آریا بانو

آخرين مطالب

جنین‌ های ناقص به دنیا می‌ آیند؟ اجتماعي

جنین‌ های ناقص به دنیا می‌ آیند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - روزنامه شهروند / سالیانه 8هزار جنین دارای اختلالات ژنتیکی سقط درمانی می‌شوند و در حال حاضر در مجلس طرحی به تصویب رسیده که براساس آن به صورت تلویحی سقط درمانی حذف می‌شود.
طبق مصوبه‌ مجلس در مورخ 1399/12/26، قانون سقط درمانی جنین‌های ناهنجار و ناقص‌الخلقه که مصوب سال 1384 مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان بود، نسخ خواهد شد.
بر اساس این ماده واحده سقط درمانی با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تأیید پزشکی قانونی مبنی بر بیماری جنین که به علت عقب‌افتادگی یا ناقص‌الخلقه‌بودن موجب حرج مادر است یا بیماری مادر که با تهدید جانی مادر توأم باشد، قبل از ولوج روح چهار ماه با رضایت زن مجاز است و مجازات و مسئولیتی متوجه پزشک مباشر نخواهد بود. اما این ماده واحده با تصمیم روز 26 اسفند ماه 1399 مجلس در صورت تصویب شورای نگهبان نسخ می‌شود.
اما آیا به دنیا آمدن فرزندانی با عیوب و بیماری‌های ژنتیکی که اغلب ناتوان هستند و جامعه را با مشکلات عاطفی و روانی مواجه خواهند کرد و همچنین بار اقتصادی زیادی را بر خانواده‌ها و جامعه تحمیل می‌کنند، می‌تواند جوانی جمعیت و حمایت از خانواده‌ها را در پی داشته باشد؟!
نگهداری و بزرگ کردن طفل معلول و دارای مشکلات ژنتیکی برای والدین زحمت و مشقت بسیار بالایی دارد. از طرفی باید اشاره کرد که عدم لغو مصوبه جدید عملا چیزی جز به معنای رواج سقط جنایی و بدون نظارت پزشک متخصص و به خطر افتادن جان مادران نیست.
در سال 75 رهبری اجازه دادند که جنین عقب‌افتاده سقط شود
صبح روز سه‌شنبه محمد اکرمی، رئیس انجمن ژنتیک پزشکی کشور در نشست انجمن‌های مردمی مرتبط با بیماری‌های ژنتیکی، درخصوص تصویب این قانون در کشور گفت: «در سال75 رهبری اجازه دادند که جنین عقب‌افتاده سقط شود، اما برخی‌ها این موضوع را مطرح کردند که سقط حرام است. از سال 84 که چندین سال از تصویب قانون سقط درمانی گذشته است، اما هنوز نظر رهبری درخصوص سقط درمانی تغییر پیدا نکرده است.»
او با تأکید بر اینکه رهبری فرمودند که تعالی جمعیت باید شکل بگیرد و این به معنای سلامت نوزاد متولد شده است، تأکید کرد: «در سال گذشته 8هزار سقط جنین در کشور صورت گرفته که حدود 80درصد از این سقط‌ها مورد تأیید بوده است.»
به گفته رئیس انجمن ژنتیک ایران ما باید به کیفیت جمعیت فکر کنیم و گفته می‌شود که قانون سقط درمانی ویژه جنین‌های عقب‌افتاده باید انجام شود.
کشور نیاز به جمعیت سالم دارد
اگر قانون حذف غربالگری اجباری که به تصویب مجلس رسیده و در شورای نگهبان تایید شود باعث تولد 9 هزار فرزند معلول خواهد شد که این به معنای افزایش بار مشکلات خانواده‌ها و به دنبال آن افزایش آسیب‌های اجتماعی خواهد شد. اگر بر فرزندآوری در کشور تأکید می‌شود این به معنای افزایش جمعیت سالم است.
رئیس انجمن ژنتیک پزشکی کشور گفت: «هیچ پزشکی با انجام تست غربالگری پیشنهاد سقط جنین را نخواهد داد و نظارت بر این گونه سقط‌ها بر عهده پزشکی قانونی است. در حال حاضر از 6هزار ناهنجاری ژنتیکی قابل بررسی، پزشکی قانونی تنها 200 مورد را پذیرفته است.»
مشکلات روحی و مالی گریبان خانواده‌های افراد معلول
او به این نکته تأکید کرد که خانواده‌هایی که فرزند معلول دارند علاوه بر مشکلاتی که از نظر مالی برای تأمین دارو و درمان با آن روبه‌رو هستند، بیشتر از سایرین گرفتار مشکلات روحی می‌شوند که این غربالگری‌ها و با اطلاع بودن از شرایط کودکان می‌تواند تصمیم را برای داشتن فرزند معلول یا نداشتن آن بر عهده خود پدر و مادر قرار دهد، اما حذف این قانون شرایط را سخت کرده و راه را برای سقط‌های غیرقانونی باز می‌کند.
حذف غربالگری یعنی گرفتاری افراد بیشتر به بیماری‌های ژنتیکی
خادم الحسینی، مدیر انجمن ایکتیوز ایران که خودش نیز با این بیماری دست به گریبان است، با تأکید بر اینکه ایکتیوز یک بیماری پوستی و ژنتیکی است و خشکی شدید پوست در این بیماران سبب می‌شود که فرد امکان انجام بسیاری از کارها را نداشته باشد، تأکید کرد:‌ «متخصصان پوست تخمین می‌زنند که بیش از 25 نوع ایکتیوز در کشور داریم که همگی در شدت و علایم مربوط به خود با هم متفاوت هستند.»
