آریا بانو

آخرين مطالب

طلعت و مهری؛ 2 زنی که به قتل شوهرشان اعتراف کردند اجتماعي

طلعت و مهری؛ 2 زنی که به قتل شوهرشان اعتراف کردند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - پرده اول
چند ماهی بود که این فکر مثل خوره به جانم افتاده بود. در 35 سالی که با شوهرم زندگی کردم هر روز و ساعت عمرم با دلهره، دعوا، تحقیر و کتک سپری می‌شد و خیلی کم پیش می‌آمد که روزی را سپری کنم و طعم یک سیلی محکم را روی گونه‌ام حس نکنم.
مهری. ن در بازجویی‌ها به بازپرس پرونده گفت: آن روز تصمیمم را گرفته بودم. به محض اینکه سیلی را روی صورتم نشاند با چاقویی که آماده کرده بودم به سمتش حمله و کار را تمام کردم.
پرده دوم
طلعت هم که 20 سال در ناز و نعمت در خانه پدرش زندگی کرده بود، روبه‌روی قاضی دادگاه ایستاد و قتل شوهر را تلخ‌ترین تجربه زندگی‌اش عنوان کرد: وقتی با هزاران امید و آرزو به خانه شوهر رفتم، فکرش را هم نمی‌کردم که چنین سرنوشتی در انتظارم باشد.
خیلی زود فهمیدم که عباس مرد رویاهای آینده‌ام نخواهد بود. اما وقتی موضوع را با خانواده‌ام در میان گذاشتم همه من را به سوختن و ساختن و آوردن چند بچه قد و نیم قد سفارش کردند تا شاید اخلاق شوهرم بهتر شود. آخر در خانواده و فرهنگ ما طلاق معنا نداشت و حالا پس از 28 سال زندگی، حضور چند فرزند و عروس و داماد و نوه‌هایم، کار را برای جدایی سخت‌تر کرده بود. من مجبور به آن کار شدم.
شکنجه‌های روحی
طبق یک پژوهش میدانی که از بند قتل زنان زندان به عمل آمده است 80 درصد قتل‌های انجام گرفته توسط زنان به خاطر ترس از شوهر، تحقیر شدن مکرر و آزار و اذیت بوده است.
همچنین تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که اقدام به شوهرکشی کرده‌اند، پس از خوراندن مواد بیهوش کننده، در اواخر یا نیمه‌های شب دست به جنایت زده‌اند. همچنین در بیشتر موارد زنان در نقش آمران پشت پرده ظاهر شده و از مردان همدست به عنوان بازوی اجرایی در انجام قتل سود جسته‌اند.
در بیشتر این قتل‌ها تغییر رفتار‌های غیرعادی زنان بسیار چشمگیر بوده است. به عنوان مثال محبت کردن غیرعادی پس از بگو مگو‌های مکرر، ابراز علاقه نشان دادن به صورت افراطی پس از مشاجرات مداوم، ترک منزل بدون اطلاع و به مدت طولانی در ساعات روز و پرخاشگری شدید و بی‌اعتنایی به شوهر و فرزندان از اصلی‌ترین مشخصه‌های رفتاری زنان شوهر کش قبل از اقدام به قتل بوده است.
گاهی نیز زنانی که با آزار و شکنجه شوهر روبه‌رو بوده‌اند برای انتقام‌جویی و یا رسیدن به آرزوهای سرکوب شده خود و با احساس مانع بودن شوهرشان برای خوشبختی، تصمیم به قتل گرفته‌اند بی‌آنکه فکر کنند چه سرنوشت و آینده شومی در انتظار آنها خواهد بود.
عامل نخست
حسین خبیر، وکیل دادگستری دراین باره می‌گوید: باید تمام زمینه‌های مساله قتل‌های خانوادگی مورد بررسی دقیق قرار گیرد. در این موضوع باید فقر را عامل مهمی قلمداد کنیم. فقر فرد را به تباهی و به سوی ارتکاب جرم می‌کشاند.
