آریا بانو

آخرين مطالب

مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر:

بررسی مشکلات ترک اعتیاد زنان/تعداد زنان باردار معتاد کم است اجتماعي

بررسی مشکلات ترک اعتیاد زنان/تعداد زنان باردار معتاد کم است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - رضا تویسرکان منش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بانوان معتاد دسترسی کمتری به مراکز درمان سرپایی اعتیاد دارند، اظهار کرد: در مورد مراکز سراپایی درمان اعتیاد، تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد یعنی شبکه گسترده چند هزار مرکزی وجود دارد و افراد به صورت داوطلب مراجعه می‌کنند، این داوطلبان می‌توانند خانمها یا آقایان باشند و تفاوتی ندارد.
وی افزود: به دلیل برچسب و انگ اجتماعی که درباره اعتیاد وجود دارد، خانم‌ها برای اینکه شناخته نشوند کمتر به این مراکز مراجعه می‌کنند و کمتر کمک می‌خواهند. به نوعی خودخواسته کمتر از این مراکز استفاده می‌کنند.
تعداد کمپ‌های ترک اعتیاد برای آقایان خیلی بیشتر از خانم‌ها است
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در مورد مراکز اقامتی و کمپ‌ها برعکس مراکز درمان سرپایی اعتیاد است. یعنی تعداد مراکزی که برای خانم‌ها داریم بسیار کمتر از آقایان است بنابراین دسترسی به آنجا کمتر می‌شود.
تویسرکان منش خاطرنشان کرد: در مورد درمان‌های اجباری و معتادین متجاهر هم به همین صورت است یعنی تعداد کمپ‌های ماده 16 که در کشور برای آقایان داریم به مراتب بیشتر از خانم‌ها است و برای خانم ها در واقع انگشت شمار است.حمایت‌های اجتماعی که برای آقایان در درمان اعتیاد اتفاق می‌افتد باز هم بیشتر است.
وی ادامه داد: در مورد بیمه هم فرد معتاد سرپرست خانوار می‌تواند از حمایت‌های بیمه‌ای استفاده کند و خود و خانواده خود را بیمه کند ولی خانم اگر سرپرست خانوار نباشد باز تبصره‌ها و مشکلاتی در این زمینه داریم.
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: در مجموع هم تمایل به مراجعه حضوری به مراکز درمان سرپایی اعتیاد کمتر است (چون نمی‌خواهند شناخته شوند و دچار آسیب اجتماعی شوند) و هم قدری مشکل دسترسی به ویژه در مراکز اقامتی، نه سراپایی، بیشتر است.
تویسرکان منش بیان کرد: ادغام خدمات درمانی، بازتوانی و کاهش آسیب اعتیاد در شبکه گسترده بهداشتی و درمانی کشور اتفاقی است که اگر به صورت کامل اجرا شود می‌تواند برنامه تحولی و انقلابی در این زمینه باشد.
به گفته وی بعد از انقلاب یکی از بزرگ‌ترین و موفق ترین شبکه‌های بهداشت دنیا را تحت عنوان خانه‌های بهداشت که الان به نام مراکز جامع سلامت می شناسیم، ایجاد شد، مراکزی که در جاهایی که آن زمان هنوز آموزش و پرورش و آب و برق نرفته بود پزشک نشسته بود و خدمات فوق العاده ای ارائه می‌داد که بحث واکسیناسیون و تغذیه و مراقبت مادر و نوزاد هم در همین برهه زمانی شروع شد تا به خدمات بیماری مزمن روانی رسید.
به طور کلی دسترسی به مراکز درمان سرپایی اعتیاد خوب است و بارها سازمان بهداشت جهانی به عنوان بهترین عملکردها به خاطر آن از ایران تقدیر کرده و به دنیا توصیه کرده که الگوی ایران را برای درمان اعتیاد سرلوحه خود قرار دهند
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بنابراین به طور کلی دسترسی به مراکز درمان سرپایی اعتیاد خوب است و بارها سازمان بهداشت جهانی به عنوان بهترین عملکردها به خاطر آن از ایران تقدیر کرده و به دنیا توصیه کرده که الگوی ایران را برای درمان اعتیاد سرلوحه خود قرار دهند.
میزان بروز و رشد مواد مخدر در خانم‌ها بیشتر است
تویسرکان منش خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم این خدمات درمانی را ادغام کنیم دسترسی به ویژه برای خانم‌ها راحت تر می‌شود، چراکه رفت و آمد مکرر به این مراکز به دلیل مراقبت‌هایی که از مادر و نوزاد می‌شود و همانجا روانشناس و پزشک هم هست بهتر است و اگر بتوانیم این ایده را عملیاتی کنیم زمان دسترسی خانم‌ها بیشتر می‌شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در حوزه بانوان زنگ خطر ابتلاء به مواد مخدر و مصرف بیشتر است یا در حوزه درمان دشواری دارند، گفت: متأسفانه میزان بروز و شیوع که با هم متفاوت است و بالا است. موارد جدیدی که اتفاق می‌افتد میزان بروز و رشد این پدیده در خانم‌ها را نشان میدهد و سن ابتلاء در خانم ها و شروع مصرف پایین‌تر است و نگرش خانم‌ها به مواد مخصوصاً مواد جدید مثبت‌تر است.
