بزرگنمايي:
آریا بانو - یکی از جذابیتهای عید نوروز، سفر به مکانهای مختلف و خرید سوغات خوشمزهی مخصوص هر شهر است. در این مطلب طرز تهیه چند سوغات پرطرفدار شهرهای مختلف را برایتان آوردهایم تا خودتان به راحتی بتوانید در منزل تهیه کنید.
برترینها: یکی از جذابیتهای عید نوروز، سفر به مکانهای مختلف و خرید سوغات خوشمزهی مخصوص هر شهر است. در این مطلب طرز تهیه چند سوغات پرطرفدار شهرهای مختلف را برایتان آوردهایم تا خودتان به راحتی بتوانید در منزل تهیه کنید. با ما همراه باشید.
فتیر اراکی
مواد لازم
750 گرم آرد 300 میلی لیتر شیر 300 گرم شکر 100 گرم روغن مایع 1/2 ق چ مایه خمیر فوری 2 عدد تخم مرغ برای روی فتیر خرفه و کنجد هم برای روی نان 1/2 ق چ بکینگ پودر زعفران غلیظ دم شده برای روی نان 2 ق غ گلاب برای روی نان
طرز تهیه
1. همهی مواد را به غیر از مواد روی نان با هم مخلوط و خوب ورز میدهیم.
2. یک نایلون روی خمیر میکشیم و میگذاریم یک
ساعت استراحت کند.
3. بعد یک گلوله کوچک به اندازه 50گرم جدا میکنیم. بهطوری که وقتی آن را پهن میکنیم به اندازه کف دست شود.
4. بعد مواد روی نان، (تخم مرغ زعفران و گلاب) را با هم مخلوط میکنیم.
5. فتیرهای پهن شده را روی سینی فر میگذاریم و از مخلوط تخممرغ روی نان با فرچه میکشیم و کنجد و خرفه میپاشیم.
6. سینی فر را طبقه وسط فر از قبل گرم شده میگذاریم و با دمای 180درجه به مدت 15تا 20دقیقه میپزیم. حتما چک کنید تا فتیرهای شما نسوزد.
راحت الحلقوم
راحت الحلقوم یکی از شیرینیهای اصیل و
سنتی ایرانی است و خیلی راحت و آسان تهیه میشود. این
شیرینی یکی از سوغاتیهای معروف تبریز است.
مواد لازم برای 10 نفر
1 لیوان نشاسته یک و نیم لیوان شکر دو و نیم لیوان آب نیم لیوان گلاب جوهر لیمو به میزان لازم آرد به میزان لازم طرز تهیه
1. برای تهیه
شیرینی راحت الحلقوم ابتدا روی نشاسته 3 لیوان آب بریزید و کمی آن را به هم بزنید تا کاملا حل شود و صبر کنید مدت 30 دقیقه بماند بعد که نشاسته ته نشین شد آب روی آن را به آرامی خالی و دور بریزید.
2. شکر و آب و گلاب و جوهر لیمو را به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید و مدام به هم بزنید اینکار را آنقدر ادامه دهید تا کاملا سفت شده و بتوان آن را در وسط قابلمه جمع کرد و شبیه به یک
ژله سفت و کشدار شود.
3. در کف یک سینی آرد بریزید و مایه راحت الحلقوم را روی آن ریخته و روی آن را صاف کنید و آرد بپاشید و با فشار کف دست آن را به یک لایهای به قطر 1 الی 1/5 سانتی متر درآورید.
4. بعد از سرد شدن راحت الحلقوم را با کارد به شکل لوزی ببرید و دور تا دور راحت الحلقومها را به آرد یا نارگیل آغشته کنید و روی راحت الحلقومها را با خلال پسته و گردو تزیین کنید و در ظرف بچینید و پس از سرد شدن نوش جان کنید.
سوهان قم
سوهان قم هم یکی از آن سوغاتیهایی است که نمیشود به قم سفر کنید اما آن را امتحان نکنید. این خوراکی خوشمزه طرز تهیه راحتی دارد و میتوانید در
منزل تهیه کنید.