این وکیل دادگستری در ادامه به تاثیر ازدواج‌های تحمیلی در این گونه جرایم اشاره می‌کند و می‌افزاید: ازدواج‌های تحمیلی منجر به فسادهای اجتماعی، فرار از خانه و شوهرکشی می‌شود. اگر ما در انتظار جامعه‌ای سالم هستیم، باید خانواده‌هایی سالم و با فضای مناسب بسازیم؛ خانواده‌هایی که با رضایت دو طرف تشکیل شده‌اند و هر دو آنها در آن محیط احساس رضایت می‌کنند.
دکتر شهرام وزیری از دیدگاهی متفاوت به این موضوع توجه کرده و می‌گوید: عوامل متعددی در شوهرکشی موثر است که یکی از مهم‌ترین آنها این است که مردها چندان به زندگی زناشویی خود اهمیت نمی‌دهند و با بدطینتی می‌خواهند به عهد زناشویی خود وفادار نمانند که این امر موجب قتل شوهران به دست زنان می‌شود. عدم صداقت را باید از دیگر معضلات زندگی زناشویی دانست. این مسأله در بسیاری از موارد موجب قتل یکی از زوجین شده است. صداقت در زندگی نقش مهمی را بازی می‌کند؛ گاهی یک دروغ، منجر به یک قتل می‌شود.
این روانشناس در ادامه می‌گوید: از عواملی که می‌تواند در قتل شوهران توسط زنان موثر باشد به جز جنون آنی می‌توان از بیکاری و اعتیاد مرد، سوءرفتار مرد با زن و ارتباط نامشروع با شخصی دیگر نام برد.
دکتر وزیری با بیان اینکه فقدان مناسبات مناسب میان زن و مرد، فقدان آگاهی و تحریک‌های موضعی و جنون آنی هم می‌تواند دلایل شوهرکشی باشد، گفت: بعضی از کمبودها در سالیان دراز آثار خود را نشان می‌دهند. زنانی که بعضی از حوادث تلخ و شیرین را طی سالیان دراز زندگی چشیده‌اند و شرایط سختی بر آنها تحمیل شده است پس از مدتی می‌خواهند انتقام آن شرایط ناگوار را از مردان بگیرند.
وی همچنین در ادامه صحبت‌هایش افزود: سلامت روحی و روانی یکی از موضوعاتی است که در جامعه به آن توجه کافی نمی‌شود. عدم سلامت باعث می‌شود فرد در برابر مشکلات تحمل و درک پایینی داشته باشد و دست به هر اقدام خطرناکی بزند. برای مثال در قتل مرد به دست همسر شاهد هستیم که در مواقعی، زن خود را با افراد اطرافش مقایسه می‌کند دچار سرخوردگی شده و با فشارهای روانی ایجاد شده دست به اقداماتی خطرناک مانند قتل یا خودکشی می‌زند. این روانشناس همسرکشی را یک زنگ خطر جدی برای جامعه دانست و گفت: متاسفانه زنگ خطر در خصوص همسرکشی در جامعه به صدا درآمده و باید اقدامات فرهنگی و قضایی برای پیشگیری صورت گیرد.
دکتر وزیری، بالا رفتن میزان آگاهی مردم را با کاهش ناامنی‌ها و وقوع جرم در یک رابطه مستقیم می‌داند. هنگامی که مردم از بزهی در جامعه مطلع باشند همواره در صدد راه حلی برای آن خواهند بود و با مسوولان برای از میان بردن آن عامل همکاری‌های لازم را می‌کنند. مسأله قتل‌های خانوادگی نیز از جمله مواردی است که نیازمند آگاهی سازی بیشتر به اقشار جامعه است. بی‌شک این آگاهی‌بخشی نقش موثری در جلوگیری از ناهنجاری‌های آتی خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/549338/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نیمی از مردم ایران قدرت خرید خودروهای صفر را ندارند!

