آریا بانو

آخرين مطالب

آیا پیوند سلول‌های مغز انسان به مغز حیوانات منع اخلاقی دارد؟ گوناگون

آیا پیوند سلول‌های مغز انسان به مغز حیوانات منع اخلاقی دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - زومیت / گروهی از کارشناسان می‌گویند مطالعاتی که ساختارهایی شبیه مغز ایجاد یا سلول‌های انسانی را به مغز حیوانات اضافه می‌کنند، اخلاقی هستند. 
در سال‌های اخیر، آزمایش‌هایی که ساختارهای کوچک مغزمانندی از سلول‌های بنیادی انسان ایجاد می‌کنند یا سلول‌های انسانی را به مغز حیوانات پیوند می‌زنند، موجب نگرانی برخی دانشمندان، اخلاق‌شناسان و رهبران مذهبی شده است. در این راستا، مؤسسه ملی سلامت (NIH) برخی پژوهش‌ها را محدود کرده است. به‌تازگی هیئتی علمی از آکادمی ملی علوم آمریکا با توصیه‌هایی در مورد نحوه‌ی نظارت بر این حوزه بحث‌برانگیز و پرشتاب علوم اعصاب وارد عمل شده است. این هیئت شواهد اندکی پیدا کرده که حاکی از آن باشد که ارگانوئیدهای مغز یا حیواناتی که سلول‌های انسانی را دریافت کرده‌اند، حالتی مانند درد یا آگاهی شبیه انسان را تجربه می‌کنند و نتیجه می‌گیرد قوانین کنونی برای نظارت بر این کار کافی است؛ اما آن‌ها هشدار می‌دهند که قوانین خصوصاً هنگامی که آزمایش‌ها به سمت نخستی‌های غیر انسان پیش می‌رود، ممکن است تغییر کند.
گزارش در حالی منتشر می‌شود که مؤسسه ملی سلامت در این اندیشه است که آیا تعلیق تأمین بودجه آزمایش‌های کایمرا (اصطلاحی برای اشاره پیوند اعضای حیوانات به یکدیگر) را لغو کند. در این نوع مطالعات حیواناتی ایجاد می‌شود که دارای بافت‌ یا سلول انسانی هستند. تعلیق پژوهش‌های کایمرا نه‌تنها مطالعات مغز بلکه پروژه‌هایی که هدف آن‌ها رشد ارگان‌هایی برای پیوند به خوک‌ها و گوسفند بود، متوقف کرد.
به گزارش مجله‌ی ساینس، کمیته سه نوع آزمایش را بررسی کرد: آن‌هایی که ارگانوئیدهای عصبی یعنی خوشه‌های ریزی از سلول‌های مغز انسان را در ظرف آزمایشگاه تولید می‌کنند که گاهی مینی‌مغز نامیده می‌شود. مورد دوم، آزمایش‌هایی که شامل پیوند سلول‌های عصبی می‌شوند که در آن‌ها سلول‌های انسانی به مغز حیوانات اضافه می‌شود و سوم، مواردی که کایمرا تولید می‌کنند که نوعی پیوند است که در آن سلول‌های بنیادی از یک گونه به رویان گونه‌ای دیگر که در مراحل اولیه‌ی رشد قرار دارد، تزریق می‌شود.
چنین آزمایش‌هایی این نگرانی‌ را ایجاد کرده‌ که حیوانات یا ارگانوئیدها ممکن است اشکال ابتدایی از آگاهی یا احساسات را تجربه کنند. بر اساس گزارش، این سیستم‌های آزمایشی مدل‌های قدرتمندی برای مطالعه‌ی مغز انسان و شناسایی درمان بیماری‌ها فراهم می‌کند و استدلال‌های اخلاقی قوی در حمایت از این پژوهش‌ها وجود دارد. کمیته به این نتیجه رسید که ارگانوئیدها نمی‌توانند آگاهی به دست آورند؛ زیرا فاقد سلول‌های مختلف و ساختارهای پیوسته و متصل مغز هستند.
سانس می‌گوید حتی آزمایش‌های ارگانوئید اخیر که ادعای تشخیص امواج مغزی مشابه جنین دارند، سیگنال‌های نسبتا غیر اختصاصی را پیدا کرده‌اند. هیئت این کار را از نظر اخلاقی دارای مشکل ندانست. بر اساس نتیجه‌گیری گزارش: «بسیار بعید است که در آینده‌ی نزدیک ارگانوئیدها آگاهی به دست بیاورند یا درد را احساس کنند. آن‌ها در مقایسه ‌با دیگر بافت‌های کشت‌شده، داری بار منفی اخلاقی اضافه‌ای نیستند و به نظارت جدیدی نیاز ندارند.»
