آریا بانو

آخرين مطالب

آیا پایان پاندمی کرونا نزدیک است؟ پزشکي

آیا پایان پاندمی کرونا نزدیک است؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - با نزدیک شدن به آغاز فصل بهار به نظر می‌رسد صبر و تحمل بسیاری رو به پایان است؛ آنها به چشم‌اندازی نیاز دارند که محدودیت‌ها چه زمانی گام به گام رفع می‌شوند، کی می‌توانند روی واکسینه شدن حساب کنند و این ماجرا کی به پایان می‌رسد.
یک قول نقل شده از یک مقام ارشد سازمان بهداشت جهانی درباره نزدیک بودن پایان پاندمی کرونا به بحث‌ها در این زمینه دامن زده است. ظاهرا هانس هنری کلوگه، مدیر اجرایی بخش اروپای این سازمان در گفت‌وگو با رادیو دانمارک گفته است پاندمی کرونا تا چند ماه دیگر شکست می‌خورد.
این مدیر ارشد سازمان بهداشت جهانی معتقد است منظور او را بد فهمیده و بد منعکس کرده‌اند. او پس از بالا گرفتن بحث‌ها درباره این نقل قول در میان کارشناسان و در فضای مجازی، به کانال 2 تلویزیون آلمان ZDF گفته چنین حرفی نزده، بلکه تاکید کرده که هیچ کس نمی‌تواند زمان خلاصی از پاندمی کرونا را پیش‌بینی کند.
پایان پاندمی ابتدای سال 2022
او می‌گوید به عنوان یک فرضیه عملی بر این باور است که ابتدای سال 2022 پاندمی کرونا را پشت سر خواهیم گذاشت. مدیر اجرایی نهاد بهداشتی سازمان ملل می‌گوید در آن زمان ویروس کرونا همچنان وجود خواهد داشت اما او معتقد است که دیگر نیازی به "تدبیرهای مخرب" نخواهد بود.
کریستیان دروستن، ویروس‌شناس مشهور بیمارستان شاریته برلین در واکنش به نقل قول منتسب به هانس هنری کلوگه، تمام گمانه‌زنی‌ها در باره ضعیف شدن ویروس کرونا را با قاطعیت رد کرد.
او می‌گوید تا کنون در هیچ یک از گونه‌های شناخته شده ویروس جدید کرونا نشانه‌ای از تضعیف مشاهده نشده و هر گونه صحبت در این مورد فقط حدس و گمان است.
دروستن ابتدای ماه ژانویه در یکی از پادکست‌های خود گفته بود، هنوز زمان زیادی تا بومی شدن ویروس کرونا مانده است. منظور از بومی شدن بقای آن در یک محدوده مشخص است. او در گفت‌وگویی با هفته‌نامه اشپیگل گفته در سال جاری وضعیت کرونا می‌تواند خطرناک‌تر هم بشود.
کارل لاوترباخ، اپیدمی‌لوژیست و کارشناس امور بهداشتی حزب سوسیال دموکرات آلمان با این نظر موافق است و مانند خیلی دیگر از سیاستمداران نسبت به بازگشایی‌های شتاب‌زده هشدار می‌دهد.
بر پایه آمار دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز، تا عصر سه‌شنبه دوم مارس (12 اسفند) بیش از 114 میلیون و 560 هزار مورد ابتلا به بیماری کووید19 در 192 کشور شناسایی شده و حدود 2 میلیون و 542 هزار نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده‌اند.
اگر این آمار را به طور مطلق در نظر بگیریم بسیار وحشتناک هستند و پاندمی کرونا همچنان در برخی کشورها با شتاب و مانند ماه‌های گذشته در حال تاختن است. افزون بر این ویروس‌های جهش‌یافته نیز فرارسیدن موج تازه شیوع کرونا در بسیاری از کشورها را تسریع می‌کنند.
با این همه اگر آمار را نسبی در نظر بگیریم در کمال تعجب می‌بینیم که اوضاع عمومی جهان از نظر شیوع کرونا تا حدودی رو به آرامش است.
کاهش موارد ابتلا و مرگ در سطح جهان
مطابق گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت، از حدود دو ماه پیش میزان موارد ابتلا، با در نظر گرفتن کل کشورهای جهان، به شکل قابل توجهی رو به کاهش بوده و این روند به شکل محسوسی سریع‌تر و قوی‌تر از قبل رخ می‌دهد.
در میانه ماه ژانویه روزانه حدود 700 هزار مورد ابتلای جدید به بیماری کووید19 شناسایی می‌شد، این رقم اکنون به اندکی بیش از نصف کاهش یافته است. شمار قربانیان بیماری کووید19 نیز طی یک ماه به نصف کاهش پیدا کرده است.
تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، روند رو به کاهش موارد ابتلا و مرگ در ارتباط با پاندمی کرونا را با اندکی احتیاط "نشانه‌ای از امید" توصیف می‌کند.
او می‌گوید گرچه امروز صحبت از واکسیناسیون و تاثیر آن در میان است اما روند کاهشی یکی دو ماه اخیر نشان می‌دهد که بیماری کووید19 با تدبیرهایی که تا کنون در دستور کار قرار گرفته و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به میزان زیادی قابل کنترل است و این همان کاری است که در بسیاری از کشورها انجام می‌شود.
درباره علت کند شدن شدت ابتلا و مرگ بر اثر بیماری کووید19 مسائل متفاوتی مطرح شده اما مشخص است که واکسیناسیون در این روند و دستکم تا به حال تاثیر چشمگیری نداشته است.
