آریا بانو

آخرين مطالب

زنانِ روزنامه‌خوان و مردانی که از موبایل استفاده می‌کنند کمتر فراموشی می‌گیرند گوناگون

زنانِ روزنامه‌خوان و مردانی که از موبایل استفاده می‌کنند کمتر فراموشی می‌گیرند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرادید / مطالعات نشان می‌دهد که برخی از فعالیت‌های اوقات فراغت که قوه تفکر را تحریک می‌کنند، می‌توانند خطر فراموشی را کاهش دهند.
به گزارش فرادید به نقل از دیلی‌میل، زنانی که به طور مرتب روزنامه می‌خوانند نسبت به بقیه جمعیت 35‌درصد کمتر احتمال دارد که دچار فراموشی شوند. این در مورد مردان صدق نمی‌کند. اما مردانی که به طور مرتب از گوشی‌های تلفن همراه خود استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به فراموشی را تا 36‌درصد کاهش می‌دهند. چنین چیزی در مورد زنان صادق نبود.
این مطالعه همچنین نشان داد که افراد متأهلی که در سرگرمی‌ها و فعالیت‌های اوقات فراغت شرکت می‌کنند 30‌درصد کمتر احتمال دارد دچار فراموشی شوند.
نویسنده ارشد این مقاله، پاملا آلمیدا-مزا، دانشجوی دکترا در دانشگاه یوسی‌ال، به دیلی‌میل گفت: «در مبارزه علیه فراموشی ثابت شده که برخی عوامل خطر مانند سلامت قلبی و عروقی یا مدیریت افسردگی برای پیشگیری ضرورت دارند. این عوامل خطر را می‌توان تعدیل کرد. اما تحقیقات ما به یافته‌های تحقیقات پیشین می‌افزاید و نشان می‌دهد که می‌توانیم مغزمان را به توانمندی‌ای تجهیز کنیم که در مقابل آسیب مقاومت کند و با انتخاب زندگی لذتبخش فعالیت خود را حفظ کند.»

آریا بانو


«مهمتراز آن، تحقیق ما بروی افراد 50 سال به بالا انجام شد که نشان داد هرگز برای تمام کردن فلان کتاب، اصلاح سرگرمی‌ها یا حتی شروع یک مهارت جدید دیر نیست.» محققان نقش طیفی از فعالیت‌هایی که در خطر ابتلا به فراموشی نقش داشت را با مطالعه 8000 نفر در طی 15‌سال بررسی کردند.
آن‌ها به 13‌نوع فعالیت و اثرات آن توجه کردند. شش فعالیت، فعالیت‌های فکری مانند خواندن روزنامه، استفاده از موبایل و آنلاین بودن بود. هفت فعالیت، فعالیت اجتماعی بود که شامل چیز‌هایی مانند عضو یک باشگاه ورزشی بودن، به تعطیلات رفتن، معاشرت با دوستان و انجام کار‌های داوطلبانه می‌شد.
اکثر مشارکت‌کنندگان (حدود 70‌درصد) گفتند که به طور مرتب 2 تا 4 فعالیت فکری انجام می‌دهند. فقط 3‌درصد از مشارکت‌کنندگان گزارش دادند که هیچ مشارکتی در فعالیت‌های فکری ندارند و 4‌درصد گفتند که همه 6‌فعالیت فکری را انجام می‌دهند.
المیدا-مزا می‌گوید افزایش تعداد فعالیت‌های فکری میزان محافظت از فرد در مقابل فراموشی را افزایش می‌دهد. بطوریکه، هر یک فعالیت اضافی خطر ابتلا به فراموشی را تا 9‌درصد کاهش می‌داد.
وقتی تمامی متغیر‌های دخیل در نظر گرفته شد، محققان متوجه شدند که هیچ‌کدام از فعالیت‌های اجتماعی نقش چشمگیری در پیشگیری از فراموشی ندارند. اما روزنامه‌خواندن و استفاده از موبایل به ترتیب 21 و 20‌درصد خطر فراموشی را در افراد کاهش داده بودند.
سایر فعالیت‌ها مانند انجام امور داوطلبانه 1‌بار در سال نقش چندانی در کاهش ابتلا به فراموشی نداشتند و بنابراین دانشمندان به این نتیجه رسیدند که ارتباط بین کاهش خطر فراموشی و انجام امور داوطلبانه که پیش‌از‌این در تحقیقاتی به آن اشاره شده بود، بیشتر ناشی از تصادف بوده تا همبستگی.
اما وقتی داده‌های مربوط به اثر روزنامه‌خواندن و استفاده از موبایل در کاهش فراموشی با توجه به جنسیت افراد طبقه‌بندی شد، محققان متوجه تفکیک جنسیتی واضحی شدند.
آن‌ها به این نتیجه رسیدند که مردانی که روزنامه خوانده بودند در مقابل فراموشی محافظت نشده بودند. اما مردانی که در همان سطح از تلفن همراه استفاده کرده بودند توانسته بودند خطر ابتلا به فراموشی را در خود کاهش دهند. استفاده از موبایل نتوانسته بود خطر ابتلا به فراموشی را در زنان کاهش دهد.
محققان هر 13 فعالیت را به 4 طبقه تقسیم‌بندی کردند و در هر طبقه‌بندی بخشی از متغیر‌ها را نیز بررسی کردند. به این ترتیب در طبقه اول آن‌ها تفاوت‌های جنسیتی و وضعیت تأهل را بررسی کردند، در طبقه دوم تفاوت‌های جنسیتی، وضعیت تأهل، تحصیلات و ثروت را بررسی کردند؛ در طبقه سوم علاوه بر متغیر‌های قبلی تاریخچه سلامت ذهنی و جسمی افراد را نیز بررسی کردند و در طبقه چهارم همه متغیر‌ها را به علاوه سبک زندگی افراد بررسی کردند.
این تفکیک باعث شد محققان، برای مثال، کشف کنند افراد متأهلی که سرگرمی‌های فکری دارند، می‌توانند از خودشان در برابر فراموشی محافظت کنند. اما افراد مجرد یا مطلقه یا افرادی که همسرشان را از دست داده‌اند، در صورت اشتغال به سرگرمی‌ها هم نمی‌توانند از خطر فراموشی مصون بمانند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/563048/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک زندگی هیجان انگیز

