسنجان تا حدود زیادی به رب انار آن بستگی دارد. شما می‌توانید برای طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی از رب ملس رو به ترش استفاده کنید و طبق ذائقه خودتان ربی در فسنجان بریزید که کمی طعم شیرین دارد.
*به یاد داشته باشید که هیچ‌گاه مزه رب انار فسنجان را در مرحله اولی که رب اضافه می‌شود نچشید. معمولاً در مرحله اول طعم رب هنوز کم است و ممکن است کم ترش و کم مزه به نظر برسد. اما حدود 1 ساعت بعد و زمانی که خورش فسنجون کمی جا بیفتد و بجوشد، طعم رب خودش را نشان می‌دهد.
*اضافه کردن رب راز خوشرنگ شدن فسنجان است و رنگ گردو را تیره‌تر می‌کند. برای طرز تهیه فسنجون تیره می‌توانید از مقداری شکر در خورش اضافه کنید. این کار موجب تیره شدن خورش فسنجان می‌شود. برخی افراد به جای اضافه کردن شکر از مقداری شکلات تخته‌ای استفاده می‌کنند. این کار هم طعم ملسی به غذا می‌دهد و هم رنگ خورش فسنجان را تیره و خوش رنگ می‌کند.
*حتی اگر دوست دارید خورش فسنجان شما ترش باشد، باز هم به یاد داشته باشید که راز خوشرنگ شدن خورش فسنجان اضافه کردن حداقل یک قاشق غذاخوری شکر است. این کار علاوه بر رنگ دادن به خورشت، موجب شفاف شدن رنگ خورش فسنجون شما نیز می‌شود و تأثیر زیادی بر ترشی غذا نمی‌گذارد. برای اضافه کردن شکر هیچ گاه چند قاشق شکر را با هم اضافه نکنید. اول یک قاشق شکر به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خوب در آن حل شود. سپس طعم خورشت را بچشید و در صورت نیاز دوباره شکر به آن اضافه کنید.

آریا بانو

راز‌های روغن افتادن فسنجون
*پخت خورش فسنجان حداقل به 5 تا 7 ساعت زمان نیاز دارد. اولین موضوعی که باید در مورد راز‌های روغن افتادن فسنجون بدانید، این است که بعد از اضافه کردن گردو‌های آسیاب شده باید درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا روغن گردو خارج شود و فسنجان به غلظت مناسبی برسد. استفاده از حرارت ملایم مهم‌ترین راز روغن انداختن فسنجون است. اگر در مراحل آخر طرز تهیه فسنجان مجلسی متوجه شدید که فسنجان شما روغن نینداخته است، می‌توانید یک یا دو قالب یخ به خورش اضافه کنید.
*استفاده از زودپز برای پخت خورش فسنجون مدت زمان آن را کوتاه می‌کند. اما خورشت شما در نهایت روغن کمتری می‌اندازد.
*به یاد داشته باشید که راز روغن انداختن فسنجون مربوط به چرخ کردن گردو‌های آن است. برای اینکه خورش بیشتر روغن بیندازد، حتماً گردو‌ها را دو بار چرخ کنید. سپس تفت دهید و سریع دو لیوان آب یخ به گردو اضافه کنید و روش شعله گاز قرار دهید تا گردو با آب به جوش بیاید. این ترفند خورش فسنجان خوشمزه موجب روغن انداختن گردو می‌شود.
*اگر آب خورشت شما کم شد، هر نیم ساعت یک بار مقداری کمی آب سرد به خورش اضافه کنید. این کار موجب می‌شود گردو بیشتر روغن بیندازد.
زمان و طریقه اضافه کردن مرغ به خورشت فسنجان
*یکی دیگر از راز‌های خوشمزه شدن خورشت فسنجان مربوط به آماده کردن مرغ آن است. قبل از اضافه کردن مرغ‌ها به فسنجان حتماً آن‌ها را در روغن سرخ کنید. این کار موجب می‌شود تا مرغ داخل خورش له نشود و از هم نپاشد.
*از فوت و فن خورش فسنجان این است که مرغ را باید بعد از پخت گردو با آب، به خورشت اضافه کنید. این کار از له شدن مرغ‌ها داخل خورشت جلوگیری می‌کند و ظاهر بهتری به خورش شما می‌دهد.
رمز و راز‌های مرتبط با گردوی خورشت فسنجان
*توجه داشته باشید که برای فسنجون حتماً از مغز گردوی پرچرب ایرانی استفاده کنید و آن را خوب له کنید و بعد داخل خورشت بریزید. توجه داشته باشید باید از گردویی استفاده کنید که وقتی آن را بین دو انگشت فشار می‌دهید، روغن از آن خارج شود. این راز روغن انداختن فسنجون موجب می‌شود تا خورشت شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند.
*قبل از اضافه کردن گردوی میکس شده به خورشت، بهتر است کمی آن را تفت دهید و سپس به غذا اضافه کنید. این کار موجب می‌شود خورشت شما لعاب‌دار شود و گردو طعم بهتری به خورشت بدهد. هیچ‌گاه برای تفت دادن گردو از روغن استفاده نکنید، بلکه گردو‌ها را بدون روغن با حرارت ملایم داخل ماهیتابه هم بزنید تا داغ شوند.
*توجه داشته باشید که گردوی میکس شده شما باید حالتی مثل پودر سوخاری داشته باشد. نه خیلی درشت باشد و نه خیلی له شده و چسبیده به هم.
بهترین ادویه‌ها برای اضافه کردن به خورشت فسنجان
*از راز‌های خوشمزه شدن خورشت فسنجان این است که از ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های مناسبی برای این غذا استفاده کنید. اضافه کردن زعفران به خورش فسنجان موجب می‌شود تا غذا طعم و عطر بهتری پیدا کند. استفاده از ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل بهترین ادویه‌ها هستند که باید در مورد فوت و فن خورش فسنجان بدانید.
*یکی دیگر از روش‌ها و راز‌های خوش طعم شدن خورش فسنجان این است که در ترکیب با گردو، از مغز پسته آسیاب شده نیز استفاده کنید. این کار موجب می‌شود تا طعم خورش شما چندین برابر خوشمزه‌تر شود. نسبت اندازه پسته به گردو باید حدود یک سوم باشد.
ترفند و راز‌های خورش فسنجان خوشمزه برای غلیظ شدن آن
*فوت و فن خورش فسنجان برای غلیظ شدن، این است که از مقدار گردوی مناسبی استفاده کنید. اگر گردوی خورشت شما کم باشد، خورشت فسنجان حالت آبکی پیدا می‌کند. شما باید تقریباً نصف وزن مرغ یا گوشت خود گردو به خورشت اضافه کنید.
*اگر بعد از اضافه کردن گردو در نهایت باز هم احساس کردید، خورشت شما آبکی شده است، می‌توانید یک سیب درختی را پوست بگیرید و رنده ریز کنید و به خورشت اضافه کنید. این کار موجب لعاب‌دار شدن خورشت فسنجان می‌شود.
*اضافه کردن 3 تا 4 عدد آلود بخارا نیز موجب می‌شود خورشت فسنجان لعاب و غلظت بیشتری پیدا کند.
*استفاده از سیب زمینی رنده شده با رنده ریز نیز ایده خوبی برای لعاب‌دار کردن خورشت فسنجان است.
*در طرز تهیه فسنجان مجلسی بهتر است پیاز را با رنده ریز خرد کنید تا ظاهر خورشت شما بهتر شود و بافت یکنواخت‌تری پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/576738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار درباره همه‌گیری «تنهایی» در آمریکا