گرچه پیشرفت واکسینه کردن شهروندان در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است، تا کنون فقط بخش کوچکی از شهروندان جهان برای پیشگیری از ابتلا به کووید19 واکسینه شده‌اند.
رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی اجتماعی به شکل آشکاری در کاهش موارد ابتلا و مرگ موثر بوده و این تاثیر در بسیاری از کشورها قابل مشاهده است. این واقعیت نشان می‌دهد که بازگشایی‌ها و کاهش محدودیت‌ها باید بسیار آهسته و با احتیاط انجام شود.
در برخی کشورها شمار مبتلایان به کرونا به قدری زیاد بوده که با بهبودی اکثریت آنها بخش بزرگی از جامعه مصون شده‌اند. تعداد مبتلایان در آمریکا تا روز سه‌شنبه به نزدیک 28 میلیون و 700 هزار نفر رسیده است.
این نکته را هم باید در نظر داشت که این آمار فقط مربوط به کسانی است که آزمایش کرونای آنها مثبت بوده است و آمار رسمی در همه کشورها نشان دهنده کل مبتلایان واقعی نیست.
گرچه تعداد قربانیان کرونا در آمریکا بیش از نیم میلیون نفر و بسیار بالاست، شمار مبتلایان شناسایی شده نشان می‌دهد که در بخش بزرگی از شهروندان ایالات متحده به نوعی یک ایمنی جمعی پدید آمده است.
فرضیه ضعیف‌تر شدن ویروس به مرور
شماری از پژوهشگران هم بر این نظر هستند که ویروس کرونا از طریق جهش‌ها به مرور ضعیف‌تر می‌شود، گرچه این مسئله با توجه به قدرت سرایت بیشتر ویروس‌های جهش‌یافته تا حدودی عجیب به نظر می‌رسد.
میانه ماه ژانویه پژوهشگران دانشگاه‌های آتلانتا و پنسیلوانیا نتیجه پژوهش‌هایی را منتشر کردند که زیر نظر پرفسور جنی لاوین انجام شده بود.
این پژوهشگران با استفاده از یک مدل محاسباتی با بهره گرفتن از داده‌های مربوط به ویروس‌های شناخته‌شده از خانواده کرونا به این نتیجه رسیده‌اند که ویروس جدید در بلندمدت به یک ویروس غیرکشنده تبدیل خواهد شد.
پژوهشگران از این هم یک گام فراتر رفته و پیش‌بینی می‌کنند که در آینده نیازی به واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید19 نباشد.
تجربه ویروس‌های قبلی خانواده کرونا
کلاوس اشتور، اپیدمی‌لوژیست و سرپرست یک پروژه تحقیقاتی سازمان جهانی بهداشت در مورد ویروس سارس، یافته‌های محققان آمریکایی را تائید می‌کند و می‌گوید تجربه بیماری آنفلوانزا در گذشته نشان می‌دهد که قدرت شیوع کرونا نیز به مرور کاهش می‌یابد.
تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که دو مورد از پاندمی آنفلوانزا، یکی گریپ آسیایی در سال 1957 با چهار میلیون قربانی و دیگر گریپ هنگ‌کنگ در سال 1968 با حدود سه میلیون قربانی با همان سرعتی که شیوع یافتند ناپدید شدند.
در جریان گریپ اسپانیایی پس از جنگ اول جهانی، موج دوم بیماری در سال‌های 1918 تا 1920 بیشترین قربانی را گرفت و حدود 50 میلیون نفر بر اثر آن جان خود را از دست دادند.
موج سوم این پاندمی خیلی سریع خاتمه یافت اما ویروسی که عامل انتقال بیماری بود از میان نرفت و همچنان به شکل ویروس کاملا تضعیف شده‌ای سبب ابتلا به نوعی از آنفلوانزا می‌شود.
این سناریویی است که برخی پژوهشگران در مورد ویروس SARS-CoV-2 به عنوان عامل بیماری کووید19 هم محتمل می‌دانند؛ ویروسی که در شکلی تضعیف شده می‌ماند و جنبه هولناک خود را از دست می‌دهد.
چنان که این اتفاق رخ دهد و تا آن زمان، همچنان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مهم‌ترین راه مقابله با پاندمی کرونا است؛ و این به خصوص برای کشورهایی بیشتر مصداق دارد که روند واکسیناسیون در آنها هنوز شروع نشده یا با سرعت لازم پیش نمی‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/535576/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در خدمت و خیانت قوام؛ معمای یک نخست‌وزیر مرموز

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چگونه از آخرین افزایش قیمت ارز دیجیتال بهره ‌برداری کنیم؟

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

گل سالم الدوساری به العین

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

صحنه جنجالی دربی لندن؛ چطور اخراج نشد!

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

استقبال اسطوره هلندی از گزینه جدید لیورپول

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

برای چند کار عجله کنید...

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

طرز تهیه ماکارونی با لوبیا چیتی

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

5 عادت رایج صبحگاهی که مخفیانه نابودت میکنه

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

ای بیخبران چه جای خواب است مرا