همه چیز در مورد پاسخگویی به سوالات مکرر کودک

به کودکان خود نگویید "من را تنها بگذار"

10 ویژگی بچه‌های مستعد اعتیاد !

بچه ها، عاشق شنیدن قصه های تکراری

قبل از تنبیه کردن کودکتان، حتماً بخوانید

فکر کودکان را پرواز دهیم

توصیه های مهم به مادران شاغل

خیال‌پردازی بچه ها خوبه یا بد؟

به کودکتان کمک کنید تا زودتر زبان باز کند

با این روش ها اعتماد به نفس کودکتان را بالا ببرید !

کودکان وقتی دروغ می‌گویند که:

فرزندان کم تحمل نتیجه چه والدینی هستند

فرزندتان با ظاهرش مشکل دارد؟

چگونه الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟

خلاقیت های دردسر ساز!

گفتار درمانی: روشی موثر برای بهبود مشکلات گفتاری

چطور برای فرزندانتان وقت بیشتری بگذارید

فکرهای بزرگ کودکانه

آینده کودکان باهوش چگونه خواهد بود؟

چرا بلوغ زودرس خوب نیست؟

از عصبی شدن کودکتان جلوگیری کنید !

انواع تیک عصبی در کودکان !

تبلت چه بر سر کودکانمان می‌آورد؟

همه چیز درباره ی رشد هوش کودکان !

چگونه فرزندم را به مدرسه علاقه‌مند کنم؟

کمک والدین به کلاس اولی‌ها

علائم مدرسه‌هراسی چیست؟

به فرزندتان فحش ندهید!

عوامل عمده مؤثر بر فراگیری دانش آموز

با کودک بد غذا چه کنیم؟

روشهای کاهش استرس بچه های طلاق

استرس در کودکی موجب تغییراتی در سازه‌های اصلی مغز می‌شود

از چه سنی به کودک بیاموزیم بدون اجازه وسایل دیگران را برندارد؟

تصورات اشتباه درباره «بغلی شدن» کودکان

تست هوش برای کودکان 4 تا 10 ساله

چگونه اعتماد به‌ نفس کودک را افزایش دهیم؟

استرس دیر شدن مدرسه و آثار آن بر روحیه و درس فرزند شما

اهمیت گذراندن وقت کافی با فرزندان

بازی‌ درمانی، چیست؟

اختلافات والدین چه بر سر کودکان می آورد؟

دست نزن عزیزم

چرا کودکم در مدرسه پرخاشگر است؟

چگونه کودکان را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم؟

دردسرهای حواس پرت

اگر کودک افسرده دارید بخوانید !

تو ،اونو بیشتر از من دوست داری!

تبعیض بین فرزندان روی اعصاب بچه هاراه میرود

کودکان نیز افسرده می شوند

​اعتماد به نفس کودک را با این جملات بالا ببرید