‏جانشین رئیس پلیس راهور: کیفیت خودروها هیچ تغییری نکرده/ ادعای وزارت ‎صمت درباره تلاش برای ارتفای کیفیت داستان سرایی است

جهش قیمت تازه‌های بازار خودرو/ تارا 50 میلیون تومان گران شد

چرا خودرو در دولت رئیسی گران تر شد؟

خودرو؛ پناهگاه سرمایه‌های خرد

این خودروها جایگزین تیبا می‌شوند/ خبر وزیر صنعت درباره تولید یک خودرو جدید

تمدید ثبت‌سفارش واردات برنج منوط به داشتن سابقه شد

آقای وزیر! خودروی اقتصادی را تعریف کنید

ساز و کار وزارت صمت برای واردات خودروهای اقتصادی

یک‌سال معطلی برای واردات خودرو

مسئولان تائید کردند؛ سرقت از خودروهای وارداتی در گمرک و بنادر!

هر کد ملی یک خودرو!

خروج 11 خودرو از شمول قرعه‌کشی/ نیمه نخست شهریور، سومین نوبت قرعه‌کشی یکپارچه خودرو

سخنگوی وزارت صمت: خروج 11 خودرو از قرعه‌کشی

ورود پژو 206 و پژو پارس به بورس کالا، پیشنهاد ایران‌خودروست/ چیزی هنوز قطعی نیست

جزییات طرح مجلس در مورد عرضه خودرو در بورس/ عرضه خودروهای گران را قبول نداریم

واردات خودرو نهایی شد/ توضیحات جدید وزیر صمت

بیش از 50 درصد خانوارهای ایرانی خودرو ندارند

اصلاح قیمت خودروهای زیان‌ده

سقوط آزاد قیمت‌ها در بازار خودرو/ راناپلاس ٣٠٠ میلیون تومان

واردات خودرو فقط حرف است / نه دلاری برای واردات وجود دارد، نه بانک مرکزی با خروج ارز موافقت می کند

دو خودروی ایران خودرو وارد بورس کالا می‌شود

دستور رئیس‌جمهوری برای عدم شماره‌گذاری خودروهای بی‌کیفیت داخلی

تا اطلاع ثانوی هر کد بورسی می‌تواند فقط یک خودرو از بورس خریداری کند

واردات خودرو مشروط شد/ وزیر صمت: خودرو دست دوم وارد نمی‌کنیم

وزیر صمت: ما با تویوتا مذاکره نمی‌کنیم، شرکت‌های خودروسازی ما مذاکرات را انجام می‌دهند!

آیین‌نامه واردات خودرو ابلاغ شد/ سقف واردات خودروی خارجی 20هزار دلار است

انجمن واردکنندگان خودرو: بیش از 100 هزار خودرو وارد نخواهد شد / خودروهای شاسی بلند وارد نمی‌شود / تعرفه واردات نامشخص است

زمان مرحله سوم قرعه کشی خودرو اعلام شد

آغاز مرحله اجرایی واردات خودرو از اول مهرماه / واجدین شرایط واردات خودرو تا پایان شهریور مشخص می شود

تولید از جیب واردات؟ / سه گروه در اولویت واردات خودرو

چارچوب اجرایی آیین نامه واردات خودرو اعلام شد

جزئیات مصوبه دولت درباره واردات خودرو با رمزدارایی‌ها/ چگونگی تعیین شاخص رتبه‌بندی صادرکنندگان و واردکنندگان

کدام خودروها وارد ایران می شوند؟ (+جدول)

دایره واردات خودرو محدودتر شد

واردات خودرو یا بازی با افکار عمومی؟

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

خطرناکترین و ترسناکترین جاده‌ی دنیا

تایم لپس زیبا از 8 دقیقه رعد و برق!

طبیعت زیبا و البته خوفناک!

آفتابگیرهای تاشو در مدینه

روش خاص قطع درخت غول پیکر