آریا بانو

آخرين مطالب

فوق تخصص عفونی: واکسن کرونا برای هیچ گروهی از بیماران منع مصرف ندارد گفتگو

فوق تخصص عفونی: واکسن کرونا برای هیچ گروهی از بیماران منع مصرف ندارد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - داود یادگاری روز چهارشنبه افزود: واکسن کرونا برای هیچ یک از افراد و بیماران منع مصرف ندارد، مردم نباید برای زدن واکسن نگرانی داشته باشند، همه واکسن های تایید شده ای که در ایران و جهان استفاده می شود، علیه کرونا ایمنی ایجاد می کنند، البته ممکن است میزان ایمنی زایی برخی واکسن ها از برخی دیگر بیشتر باشد اما با توجه به محدودیت تعداد واکسن ها، هر واکسنی که به گروه های اولویت دار معرفی شد، بزنند و منتظر نشوند یک واکسن خاص در دسترس آنان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: اکثر جامعه پزشکی و پرستاری و افرادی که در بیمارستان ها یا مراکز بهداشتی و درمانی مشغول فعالیت هستند یا واکسن کرونا زده اند یا واکسیناسیون آنها در حال انجام است و این گروه پر خطر که در تماس نزدیک با بیماران هستند، بر اساس اولویت بندی انجام شده واکسن کرونا را دریافت می کنند. ممکن است طبقه بندی و اولویت بندی افراد برای دریافت واکسن در کشورهای مختلف تفاوت هایی داشته باشد اما عمدتا بر اساس توصیه های سازمان بهداشت جهانی افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند در اولویت قرار می گیرند.
سرعت واکسیناسیون در کشور کُند و این مساله نگران کننده است
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بعد از کادر درمان، افرادی که بیماری زمینه ای خاصی مثل دیابت یا بیماری های خاص دارند و سالمندان به ترتیب در اولویت تزریق واکسن قرار می گیرند.
وی ادامه داد: امیدواریم به تدریج این گروه ها به واکسن دسترسی پیدا کنند اما متاسفانه سرعت واکسیناسیون در کشور کُند و این مساله نگران کننده است.
یادگاری افزود: واکسن کرونا به طور نسبی برای درصد بالایی از افرادی که این واکسن را تزریق می کنند، ایمنی ایجاد می کند. کسانی که واکسن می زنند هم خود ایمن می شوند و هم اطرافیان آنها کمتر در معرض خطر بیماری قرار می گیرند و اگر دامنه واکسیناسیون در کشور گسترش پیدا کند می تواند به قطع زنجیره انتقال بیماری کمک کند.
وی گفت: همه بیماران از جمله بیماران خاص، افراد مبتلا به سرطان، کسانی که شیمی درمانی می شوند یا کورتن مصرف می کنند نیز باید واکسن تزریق کنند و واجب است که به همه این گروه ها واکسن تزریق شود. تاکنون ثابت نشده که واکسن کرونا برای هیچ یک از بیماری ها ضرری داشته باشد یا ایمنی ایجاد نکند، البته ممکن است بعد از تزریق واکسن یکی دو روز علائم خفیفی مثل تب یا درد باشد که رفع می شود. واکسن های موجود تا حد زیادی علیه ویروس های کرونای موجود در کشور از جمله ویروس انگلیسی مصونیت ایجاد می کنند.
فوق تخصص بیماری های عفونی ادامه داد: افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده اند به هیچ عنوان بعد از تزریق، بیماری را به دیگران منتقل نمی کنند. نکته بسیار مهم دیگر این است که برخی افراد برای کاهش درد پس از واکسن یا ترس از لخته شدن خون بعد از تزریق واکسن به مصرف قرص استامینوفن یا آسپرین یا داروی دیگری مصرف می کنند که کار خطرناکی است و اصلا توصیه نمی شود. نباید همزمان با واکسن، دارویی برای کاهش عوارض موقت واکسن استفاده شود زیرا عوارض این کار از عوارض خفیف واکسن به مراتب بیشتر است.
یادگاری گفت: در مجموع هیچ منعی برای زدن واکسن وجود ندارد مگر افرادی که به واکسن حساسیت دارند که تعداد آنها بسیار معدود و اندک است. فقط در مورد زنان باردار توصیه می شود که با مشورت پزشک واکسیناسیون انجام شود. البته زنان بارداری که سیستم های بهداشتی و درمانی کار می کنند و در معرض خطر هستند، جزو گروه های اولویت دار واکسیناسیون هستند، زنان شیرده نیز هیچ منعی برای واکسن زدن ندارند و می توانند واکسن بزنند و به راحتی همزمان با واکسیناسیون به فرزند خود شیر بدهند.
تاکنون 652 هزار و 903 نفر دوز اول واکسن کرونا و 171 هزار و 210 نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 824 هزار و 113 دوز رسید.
همچنین حدود دو میلیون دوز واکسن کرونا از تولید کنندگان مختلف شامل اسپوتنیک روسیه، چینی، کوواکسین هند و آسترازنکای تولید کره جنوبی وارد کشور شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/576634/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه با مرگ عزیزان کنار بیاییم؟