او با اشاره به اینکه این بیماری در برخی از موارد در غربالگری قابل تشخیص است، خاطرنشان کرد:‌ «تا کسی خودش بیمار نباشد یا اینکه فرزند بیماری در خانه نداشته باشد، نمی‌تواند سختی و مشکلاتی که ما با آن روبه‌رو هستیم، درک کند، در واقع این قانون سبب می‌شود افراد بیشتری پس از این گرفتار مشکلات مختلف شوند.»
او با اشاره به اینکه افرادی که به بیماری پوستی مبتلا هستند بیشتر از دیگران با مشکلات اجتماعی نیز روبه‌رو می‌شوند، تأکید کرد: «به دلیل مشکلات پوستی گاهی شکل ظاهری افراد نیز متفاوت می‌شود و این به شدت در نوع برخورد دیگران با ما تأثیرگذار است.»
قانون حذف اجباری غربالگری راه حمایت از خانواده‌ها نیست
رامک حیدری، مدیرعامل انجمن دیستروفی ایران در نشست خبری انجمن‌های مردمی مرتبط با بیماری‌های ژنتیکی به منظور بررسی قانون جوانی جمعیت گفت: «ماده‌ 53 قانون در زمینه غربالگری بیماری‌های ژنتیکی و ماده 56 قانون در زمینه سقط درمانی جنین‌های دارای بیماری‌های ژنتیکی است. طرح غربالگری سالیان بسیاری است که در کشور ایران در حال اجراست و باتوجه به این غربالگری بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی مانند هموفیلی، تالاسمی، سندروم داون، دیستروفی و ناقص‌الخلق‌ها شناسایی می‌شوند.»
او در ادامه بیان کرد: «غربالگری‌ها سه مرحله دارند؛ با توجه به غربالگری‌هایی که صورت می‌گیرد، یکسری از جنین‌ها تا قبل از 4 ماه و 10 روزگی به صورت قانونی سقط خواهند شد، ضمن اینکه برخی از بیماری‌ها در دوره جنینی نیز قابلیت درمان دارند و سقط نخواهند شد.»
حیدری با بیان اینکه در سال 84 تک ماده‌ای در زمینه سقط درمانی مورد تصویب مجلس و شورای نگهبان قرار گرفته است، عنوان کرد: «سه مرتبه از مقام معظم رهبری و بارها از مراجع تقلید نیز درباره قانون سقط جنین استفتا شده و نتیجه این تأیید، ثبت و مورد تصویب قرار گرفته است. طبق این قانون سقط جنین تا قبل از 4 ماه و 10 روز با تشخیص سه پزشک معتبر و اجازه سازمان پزشکی قانونی امکان‌پذیر است.»
تبعات بالای این قانون برای خانواده‌ها
رئیس انجمن دیستروفی ایران همچنین افزود: «متأسفانه ماده 46، نسخ قانون سقط جنین را به صراحت اعلام کرده است، در حالی که اجرای این قانون تبعاتی را برای خانواده‌ها و انجمن‌های حمایتگر به دنبال دارد، ضمن اینکه جامعه نیز زیان‌های بسیاری را باید متحمل شود.»
آمار بالای بیماری‌های سندروم داون
پوران دخت بنیادی، رئیس کانون سندروم داون که خودش نیز یک فرزند با بیماری سندروم داون دارد نیز گفت: «در حال حاضر 8 درصد از مادران جوان زیر 30 سال دارای فرزند مبتلا به سندروم داون می‌شوند. امروزه به‌ازای هر 700 تولد زنده یک نوزاد مبتلا به بیماری سندروم داون متولد می‌شود.»
بیش از 12 هزار بیمار هموفیلی در کشور داریم
در ادامه مراسم سیدی، مدیرعامل انجمن بیماران pku گفت: «در حال حاضر بیش از 53 بیمار pku در کشور داریم که 30 نفر از آنها دچار عقب‌ماندگی ذهنی شدیدی هستند.»
فرزادی‌فر، رئیس هیأت مدیره کانون هموفیلی ایران اظهار کرد: «بیشترین آمار اختلالات فاکتور 13 بیماری هموفیلی مربوط به ایران است و علت اصلی بروز بیماری هموفیلی ازدواج‌های فامیلی است.»
او ادامه داد: «در حال حاضر چند داروی بیماران هموفیلی در داخل کشور تولید می‌شود، اما به طور کلی برای درمان بیماران هموفیلی هزینه‌های زیادی بر خانواده‌ها و دولت تحمیل می‌شود. سقط درمانی قرار نیست که نادیده گرفته شود، اما روند انجام آن طولانی‌تر خواهد شد. جمعیت ارجاع به آزمایش‌های ژنتیکی غیرقانونی زیاد خواهد شد که این موضوع نگران‌کننده است.»
فرزادی‌فر بیان کرد: «بیش از 12 هزار بیمار هموفیلی در کشور وجود دارد. برخی از بیماران هموفیلی که خانم هستند، به ناچار باعث سقط جنین ناخواسته به دلیل بیماری می‌شوند. متأسفانه در نوشتارها و سایر محتواهای پخش‌شده در رسانه‌های مجازی به غلط چنین القا شده که غربالگری به عنوان یک عامل مهم در کاهش جمعیت عمل می‌کند و این تفکر بعضا باعث انحراف افکار عمومی شده است.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/560115/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تراکتور و نساجی به یاد نادر دست نشان

