طرز تهیه کوفته قزوینی
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - کوفته یکی از غذاهای اصیل ایرانی و ترکی است که با روش های مختلف و مواد مختلف تهیه می شود. یکی از این کوفته ها، کوفته قزوینی است که در مربوط به شهر قزوین است. در این دستور، گوشت چرخ کرده همراه با سبزی های معطر در آب کوفته، طبخ می کنیم. کوفته را می توان همراه با آب آن یا جدا گانه سرو و میل نمود. مواد لازم برای 4 نفر گوشت چرخ کرده 350 گرم پیاز 1 عدد متوسط تخم مرغ 1 عدد آرد نخودچی ¼ پیمانه ترخون 1 قاشق غذاخوری مرزه 2 قاشق غذاخوری نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی زردچوبه و روغن به مقدار کافی مواد لازم آب کوفته پیاز 2 عدد رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری ترخون 1 قاشق غذاخوری مرزه خشک 1 قاشق غذاخوری شنبلیله خشک ½ قاشق غذاخوری دستور پخت کوفته قزوینی مرحله اول برای تهیه کوفته قزوینی خوشمزه و مجلسی ابتدا یک قابلمه بر می داریم و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم.. پیاز را شسته و پوست می کنیم و خرد می کنیم. پیاز ها را به روغن داغ شده اضافه می کنیم و با حرارت ملایم تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. مرحله دوم سپس زردچوبه را همراه با رب و ادویه های دیگرو نمک و سبزی ها اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. آب به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا جوش آید و با حرارت ملایم کم کم بجوشد. یک کاسه بر می داریم گوشت را درون آن می ریزیم. مرحله سوم پیاز را رنده کرده و به گوشت اضافه می کنیم. ادویه ها ونمک را به آن اضافه می کنیم. باهم ورز می دهیم تا یکدست شود. در این مرحله تخم مرغ و سبزی های مورد نیاز را هم اضافه کرده و دوباره با هم ورز می دهیم تا کاملا مخلوط شود. مرحله چهارم حالا به اندازه دلخواه آن ها را گرد می کنیم. سپس داخل آب در حال جوش کوفته می اندازیم. 10 دقیقه اول درب قابلمه را نمی بندیم تا کوفته خودش را بگیرد. سپس درب قابلمه را بسته و اجازه می دهیم تا پخته شود و جا بیفتد. مرحله پنجم توجه داشته باشید که پخت کوفته ها حدود یک ساعت طول می کشد. در این مدت آب کوفته ها را چک می کنیم و اگر لازم بود، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم. این غذا را با نان سنگک و سبزی خوردن سرو می کنیم.
کوفته یکی از غذاهای اصیل ایرانی و ترکی است که با روش های مختلف و مواد مختلف تهیه می شود. یکی از این کوفته ها، کوفته قزوینی است که در مربوط به شهر قزوین است. در این دستور، گوشت چرخ کرده همراه با سبزی های معطر در آب کوفته، طبخ می کنیم. کوفته را می توان همراه با آب آن یا جدا گانه سرو و میل نمود.
مواد لازم برای 4 نفر |
گوشت چرخ کرده | 350 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد نخودچی | ¼ پیمانه |
ترخون | 1 قاشق غذاخوری |
مرزه | 2 قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
مواد لازم آب کوفته |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
ترخون | 1 قاشق غذاخوری |
مرزه خشک | 1 قاشق غذاخوری |
شنبلیله خشک | ½ قاشق غذاخوری |
دستور پخت کوفته قزوینی
مرحله اول
برای تهیه کوفته قزوینی خوشمزه و مجلسی ابتدا یک قابلمه بر می داریم و با کمی
روغن روی حرارت قرار می دهیم..
پیاز را شسته و
پوست می کنیم و خرد می کنیم.
پیاز ها را به
روغن داغ شده اضافه می کنیم و با حرارت ملایم تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم
سپس زردچوبه را همراه با رب و ادویه های دیگرو نمک و
سبزی ها اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. آب به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا جوش آید و با حرارت ملایم کم کم بجوشد. یک کاسه بر می داریم گوشت را درون آن می ریزیم.
مرحله سوم
پیاز را رنده کرده و به گوشت اضافه می کنیم. ادویه ها ونمک را به آن اضافه می کنیم. باهم ورز می دهیم تا یکدست شود. در این مرحله تخم مرغ و
سبزی های مورد نیاز را هم اضافه کرده و دوباره با هم ورز می دهیم تا کاملا مخلوط شود.
مرحله چهارم
حالا به اندازه دلخواه آن ها را گرد می کنیم. سپس داخل آب در حال جوش کوفته می اندازیم. 10 دقیقه اول درب قابلمه را نمی بندیم تا کوفته خودش را بگیرد. سپس درب قابلمه را بسته و اجازه می دهیم تا پخته شود و جا بیفتد.
مرحله پنجم
توجه داشته باشید که پخت کوفته ها حدود یک
ساعت طول می کشد. در این مدت آب کوفته ها را چک می کنیم و اگر لازم بود، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم. این غذا را با نان سنگک و
سبزی خوردن سرو می کنیم.
-
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۶:۲۲:۱۰
-
۱۵ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/533614/