آریا بانو

آخرين مطالب

ارتباط تنگاتنگ کووید-19 با آلودگی هوا گوناگون

ارتباط تنگاتنگ کووید-19 با آلودگی هوا
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /شیوع بیماری کووید-19 در کنار پیامدهای منفی و تهدید سلامت انسان‌ها، درس‌های بسیاری را در مورد تاثیر آلودگی هوا بر زندگی و اهمیت کنترل آن به همراه داشته است.
شیوع کووید-19 تنها یک غافلگیری بزرگ برای سیستم ایمنی انسان نیست، بلکه این بیماری، شوک بزرگی برای سیستم آب و هوایی زمین نیز به شمار می‌رود و کیفیت هوا را در شهرهای سراسر جهان تغییر داده است.
شیوع کووید-19، موجی از نگرانی را در سرتاسر جهان پدید آورد، جان افراد بسیاری را گرفت و هنوز هم در حال تهدید زندگی و سلامتی انسان‌ها است. نکته دیگری که در دوره شیوع کووید-19 بسیار مورد توجه قرار گرفته، تاثیر آن بر تغییر کیفیت هوای شهرها به خصوص شهرهای شلوغ است.
قرنطینه و کاهش آلودگی هوا
هنگامی که کشورهای سراسر جهان با کووید-19 رو به رو شدند، قرنطینه‌های موقت را آغاز کردند. ورود و خروج به شهرها، با قوانین سختگیرانه همراه شد، بسیاری از کارمندان به جای حضور در محل کار، به دورکاری پرداختند و حتی برخی از کشورها از نیروهای نظامی برای برقراری قرنطینه و جلوگیری از ازدحام استفاده کردند.
در آغاز قرنطینه شهرها، فعالیت‌های مردم به قدری محدود شده بود که به کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه‌ای و افت آلودگی‌های صوتی ناشی از فعالیت انسان منجر شد اما این دوره، دوام زیادی نداشت زیرا انتشار دی‌اکسید کربن در بسیاری از شهرهای شلوغ، دوباره افزایش یافت. این دوره کاهش در مقایسه با صدها سال تولید دی‌اکسید کربن، استراحت بسیار کوتاهی برای زمین به شمار می‌رود.
توقف ناگهانی بسیاری از فعالیت‌های انسانی از جمله کاهش تردد و سفرها، علاوه بر کاهش مختصر انتشار گازهای گرم‌کننده زمین، فرصت بی‌سابقه‌ای را برای دانشمندان فراهم کرد تا شیمی پیچیده آلاینده‌های جوی را در شهرها مورد بررسی قرار دهند. شاید قرنطینه با ایجاد تغییر در ترکیب معمول آلاینده‌های معلق در شهرها بتواند به دانشمندان کمک کند تا درک بهتری در مورد کیفیت پایین هوا در بسیاری از شهرها داشته باشند.
پیش آمدن چنین موقعیتی، به آن معنا نیست که همه‌گیری کووید-19، یک موقعیت درخشان است. مشکل اصلی اینجاست که هیچ راه‌حل قطعی برای غلبه بر چالش‌های زیست‌محیطی وجود ندارد.
دانشمندان در حال حاضر مشغول بررسی اطلاعات جمع‌آوری شده توسط ماهواره‌ها و فناوری‌های دیگر هستند تا بفهمند که این وقفه در فعالیت‌های انسانی می‌تواند چه داده‌هایی در مورد آلودگی‌های جوی که شهرها تولید می‌کنند، در اختیار ما بگذارد. در حال حاضر، داده‌های ارزشمند بسیاری در مورد چگونگی تغییر آب و هوا و تراکم آلودگی در شهرهای سراسر جهان وجود دارد. آلاینده‌های گوناگونی نیز به خاطر فعالیت‌های صنعتی انسان تولید می‌شوند. دانشمندان با استفاده از ماهواره‌ها می‌توانند نحوه تغییر سطح این آلاینده‌ها را در سراسر جهان ارزیابی کنند.
ارائه یک تصویر جهانی از آلودگی شهرها، کار ساده‌ای نیست. پژوهشگران دریافته‌اند که تاثیر همه‌گیری بر میزان آلاینده‌های گوناگون، تا حد زیادی به شرایط یک منطقه بستگی دارد و تحت تاثیر عوامل گوناگونی مانند باد و باران و تعاملات فتوشیمیایی با نور خورشید قرار می‌گیرد. همچنین شدت حضور آلاینده‌ها با تغییر فصل عوض می‌شود.