این هیئت 11 نفره که شامل کارشناسان اخلاق و حقوق بود، در مورد پیوند عصبی به نتیجه‌گیری مشابهی رسید؛ زیرا در مطالعات کنونی سلول‌های مغز انسان نسبت به تعداد سلول‌های مغزی موجود در حیوانی که سلول‌های انسانی به آن‌ها پیوند می‌شود، بسیار بیشتر است. سانس می‌گوید در نتیجه، آن‌ها تأثیر محدودی روی مدارهای مغزی دارند.
طبق گزارش، نظارت کنونی بر مطالعات پیوند سلول‌های عصبی که شامل سیاست‌های NIH و کمیته‌های محلی مراقبت از حیوانات می‌شود، برای اکنون کافی است؛ اما بعداً اگر حیوانات تغییر داده‌شده قابلیت‌های بیشتری به دست آورند، کمیته‌های مراقبت از حیوانات ممکن است به تخصص بیشتری نیاز داشته باشند. نهادهای نظارتی مانند NIH می‌توانند استفاده از سیستم سه لایه‌ای را در نظر بگیرند که مشابه سیستمی است که برای ویرایش سلول‌های زایا یا تغییر DNA رویان‌های انسانی به کار می‌رود.
گزارش مذکور همچنین سیاست‌های فعلی را مورد بحث قرار می‌دهد که در آن‌ها نیازی نیست موافقت افرادی را که سلول‌ها یا بافت خود را برای پژوهش اهدا می‌کنند، درباره‌ی انجام این نوع مطالعات دریافت کرد. اما برخی اهداکنندگان ممکن است تمایلی نداشته باشند که سلول‌های آن‌ها در آزمایش‌های عصبی استفاده شود و کارشناسان اخلاق در حال بحث در‌این‌باره هستند که آیا باید در این رابطه با اهداکنندگان دوباره تماس بگیرند یا بافت‌های جدیدی به دست آورند.
بنا بر آنچه در گزارش آمده است، یکی از عواملی که موجب نگرانی مردم می‌شود این است که دانشمندان و کارمندان بخش ارتباطات مؤسسه‌ها اغلب از اصطلاحاتی مانند مینی‌مغز استفاده می‌کنند که در مورد قابلیت‌های مدل‌های آن‌ اغراق می‌کند. به گفته‌ی سانس، اگر این افراد و دفاتر مطبوعاتی در مصاحبه‌ها و بیانیه‌های مطبوعاتی خود کمی محتاط‌تر بودند، وضعیت بهتر می‌شد. آرنولد کریگشتاین، دانشمند عصب‌شناس دانشگاه کالیفرنیا که روی ارگانوئیدهای عصبی کار کرده، از این گزارش خرسند است. او می‌گوید:
گزارش بیانیه‌ی روشنی ارائه می‌دهد که مدل‌های کنونی معضل اخلاقی ایجاد نمی‌کنند؛ اما در آینده ممکن است تغییر کنند. برای این حوزه از علم بسیار مهم است که مردم و آژانس‌های تأمین مالی اطمینان حاصل کنند که در حال‌ حاضر کسی از مرزهای اخلاق عبور نمی‌کند.
انجمن بین‌المللی تحقیقات سلول‌های بنیادی (ISSCR) نیز از تجزیه‌و‌تحلیل و راهنمایی اندیشمندانه کمیته استقبال کرده است. این انجمن به‌زودی دستورالعمل‌های به‌روزشده تحقیقات سلول‌های بنیادی را که شامل پژوهش‌های مرتبط با کایمرا و ارگانوئید می‌شود، منتشر خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/564140/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برای خوب شدن سرفه آنتی‌بیوتیک بخوریم؟

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

ماکارونی رو فقط با این دستور ویژه بپزید

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!

نظر تیری آنری در مورد انتقادات ژاوی از داور دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن