طرز تهیه واویشکا با مرغ، بادمجان و جگر
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - ستاره / واویشکا از غذاهای محلی استان گیلان است که اصالت آن به کشور روسیه بر میگردد. پای این غذا پس از جنگ جهانی دوم توسط روسها به ایران باز شد و از آن پس به عنوان یک غذای پرطرفدار در خطه شمال مورد استقبال قرار گرفت. طوریکه امروزه به عنوان یکی از غذاهای سنتی شهر رشت شناخته شده و در همه رستورانهای این شهر طبخ میشود. این غذا به روشهای مختلف و با استفاده از مواد اولیه متنوعی درست میشود و ما در این مقاله سعی داریم بهترین روشهای طبخ آن را مرور کنیم.
طرز تهیه واویشکا با جگر
مواد لازم
جگر سفید گوسفند1/3 دست
جگر سیاه گوسفند1/2 دست
دل گوسفند1/2 عدد
گوجه فرنگی بزرگ1 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ1 عدد
دانه انار ترش2 قاشق غذاخوری
محلول زعفران2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و گلپربه میزان لازم
دستور تهیه:
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با روغن تفت دهید تا طلایی شود.
دل و جگر را شسته و به صورت نگینی خرد کنید، سپس به پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند.
نمک، فلفل و زعفران دم کرده را اضافه کرده و هم بزنید تا مواد مزه دار شوند.
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
پوست گوجه فرنگیها را گرفته و به صورت نگینی خرد کنید، سپس به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید تا دل و جگر در آب گوجه فرنگی پخته و نرم شوند.
اگر آب گوجه تمام شد و دل و جگر سفید هنوز نپخته بود، 1/2 فنجان آب جوش به آن اضافه کرده و صبر کنید تا کاملا پخته و نرم شوند.
وقتی دل و جگر پخت و آب غذا کشیده شد، دانه انار و گلپر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
چند دقیقه بعد غذا آماده است، حرارت را خاموش کرده و غذا را در ظرف سرو بکشید.
واویشکا را با دانه انار تزیین کرده و همراه با نان یا برنج سرو کنید.
ذکر دو نکته
در صورت تمایل چند قاشق آب انار ترش، آب نارنج، آبغوره یا آبلیمو به واویشکا اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید مقداری گوشت چرخ کرده یا گوشت تکهای نگینی خرد شده نیز به این غذا اضافه کنید.
طرز تهیه واویشکای بادمجان
مواد لازم
بادمجان2 عدد
گوشت چرخ کرده200 گرم
گوجه فرنگی3 عدد
قارچ5 عدد
پیاز1 عدد
سیر3 حبه
سیب زمینی1 عدد
فلفل دلمه ای 1 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
شوید خشک1/2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه:
بادمجانها را پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس کمی نمک روی آن بپاشید و 30 دقیقه در آبکش قرار دهید. سپس با آب سرد شسته و اجازه دهید آب آن گرفته شده و خشک شود.
2 الی 3 قاشق غذاخوری روغن در تابه ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید، سپس بادمجانها را در آن سرخ کنید.
بادمجانها را از تابه خارج کرده و سیب زمینی را در باقیمانده روغن موجود در تابه سرخ کنید.
سیب زمینیها را از تابه خارج کرده و سیر و پیاز خرد شده را در تابه بریزید.
سیر و پیاز را تفت دهید تا نرم شوند، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
کمی نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید، سپس رب گوجه فرنگی را بیفزایید و چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید.
فلفل دلمه ای، قارچ و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید، سپس شوید خشک را افزوده و درب تابه را ببندید.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید، مواد روی حرارت ملایم بپزند.
بادمجان و سیب زمینی سرخ شده را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
نکته : پس از افزودن سیب زمینی، واویشکا را زیاد هم نزنید تا سیب زمینی له نشود.
طرز تهیه واویشکا با مرغ
مواد لازم
گوشت مرغ250 گرم
پیاز بزرگ2 عدد
دانه انار ترش200 گرم
رب انار 1 قاشق غذاخوری
آب انار2 لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچینئبه میزان لازم
روغن به میزان لازم
دستور تهیه:
مرغ را به چند تکه تقسیم کنید.
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت مرغ را به آن اضافه کنید.
چند دقیقه به تفت دادن گوشت و پیاز با هم ادامه دهید، سپس نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را اضافه کنید.
به تفت دادن مواد ادامه دهید تا ادویه کاملا به خورد گوشت رود، سپس رب انار، آب انار و دانه انار را اضافه کنید.
حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مرغ بپزد و به روغن بیفتد.
واویشکا مرغ را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان یا برنج نوش جان کنید.
-
سه شنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳:۱۶
-
۱۷ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/563986/