آریا بانو

آخرين مطالب

تعطیلی تیم ملی فوتبال زنان ایران 2 ساله شد ورزشي

تعطیلی تیم ملی فوتبال زنان ایران 2 ساله شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / تیم ملی فوتبال زنان ایران دو سال است که تعطیل شده و مسئولان هنوز فکری برای آن نکرده‌اند.
دو سال از روزی که تیم ملی فوتبال زنان در یک مسابقه رسمی به میدان رفت گذشته است، 20 فروردین 1398 بود که ملی‌پوشان ایران با شکست چهار بر یک برابر چین تایپه از صعود به مرحله نهایی مسابقات انتخابی المپیک بازماند و حذف شدند. این شکست برای زنان فوتبالیست بهای سنگینی داشت چرا که تیم ملی تعطیل و پس از آن نیز از رنکینگ فیفا خارج شد.
در این دو سال چیزی به عنوان تیم ملی فوتبال زنان وجود نداشت، قرارداد کادر فنی که تا آخرین دیدار مرحله دوم انتخابی المپیک بود به پایان رسید، بازیکنان در اختیار باشگاه‌های خود قرار گرفتند و در قالب لیگ به رقابت با یکدیگر پرداختند اما هیچ تصویری درستی از وضعیت و آینده تیم ملی نداشتند تا اینکه خروج دوباره از رنکینگ فیفا در 28 آذر 99 نشان داد که بی‌توجهی به زنان بیش از حد تصور است.
هیچ کدام از این اتفاقات باعث نشد مسئولان فدراسیون فوتبال فکری به حال تیم ملی کنند. لیلا صوفی‌زاده که ماه‌های پایانی مدیریت خود در فوتبال و فوتسال زنان را سپری می‌کرد، ترجیح داد بدون انجام اقدامی آشکار میز ریاست را به شهره موسوی نایب رئیس جدید واگذار کند و بدون آنکه پاسخگوی تصمیمات خود باشد و مسئولیت آنها را بپذیرد با خیالی آسوده دوران چهار ساله خود را به پایان برساند.
واکنش‌ها به خروج تیم ملی از رنکینگ فیفا
بسیاری از ملی‌پوشان به خروج تیم ملی از رنکینگ و تعطیلی دو ساله آن واکنش نشان دادند. زهرا قنبری کاپیتان تیم ملی فوتبال در این باره گفت: خروج از رنکینگ شوک خیلی بدی بود. بازیکنان در این ماجرا هیچ تقصیری ندارند چون همیشه در اختیار تیم ملی بوده‌اند و در اردوها و مسابقات شرکت کرده‌اند. این کار ارزش فوتبال زنان را زیر سوال می‌برد، همچنین انگیزه و تلاش بازیکنان را کاهش می‌دهد چون در لیگ خوب کار می‌کنند اما تیم ملی ندارند.
هاجر دباغی ملی‌پوش فوتبال: "وقتی خبر را خواندم فقط تاسف خوردم چون برای دور دوم انتخابی المپیک از اواخر اسفند 97 در اردو بودیم و لحظه تحویل سال هم در اردو حضور داشتیم. تمام آن لحظات و سختی‌هایی که کشیدیم جلوی چشم من آمد. ما همه آن سختی‌ها را به جان خریدیم اما توجه نکردن مسوولان برای برگزاری اردو و مسابقات باعث شد، تمام زحماتمان بر باد برود و جز تاسف خوردن کاری از دستمان برنمی‌آید."
مریم جهان نجاتی مربی سابق تیم ملی و مربی فعلی شهرداری سیرجان: "زحمت زیادی کشیده شده که در رنکینگ قرار بگیریم اما اکنون خارج شده‌ایم و این که فکر کنید هر چه در این سال‌ها زحمت کشیده‌اید از بین رفته باعث بی‌علاقگی، بی‌انگیزگی و دلسردی می‌شود. "
معاون توسعه ورزش زنان و ناظر کناره‌گیر
نه تنها مسئولان فدراسیون فوتبال که معاونت ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان هم توجهی به این ماجرا نداشت. دو سال تعطیلی تیم ملی و خروج از رنکینگ فیفا هیچ همتی جدی در مهین فرهادی زاد به وجود نیاورد که به عنوان متولی اصلی ورزش زنان پیگیر وضعیت باشد. او حتی اظهار نظر در این زمینه را به فدراسیون فوتبال واگذار و سکوت کرد. در صورتی که باید نقشی فعال در این زمینه اجرا می‌کرد. 
انفعال فرهادی‌زاد در پستی به اهمیت معاونت توسعه ورزش زنان این ابهام را به وجود آورد که آیا او نیز همچون نواب رئیس فدراسیون‌ها قدرت لازم برای تصمیم‌گیری و اقدام را دارد یا خیر؟ بارها گفته شده ورزش زنان به مدیری جسور نیاز دارد که با قدرت امور مربوط به آنها را دنبال کند اما وضعیت آشفته فوتبال زنان نشان داد که حداقل در این زمینه جدیتی وجود ندارد. 
تبعیض نهادینه در فدراسیون فوتبال
امکانات ضعیف، دستمزدهای پایین، سهم کم در رسانه، تنها بخشی از تبعیض‌هایی است که زنان فوتبالیست تجربه می‌کنند و دو سال بی‌توجهی به تعطیلی تیم ملی و خروج از رنکینگ فیفا نیز روی دیگر این تبعیض است. این موارد در کنار سایر اتفاقاتی که در فوتبال و فوتسال زنان روی می‌دهد، این موضوع را القا می‌کند که گویا تبعیض در این فدراسیون نهادینه شده و مسئولان هم توجهی به آن ندارند. 
این در حالی است که فوتبال بین زنان هم علاقمندان زیادی دارد و اکنون بسیاری از خانواده‌ها فرزندان خود را از کودکی در آکادمی‌های فوتبال قرار می‌دهند تا این رشته را به عنوان مسیر آینده خود دنبال کنند اما بی‌توجهی مسئولان به سرنوشت زنان باعث دلسری خانواده‌ها و جوانان، دوری از فوتبال و پسرفت و افت این رشته می‌شود.
چالش جام ملت‌های زنان آسیا
مرحله مقدماتی رقابت‌های جام ملت‌های زنان آسیا از 21 شهریور تا 3 مهر 1400 با حضور 30 تیم در 6 گروه چهار تیمی و دو گروه سه تیمی به صورت متمرکز برگزار می‌شود که از هر گروه یک تیم به مرحله نهایی صعود می‌کند. مرحله نهایی نیز از 30 دی ماه تا 17 بهمن ماه با حضور 12 تیم برگزار می‌شود. ایران ابتدا باید در مرحله مقدماتی رقابت کند اما سوال اینجاست که با وضعیت فعلی می‌توان امید صعود به مرحله نهایی را داشت؟
فدراسیون فوتبال کمتر از 6 ماه فرصت دارد تا تیم ملی را آماده این رقابت‌ها کند. باید به این موضوع هم توجه کرد که نه کادر فنی مشخص است و نه برنامه‌ای برای اردوها اعلام شده است، یعنی فدراسیون باید تمامی این مراحل را هم پشت سر بگذارد و همه آنها هم زمان‌بر خواهد بود. مگر اینکه صرفا به دنبال حضور در این رقابت ها باشد. در این شرایط باید انتظار داشته باشیم که تیم ایران بعد از چند شکست از دور رقابت‌ها حذف شود؟
پس حرکت تیم ملی برای نزدیک شدن به قدرت‌های برتر آسیا چه زمانی شروع خواهد شد؟ برنامه‌های مقطعی و تشکیل تیم چند ماه قبل از مسابقات چه تاثیری در پیشرفت فوتبال زنان دارد؟ مسئولان جدید فدراسیون که وعده حمایت از فوتبال و فوتسال زنان را داده‌اند مسیر سابق را ادامه می‌دهند؟