اگر می‌خواهید آدم دل‌چسب‌تری باشید،رمان بخوانید!

با این روشها افسردگی را فراموش کنید

چطور مچ یک دروغگو را بگیرید؟

وقتی خبر ازدواج مجدد همسر سابقتان شما را به هم می‌ریزد

وقتی والدینتان خیانت می‌کنند چه باید بکنید

اعتماد چیزی که این روزها گم شده

چگونه در 50 سالگی جوانتر به نظر برسید!

چگونه میان خواهر و برادرها مصالحه کنیم؟

نقش خانواده در عبور ایمن نوجوان از فضای مجازی

بلوغ زودرس نوجوانان امروز، از علل تا راه های درمان

چطور مهرطلب ها را بشناسیم؟

آیا افراد باهوش‌ احمق‌اند؟

اگر دوست تان این ویژگی ها را دارد، دشمن شماست

دلشوره‌ و اضطراب ناگهانی را جدی بگیرید!

زبان بدن شما چه می گوید؟

چرا باید راز دار باشیم؟

فعالیت زیاد در شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی میشود

چرا اعتماد به نفسم پایین است؟

چرا وقتی عصبانی هستم به دیگران گیر می دهم؟

مدیریت زمان با این 8 ترفند مهم

اصلی ترین درمان های وسواس را بشناسیم

اختلال یادگیری چیست؟

با چنین روش هایی فقیر باقی می مانید!

راهکارهای ساده برای مدیریت افسردگی

گروه درمانی چیست؟

این عادت ها را همین حالا کنار بگذارید

چطور برای همه چیز وقت پیدا کنیم ؟

29 پیشنهاد برای قاطع تر شدن شما

آنچه باعث پیشرفت نکردن شما می شود، چیست؟

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد آذر ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد آذر ماه

هر روز وقتی از خواب بیدار میشوم احساس خستگی میکنم

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد دی ماه

علایق و روحیات جنسی - روانی مرد متولد دی ماه

چطور حرف به کرسی می نشیند؟

علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد بهمن ماه

6 شغلی که آمار خودکشی در آنها به شدت بالا است!!

بدترین راه های مقابله با اضطراب را بشناسید

علایق و روحیات جنسی - روانی مرد متولد بهمن ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد اسفند ماه

با کمک ذهنتان، دردتان را تسکین دهید

افراد باهوش چطور با کسانی که خوششان نمی‌آید رفتار می‌کنند

در مقابل انتقادها، چه کنیم؟

احساسات چگونه زندگی مالی را نابود می کنند؟

چطور از خودکشی جلوگیری کنیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد اسفند ماه

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی مرد متولد فروردین ماه

چگونه روی محیط اطراف مان اثرگذار باشیم؟

علایق و روحیات جنسی - شخصیتی زن متولد فروردین ماه