اسپیس‌ایکس سیصدمین فرود موفق با بوستر فالکون 9 را تکمیل کرد

برای اولین‌بار، ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟

کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

پیمان حدادی: عدد 6 برای پرسپولیس مقدس است

گل چهارم ایران به قرقیزستان توسط مهدی کریمی

جلسه فنی تیم‌های ملی تکواندو برگزار شد

اولین حرف‌های یحیی در مورد تراکتور!

زمان پایان لیگ تنیس روی میز مشخص شد

نتایج کمانداران کشورمان در دور مقدماتی کاپ جهانی شانگهای

دورتموند هنوز از بلینگام پول درمی‌آورد!

ابراز اطمینان مکرون از پاکسازی رود سِن تا المپیک

شوت زیبای خلیلوند به تیر دروازه قرقیزستان برخورد کرد

افغانستان 1 تاجیکستان 2؛ تاریخ‌سازی تاجیک‌ها

گزارش زنده؛ ایران 4 - قرقیزستان 1

مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران می‌رسد

اولین اثر بانکی شدن پرسپولیس

منظور از «خانم بازیگر» در اعترافات امیر تتلو که بود؟

بالاخره «سووشون» نرگس آبیار آماده شد/ عکسی از 3 بازیگر اصلی

زمان پخش قسمت آخر «نون خ 5»

چرا سریال «الحشاشین» جلب توجه کرد؟

درباره کنسرت‌های عصر گاهی بانوان و چند چالش

ورژن پیانو آهنگ آرمان گرشاسبی به نام «از تو گفتم»

وکیل توماج صالحی: رای پرونده موکلم صادر شده، اما هنوز به ما ابلاغ نشده

تخریب یک خانه بر اثر بارندگی شدید و سیلاب در بافت تاریخی زواره اصفهان

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری آزمون سراسری تشریح شد

تصاویر عجیب از سیل شدید در کنیا و رفت‌وآمد مردم از روی سقف خانه‌ها!

معاون رئیس جمهور: پنجشنبه‌ها عملا تعطیل است، نمی‌دانم چه شده که عده‌ای می‌گویند شنبه تعطیل باشد

کوچک ترین اسب سوار دنیا

طرز تهیه سوسیس تخم مرغ قلبی

از علائم تا درمان سرطان تخمدان

برخورد والدین با کارهای نصف و نیمه ی فرزندان چگونه باید باشد ؟

تنهایی عامل اعتیاد به‌ غذا و میل به شیرینی؟

رونمایی از طرح جدید ترافیک تهران با یک تغییر بزرگ

تولید ماده موثر چند داروی اعصاب و روان توسط نخبگان ایرانی

داستانک/ گره های زندگی

کدام بازیکنان از تیم ملی والیبال جدا شدند؟

قراردادها در حضور وزیر ورزش به خریداران سهام پرسپولیس واگذار شد

اسبقیان: وزارت ورزش دیگر نقشی در تعیین مدیرعامل سرخابی‌ها ندارد

درویش: حالا باید به فکر ارتقای پرسپولیس باشیم

گل دوم ایران به قرقیزستان توسط سالار آقاپور

گل اول فوتسال ایران به قرقیزستان توسط بهروز عظیمی

گل اول قرقیزستان به ایران توسط آمانبائف

درویش در پرسپولیس ماندنی شد

هاشمی: امروز بهترین روز ورزش کشور است

مرادی: هیچ گله‌ای از موسوی نداریم

گزارش زنده؛ ایران 2 - قرقیزستان 1

از معلمی تا بازیگری به روایت «سید جواد هاشمی»

نام 2 هنرمندی که ایرانی ها در گوگل سرچ کردند