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/560846/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستانک/ راه نجات

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

امشب به قصه ی دل من گوش می کنی

داستانک/ پیرمرد فقیر

شرایط تغییر می کند

من چنان عاشق رویت که ز خود بی خبرم

شاعرانه/نه طاقت خاموشی نه تاب سخن داریم

شعری کوتاه و عاشقانه را بشنوید

حسین‌زاده: می‌خواهید برویم اسنپ کار کنیم!

برای اوسمار، کلاس مدیریت را تعطیل کن!

گل دوم سپاهان به استقلال ملاثانی توسط رامین رضاییان از روی نقطه پنالتی

صحبتهای قهرمان مسابقه مردان آهنین در سال 1399 با خبرنگاران در پایان بازی آلومینیوم و پرسپولیس

جشن ملوانی ها بعد از پیروزی مقابل سایپا در جام حذفی

صحبتهای شروین بزرگ مهاجم آلومینیوم در پایان بازی با پرسپولیس در جام حذفی

صحبتهای علیرضا نقی‌زاده بازیکن آلومینیوم در پایان بازی با پرسپولیس در جام حذفی

صحبتهای محمدامین کاظمیان بازیکن آلومینیوم در پایان بازی با پرسپولیس در جام حذفی

کار بزرگ و تاریخی عیدیان؛ طلای 400متر با مانع به بانوی ایرانی رسید

هوادار 3- مس سونگون 1؛ حذف در پایتخت

صعود گل‌گهر به مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی

صعود سخت و نفس‌گیر به فینال؛ برد یوزها در ضربات پنالتی

خداحافظی تلخ پرسپولیس از جام‌حذفی؛ آلومینیوم برنده جدال پر گل

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

طعنه سنگین آقای بازیگر به مهران رجبی

‌ مصطفی مستور: در هنرهای روایی مثل داستان و سینما، به ابتذال رسیدیم

‌هنرمند اگر رنج نکشیده باشد اثرش عمیق نیست

قصه انتقام هدیه تهرانی از پرویز پرستویی

وقتی دختر شاهرخ استخری مامانش رو سر کار میزاره!

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

خلاقیت منحصر بفرد راننده اسنپ در تزئین محیط داخلی خودرو / عجب خلاقیت با حالی

بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید

اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید

20 دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید

نشانه‌های کمبود ویتامین K

آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟

محققان از ارتباط بین ورزش‌های سبک و کاهش افسردگی خبر می‌دهند

چند بار باید دستان خود را بشوئید؟

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

ترانه شاد «یار یار» با صدای امید حاجیلی

آهنگ «طبق معمول» با صدای آرمین زارعی

اجرای «شامیسن»، سازی از کشور ژاپن