این تنوع چشمگیر منطقه‌ای در بررسی‌های صورت گرفته، خود را به صورت قابل توجهی نشان داد. برای مثال، گازهای اکسید نیتروژن ناشی از ترافیک، مواد خطرناکی به شمار می‌روند که می‌توانند به ریه‌ها آسیب برسانند و بیماری‌های تنفسی را به همراه داشته باشند. در دهه گذشته در زمینه کاهش این نوع گازها گام‌هایی برداشته شده اما به رغم تلاش‌های گسترده، کاهش قابل توجهی در سطح این گازها رخ نداده است.
پژوهشگران آمریکایی در جدیدترین بررسی‌های خود، به ارزیابی دلیل کاهش سطح گازهای مضر پرداختند و ارتباط آن را با قرنطینه بررسی کردند. پیشنهاد پژوهشگران این است که سیاست‌گذاران حوزه محیط زیست، مقررات خاصی را در رابطه با کاهش گازهای اکسید نیتروژن در نظر بگیرند تا میزان انتشار آن کنترل شود. پژوهشگران باور دارند که الگوهای شهرهای گوناگون با یکدیگر متفاوت است و عوامل بسیاری در این میان دخیل هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند.
آلودگی هوا و شیوع کووید-19
شیوع کووید-19 در سراسر جهان، توجه جوامع علمی و پژوهشی را بیش از پیش به کیفیت هوا در شهرهای گوناگون جهان و تاثیر آن بر سلامت جهانی معطوف داشته است. برخی از پژوهش‌ها، تاثیر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا را بر افزایش میزان مرگ و میر ناشی از کووید-19 نشان داده‌اند. سیاست‌های اجرا شده برای کنترل بیماری از جمله برقراری قرنطینه نشان داده‌اند که قرنطینه تا چه اندازه می‌تواند به مهار آلودگی هوا کمک کند.
"سازمان بهداشت جهانی"(WHO) تخمین می‌زند که آلودگی هوا سالانه حدود هفت میلیون مورد مرگ زودرس را به همراه دارد. شیوع کووید-19، این خطر را بیشتر تقویت کرده است زیرا آلودگی هوا می‌تواند هم احتمال ابتلا به بیماری‌های تنفسی را به همراه داشته باشد و هم شدت آنها را افزایش دهد. اگرچه قرنطینه به کاهش بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی منجر شده اما بهبود موقت کیفیت هوا را نیز به همراه داشته است.
کیفیت هوا، ارتباط نزدیکی با اقلیم و اکوسیستم‌های جهان دارد. بسیاری از عوامل آلودگی هوا، منبع انتشار گازهای گلخانه‌ای به شمار می‌روند. سوخت‌های فسیلی، از نمونه‌های انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند. بدین ترتیب، سیاست‌های کاهش آلودگی هوا می‌توانند راهبردهایی برای حفظ اقلیم زمین و سلامتی انسان‌ها و کاهش بیماری‌های گوناگون باشند.
آلودگی هوا علاوه بر کووید-19 می‌تواند مشکلات گوناگونی مانند آسم، ناراحتی‌های ریوی، بیماری‌های قلبی، سکته، دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های کبدی، پوستی و چشمی، سرطان و بیماری‌های عصبی را به همراه داشته باشد. از آنجا که آلودگی‌ هوا یکی از دلایل قابل توجه مرگ و میر به شمار می‌رود، پژوهشگران و سیاست‌گذاران این حوزه باید به همکاری با یکدیگر بپردازند تا با غلبه بر آلودگی هوا، از سلامت و زندگی نسل‌های آینده محافظت کنند.
کووید-19 تاکنون خطرات و مشکلات بسیاری را به همراه داشته اما این نکته را گوشزد می‌کند که می‌توان با مدیریت درست کیفیت هوا، به محافظت از جان انسان‌ها و محیط زیست کمک کرد. به همین دلیل، سازمان بهداشت جهانی نیز بر کنترل آلودگی هوا تاکید زیادی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/549421/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حجامت بیمه شد

چرا قانون فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟

صادق قطب زاده، یک انقلابی که قصد کودتای نظامی داشت

ماجرای گران شدن شیرخشک؛ سازمان غذا و دارو پاسخ دهد / داروخانه‌ها حق گران کردن خودسرانه ندارند

نقاط حساس بدن متولدین هر ماه !