مواد لازم:
آرد سفید 100 گرم آرد جوانه گندم 30 گرم شکر دانه ریز 100 گرم تخم مرغ (زرده) 3 عدد کره آب شده 100 گرم آب 2 لیوان زعفران دم کرده 4 قاشق غذا خوری طرز تهیه
1. زرده تخم مرغ را در یک ظرف ریخته و با همزن دستی کمی هم بزنید بعد شکر پودر شده را اضافه کرده هم بزنید تا کمی غلیظ شود.
2. کره را اضافه کرده و حدود 30 -40 ثانیه هم بزنید تا فرم بگیرد و غلیظ شود.
3. در ظرفی آب ریخته (سرد باشد) بعد هر 2 آرد را در آب ریخته و خوب هم بزنید تا گلولههای آرد کاملا از بین برود.
4. ظرف را روی حرارت قرار داده و حدود30 تا 40 دقیقه هم بزنید تا حسابی قوام بیاید (با همزن دستی یا قاشق چوبی).
5. بعد از این مدت کره تخم مرغ و شکر را اضافه کرده و در جهت عقربههای
ساعت هم بزنید.
6. در این مرحله میتوانید اسانس هل، زعفران یا وانیل را اضافه کنید. حدود 2 -3 دقیقه زمان نیاز است تا غلظت پیدا کند (تا زمانی که رد همزن روی مواد بماند.)
کماج همدان
کماج یکی از شیرینیهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است، که یکی از سوغات شهر همدان است. اگر نمیتوانید به این شهر سفر کنید و این طعم شگفتانگیز را امتحان کنید، خودتان در خانه تهیه کنید.
مواد لازم برای 20 نفر
2 و 1/2 پیمانه آرد قنادی 100 گرم کره یا
روغن محلی 4 ق. غ
شربت بار 2. ق. چ بکینگ پودر 200 گرم شکر (معادل 1 پیمانه) 1. ق چ وانیل 200 گرم ماست (معادل 1 پیمانه) مواد رومال
2 عدد زرده تخم مرغ 1 ق غ زعفران 1 ق غ
شیر کنجد به مقدار لازم طرز تهیه
1. ابتدا شکر و ماست را مخلوط میکنیم. سپس کره یا
روغن به دمای محیط رسیده را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. وانیل و
شربت بار را به مواد بالا اضافه کرده و دوباره مخلوط میکنیم.
2. آرد و بیکینگ پودر را الک کرده کم کم به مواد اضافه میکنیم تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید و خمیر به دست نچسبد (به علت سبکی و سنگینی آردها ممکن است آرد بیشتر یا کمتری نیاز باشد.) سعی کنید زیاد آرد اضافه نکنید و بعد از اینکه دو و نیم پیمانه آرد ریختید نیم
ساعت داخل یخچال استراحت بدهید تا راحت بتوانید از خمیر بردارید. آرد زیاد باعث سفت شدن کماج میشود.
3. از خمیر به اندازه یک نارنگی برداشته و در سینی پهن میکنیم.
4. زرده تخممرغ و زعفران و
شیر را با هم مخلوط کرده و روی خمیرها رومال زده و کنجد میپاشیم.
5. کماجها را در فری که از قبل گرم شده به مدت 15 دقیفه و دمای 180 درجه میپزیم. اگر روی کماجها طلایی نشد. با احتیاط گریل فر را روشن میکنیم.
سایر نکات
1. به جای بیکینگ پودر میتوانید از جوش شیرین استفاده کنید در این صورت مقدار جوش شیرین یک قاشق چای خوری است (در همدان نیز از جوش شیرین استفاده میکنند)
2.
شیر و زعفران در رومال فقط باعث از بین رفتن بوی بد تخم مرغ میشود.
شما طرفدار کدام یک از این سوغاتهای هیجانانگیز هستید؟