سهرابیان از لیست استقلال خط خورد

شمس‌آذر با یک تغییر در اندیشه توقف استقلال

کری ستاره سیتی؛ چهارمین قهرمانی متوالی را می‌خواهیم

ساکت الهامی در مرز انفجار در ورزشگاه وطنی

نصرتی در دومین تجربه سرمربیگری تراکتور

آذرپیرا پنجمین سهمیه کشتی آزاد را گرفت

غیبت مربی رونالدو به دلیل عمل جراحی

مسی‌ها آماده شکست فولاد در هفته بیست و چهارم

گواردیولا: سرافکنده نیستیم، فوتبال باخت دارد

مسعود شجاعی یک ستاره غیرمنتظره در تیمش دارد

ترکیب ابتدایی فولاد برای تقابل با مس رفسنجان

تراکتور در وطنی هم تنها نیست

تصاویر باورنکردنی؛ کینگ اریک روی صحنه می‌خواند!‏

وقتی مثل عمه جونت به آشپزی علاقه نداری!

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

دف نوازی زیبا و شنیدنی در برنامه «معرکه»

آتش سوزی در پایتخت اندونزی 7 کشته برجای گذاشت

طرز تهیه دسر چوکو لاوا

با این معجون شگفت انگیز 10 سال بیشتر عمر کنید

محبت کردنشون خیلی جالبه

مطالعه رفتار آب و یخ در نانوحفره و غول‌های یخی منظومه شمسی!

«خلبان صدیق» برای دومین‌بار به کتابفروشی‌ها آمد

اقدام حمایتی دولت انگلیس از ورزشکاران روسی

زوج دفاعی جدید شجاع؛ حضور کمرنگ اما موثر!

کلوپ: همان لیورپول ترسناک همیشگی می‌شویم

چهار تراکتوری مورد تشویق هواداران مازنی

سنگ تمام هواداران نساجی برای بقا در لیگ

متیو مک کانهی: وقتی خدا رو داری یه رفیق داری اون رفیقم خودتی

بوسه امیر جعفری بر پیشانی همسرش در یک سریال

بیت باکس زیبای دی جی و بچه ها در حضور آقای طهماسب

علت عدم حضور نبویان در پدرخوانده3

نتیجه‌ی عدم توجه به جلو در رانندگی

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

اهمیت بجا آوردن شکر خدا در جلد هفتم کتاب «طعم شیرین خدا»

ترکیب تراکتور بدون خمس زیر و رو شد!

فلاح: دوست داشتم برای آقای گلی تلاش کنم

ترکیب هجومی نساجی مقابل تراکتور

رنکینگ توپ طلا؛ فرش قرمز برای بلینگام!

ادعای عجیب ویدال؛ دوست داشتم برای رئال بازی کنم!

نصیرزاده: سرمربی جدید تا پایان فصل بعد می‌ماند

جابه‌جایی 3 تراکتوری با جدایی خمس

نه فرانسه و نه پی‌اس‌جی؛ مقصد زیدان مشخص شد

باقری تک و تنها در جنگ با آلوز و حسینی

در آستانه ال‌کلاسیکو؛ کاپیتان رئال تمرین نکرد

این افراد ریواس نخورند

اجرای تماشایی از آهنگ «پینک فلوید» با گیتار الکتریک

تصاویر هوایی از وضعیت «زرآباد» در استان سیستان و بلوچستان بعد از بارندگی

واژگونی پراید حادثه آفرید

حکمت/ کجای مجلس بنشینیم؟