برای جلوگیری از سرطان روده مسواک بزنید

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

48 میلیون ایرانی‌ تمایل به مهاجرت از ایران دارند!/ ویدئو

ادای احترام معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام والای شهدای شهر بوشهر

سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به استان بوشهر

ماجرای ماشین پلیس های دوربین دار در تهران

نخستین نشست ستاد شاهد شهرستان‌های استان تهران در سال جدید برگزار شد

برای کاهش تاثیر استرس بر قلب چه کنیم؟

مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «انصاری رامندی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «فرشیدفر»

هشدار جدی پلیس درباره سفر به استان های جنوبی

باران، رگبار و رعد و برق در انتظار این استان هاست

درج نام مادر روی کارت ملی منتفی شد؟

خاتمی: در دانشگاه افراطیون چپ را کوبیدم و ناراحتشان کردم، به رهبرى گفتم، ایشان هم افراطیون راست را محکوم کنند؛ نپذیرفتند

83 درصد کودکان کار از اتباع هستند

عامل چاقی مردان و زنان یکسان است؟

گروکشی از بیمار؛ زیرمیزی پزشکان روی میز تعزیرات

کاربرد عجیب پلک که نمی‌دانستید!

تعظیم روز ارتش

جانباز گرانقدر 70 درصد «سلمان کلیوند عباسی» به خیل شهدا پیوست

مهاجرت ایرانی ها هم مانند افغانستانی ها توده ای می‌شود؟

چه کسانی کاندید جراحی برداشتن «لوزه» هستند؟

مولدسازی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است

کمبود این ویتامین سبب خواب رفتن پا می‌شود!

سفر به تهران قدیم؛ کشتی با خرس در خیابان‌های تهران/ تصاویر

ژست جدید محمدرضا گلزار در کنار خودروی لوکس به عنوان یک مدل تبلیغاتی را ببینید!

تغییرات چهره محمود احمدی نژاد بعد از عمل زیبایی پلک در مراسم گرامیداشت بهبهانی

ابراهیم رئیسی در جلسه جدید دولت با تغییر ظاهری بزرگ و متفاوت؛ پای عمل جراحی در میان است؟

پیام تبریک بنیاد شهید وامور ایثارگران استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی

ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار و مایه سربلندی کشور

همدلی همکاران در مسیر تحقق اهداف سازمانی ضرورت دارد

وقتی ژیلا صادقی مجری جنجالی تلویزیون اسلحه به دست شد| تیر خانم مجری به هدف خورد؟

سهامداران عدالت بخوانند |خبر جدید رئیس سازمان بورس درباره پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت

سلفی منوچهر هادی با مهمانان مراسم سی و نهمین سالگرد پدر مرحومش /چقدر شبیه باباش بوده

هنگامه حمیدزاده بازیگر نقش فرزانه در سریال بزنگاه بعد از 16 سال

عکس هنری پناه استخری در چشم اندازی زیبا از کشور بلژیک که پدر بازیگرش منتشر کرد

طبیعت گردی حسین مهری سینای زمانه و پسرش بانمکش / پدر و پسر کپی برابر اصل اند

رونمایی عباس غزالی بازیگر وضعیت سفید از فرزندش / تیپ ست و بامزه پدر دختری

اولین واکنش رضا رشیدپور به اعلام خبر درگذشت خود و انتقادات و واکنش‌های هوادارانش

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعان رسیدگی کرد

رونمایی از چهره جدید و باورنکردنی بهنوش بختیاری با رنگ موهای عجیب که سوژه مجازی شد!

نگاهی به دکوراسیون شیک و با کلاس خانه علی سخنگو پارسای سریال دلدادگان در روز تولدش / چیدمان زیبا چقدر خوش سلیقه

سینی غذای خوشمزه ؛ رنگارنگ و دو نفره آیسان آقاخانی برای همسرش رضا گلزار / نوش جان باشه

کارمندان بخوانند | خبر خوش و مهم رئیس سازمان بودجه درباره حقوق 1403 کارمندان