تویسرکان منش یادآور شد: یعنی تبلیغات گسترده اعم از بحث زیبایی، فیتنس، لاغری و غیره است و به نوعی روی این کار شده که این مواد مخدر جدید مواد مخدر و اعتیادآور نیست و هر زمانی که بخواهید می‌توانید آن را کنار بگذارید. اینها نقاط خطری است که درباره خانم‌ها ایجاد می‌شود و باید روی آنها متمرکز شویم.
خانم‌های معتاد بیشتر شیشه و حشیش استفاده می‌کنند
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه همان طور که خودتان بیان کردید داخل ایران مصرف افیون‌ها به ویژه تریاک بالا است، آیا در رابطه با خانم‌ها هم همینطور است؟ گفت: آمار کلی همین است. در مناطق روستایی نسبت به شهری مصرف تریاک بیشتر است ولی به نسبت در خانم‌ها سرعت رشد استفاده از مواد محرک مثل شیشه و حشیش بیشتر است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در حوزه زنان شیوه درمان متفاوت از آقایان است؟ گفت: متدهای کلی درمانی از نظر اصول علمی یکسان است یعنی چه شیوه‌های درمان دارویی و چه شیوه‌های درمان غیردارویی و روانشناسانه یکسان است ولی باید مخصوص بانوان تک دوزی شود، چون هم علل گرایش و هم علل مصرف و تداوم مصرف با آقایان متفاوت است.
تویسرکان منش ادامه داد: مجموعه راهنماهایی که سازمان ملل و یونیسف برای نوجوانان چاپ کرده ترجمه کردیم و برخی را تدوین و بومی سازی کرده ایم که اخیراً ابلاغ شده و ان شاء الله برنامه‌های آموزشی گسترده برای درمان گران داریم.
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تفاوت درمان بین خانم و آقا در ایران هم انجام می‌شود یا خیر، گفت: بله. برنامه‌های آموزشی گسترده ای داریم تا درمانگران اعتیاد با گروه‌های ویژه معتادین مثل خانم‌ها، نوجوانان و سالمندان بیشتر آشنا شوند، البته تمرکز برنامه‌های آینده ما یک بخشی روی گروه‌های ویژه است که خانم‌ها در اوج و رأس قرار می‌گیرند.
شیوه درمان زنان معتاد در ایران
وی با اشاره به شیوه درمان خانم‌های معتاد باردار گفت: درمان‌های طبی در مراکز خاص درمانی ارائه می‌شود از جمله در تهران دو مرکز ویژه برای این خانم‌ها داریم که افراد آنجا آموزش دیده اند همانند بیمارستان اکبرآبادی که مادران مراجعه می‌کنند، کلینیک ویژه مادران معتاد را هم داریم.
همه بیمارستان‌های کشور تقریباً این قابلیت را دارند که هر جایی به مادر باردار ارائه خدمت می‌دهد کنار او موظف هستند اگر فرد دچار اختلال مصرف مواد است، خدمات در این زمینه را به مادر و نوزاد ارائه دهد
تویسرکان منش ادامه داد: همانطور که بیان کردم آموزش را گسترش می‌دهیم و یک بخش‌های طبی محض هم هست که همه بیمارستان‌های کشور تقریباً این قابلیت را دارند که (با شدت و ضعف) هر جایی به مادر باردار ارائه خدمت می‌دهد کنار او موظف هستند اگر فرد دچار اختلال مصرف مواد است، در ای زمینه هم خدمات را به مادر و نوزاد ارائه دهد.
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: گرچه قدری ضعف دانش وجود داشته که در حال جبران آن هستیم ولی به طور کلی این اقدامات انجام می‌شود. منتهی این بخش اول است و درمان طبی همیشه ساده‌ترین کار است و اینکه چه دارویی بدهیم و چطور کنترل کنیم حتی درمان‌های سم زدایی وجود دارد.
به گفته وی در دنیا و ایران فرزندانی که از مادران معتاد متولد می‌شوند چون مادر معتاد است نوزاد نیز معتاد تلقی می‌شود و اگر که آن را تحت درمان قرار ندهید دچار تشنج و مرگ خواهد شد. این مشکل با بستری در بیمارستان و درمان‌های دارویی رفع می‌شود، منتهی معضل اصلی حمایت‌های اجتماعی بازتوانی و بازپروری است.
تویسرکان منش در پایان بیان کرد: آمار معتادین زن در ایران پایین است که البته تعداد خانم‌های باردار معتاد هم انگشت شمار است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/564733/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش 15 درصدی قیمت خودرو هم دردی از بازار دوا نکرد | اعلام نرخ جدید هیوندای

مافیای خودرو چه کسانی هستند؟

قیمت خودرو‌های مونتاژی شنبه اعلام می‌شود

فرمول قیمت خودروهای مونتاژی مشخص شد

ورود خودروهای دست‌دوم خارجی با منحنی قیمت چه می‌کند؟

قیمت خودروهای مونتاژی به تصویب شورای رقابت رسید

قیمت باورنکردنی خودرو در عراق به پول ایران/ آئودی 2.5 میلیارد تومان

از میان 15 هزار خودروی بهمن موتور، تنها 5 هزار خودرو شفاف عرضه شده

پورشه گران شد

اتفاقی جدید در بازار خودرو/ قیمت این خودروها رسما تغییر کرد/ جزییات

متقضیان ثبت نام ایران خودرو و سایپا بخوانند؛ جزئیات مرحله دوم سامانه یکپارچه

شورای رقابت: راه‌حل رقابتی شدن بازار خودرو واردات است

چانه‌زنی در بازار خرید و فروش حواله خودروهای طرح یکپارچه؛ انتقال امتیازهایی که ممنوع است

نوبت‌بندی خودروهای ویرایشی اعلام شد

چرا برخی متقاضیان خودرو به همان اولویت اول 1403 بازگشتند؟

وزارت صمت خواستار بازنگری در قیمت خودروهای مونتاژی شد

آغاز مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها از امروز؛ تعریف حساب وکالتی و واریز وجه در مرحله نخست

شروط و زمان تغییر قیمت خودروهای مونتاژی

بلای صنعت خودرو را سر سایر صنایع نیاورید/ به وضعی رسیدیم که باید به فکر بقای خودروسازی باشیم

نامه سازمان حمایت به سایت‌های فروش خودرو؛ تا اطلاع ثانوی قیمت نزنید

تمام معاملات خودرو در سامانه ثبت می‌شوند

بازهم وعده؛ قیمت‌ خودرو در بازار خواهد شکست

پراید گران‌تر از بنز و بی‌ام‌و در سال 1395!

بررسی قیمت خودرو‌های مونتاژی در کشور‌های همسایه/ اختلاف یک میلیارد تومانی قیمت تیگو 8 پرو در امارات و بازار ایران

ماجرای ممنوعیت واردات خودروهای کره‌ای

متقاضیان طرح خودروهای فرسوده هم باید حساب وکالتی داشته باشند/ فروش یکپارچه ادامه‌دار است

سخنگوی شورای رقابت: قیمت خودروهای مونتاژی تغییر نمی‌کند/ ماجرای ممنوعیت واردات خودرو کارکرده

نکاتی که متقاضیان درباره خرید خودرو باید بدانند!

مصوبه شورای رقابت برای خودروهای مونتاژی اجرا می‌شود/ قیمت سایر خودروها هفته بعد اعلام می‌شود

اعلام قیمت مابقی خودرو‌های مونتاژی در هفته آینده

فروش قولنامه‌ای خودرو ممنوع می‌شود؟

دهن‌کجی مونتاژکاران به شورای رقابت

مهلت تعریف حساب وکالتی خرید خودرو امشب تمام می‌شود

دردسر گواهینامه برای مادران متقاضی خودرو

ضوابط جدید فروش و قیمت خودروهای مونتاژی اعلام شد

ضوابط جدید فروش و قیمت خودروهای مونتاژی/ فورش فوری این خودروها ممنوع شد

تعزیرات با گران فروشی خودرو برخورد می‌کند؟/ سردرگمی مشتریان درباره قیمت خودرو

خودروهای در استطاعت 10 دهک

واریز 5 هزار میلیارد تومان به جیب دولت از طریق فروش خودروهای وارداتی!

رهن گرفتن سند خودرو حذف شد

حذف شرط 1 سال رهن بودن سند خودرو؛ پرداخت مالیات یا دلالی کدام به صرفه‌تر است؟

تارای تصادفی هم‌قیمت تویوتا در سال 1395!

توضیح شورای رقابت در مورد حذف شرط رهن سند خودرو | جزئیات نخستین حراج خرده فروشی خودروهای سواری

گسل خودرویی فعال شد؟

رهن گرفتن سند خودرو شامل کدام طرح‌های خودرویی می‌شود؟

قیمت چانگان از سوی شورای رقابت تعیین شد

عرضه خودرو‌های وارداتی در بازار، پس از 4 سال کلید خورد

ژیان 250 میلیون تومان شد!

حذف و اضافه خودرو در اردیبهشت

زمان قرعه کشی خودروهای ثبت نامی مشخص شد+ جزئیات