آریا بانو

آخرين مطالب

علت پرخوری قبل از قاعدگی چیست؟ اجتماعي

علت پرخوری قبل از قاعدگی چیست؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - چطور / برخی از زنان ممکن است قبل از پریود اشتیاق زیادی به خوردن برخی از خوراکی‌های خاص، مانند غذاهای چرب و شیرین داشته باشند. شما هم در جایگاه یک زن، شاید چنین تجربه‌ای داشته باشید. چرا در این روزها میل به خوردن شکلات و هله‌هوله به‌شدت افزایش می‌یابد؟ د.
پرخوری قبل از پریود چیست؟
پرخوری افراطی قبل از پریود، که گاهی نشان‌دهنده اختلال ناخوشی پیش‌قاعدگی (PMDD) هم هست، میل قوی و کنترل‌نشدنی مصرف مقدار زیادی غذاست. این اختلال نوع شدید سندروم پیش‌قاعدگی است که 5 درصد از زنان در سن باروری را گرفتار می‌کند. این نوع پرخوری بیشتر مواقع فقط در روز‌های پیش از قاعدگی رخ می‌دهد و می‌توان آن را بخشی از علائم معمول سندروم پیش‌قاعدگی دانست که بیش از 90 درصد زن‌ها آنها را زمانی در زندگی خود تجربه کرده‌اند.
دیگر علائم سندروم پیش‌قاعدگی عبارت‌اند از:
آکنه؛
نفخ؛
اسهال؛
یبوست؛
خستگی؛
دمدمی‌مزاجی؛
پستان‌های دردناک.
همان طور که گفتیم، برخی از افراد علاوه ‌بر مشکلات فوق، به پرخوری موقت هم مبتلا می‌شوند که از علائم آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
غذاخوردن زمانی‌که فرد گرسنه نیست یا حتی احساس سیری می‌کند؛
احساس ناراحتی و خجالت‌کشیدن بعد از پرخوری؛
یواشکی یا در کل روز دائما غذاخوردن؛
خوردن حجم زیادی از مواد غذایی.

آریا بانو

علت پرخوری قبل از پریود چیست؟
بررسی‌ها نشان داده که پرخوری قبل از پریود بخشی از فیزیولوژی بدن فرد است. بنا بر پژوهشی که در مجله بین‌المللی اختلالات غذایی آورده شده است، هورمون‌های تخمدان نقش مهمی در این وضعیت دارند. پژوهشگران در بررسی‌های خود دریافتند که قبل از مرحله پریود، در زنان مقدار هورمون پروژسترون بسیار افزایش می‌یابد. همین امر موجب پرخوری و اشتیاق آنها به مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات و قندها و در کل نارضایتی بدن می‌شود.
در بدن، هورمون‌های متعددی وجود دارد که عملکردهای مختلف بدن را کنترل می‌کنند. لپتین یکی از هورمون‌هایی است که موجب احساس سیری در فرد می‌شود. وقتی به‌اندازه کافی غذا می‌خوریم، این هورمون شروع به ترشح می‌کند و به ما احساس سیری می‌دهد. هورمون استروژن هم همین اثر را روی بدن می‌گذارد.
بنابراین، هرچه مقدار استروژن زیادتر شود، اشتهای فرد بیشتر سرکوب می‌شود؛ اما مقدار استروژن در روزهای قبل از پریود کم می‌شود و به همین دلیل، مغز پیام گرسنگی بیشتری دریافت می‌کند و در نتیجه فرد به غذاخوردن بیشتر تشویق می‌شود. درست هم‌زمان با کاهش هورمون استروژن، هورمون پروژسترون بیش از قبل ترشح می‌شود و همان طور که گفتیم، این هورمون اشتها را تحریک می‌کند و اثری منفی روی حال روحی فرد می‌گذارد. 
به‌عبارت ساده‌تر، زنان قبل از پریود درباره هرچیزی بیش از هر زمان دیگر احساس نارضایتی خواهند داشت. این نارضایتی ممکن است آنها را به پرخوری هدایت کند.
چرا کربوهیدرات و غذاهای شیرین؟
کربوهیدرات‌ها و غذاهای شیرین معمولا از خستگی و حال روحی بدی که معمولا قبل از پریود رخ می‌دهد می‌کاهند. قند و نشاسته هم موجب ترشح هورمون سروتونین در بدن و در نتیجه احساس شادی می‌شود. در ضمن، با خوردن منظم مواد قندی، مقدار قند خون ثابت می‌ماند و جلوی دمدمی‌مزاجی فرد هنگام پریود گرفته می‌شود.
پرخوری قبل از قاعدگی فقط چند روز طول می‌کشد و این وضعیت همیشگی نیست و معمولا با پایان قاعدگی تمام می‌شود؛ اما اگر شما به این نوع پرخوری (حتی وقتی در چرخه پیش‌قاعدگی قرار ندارید) مبتلا هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید. البته در برخی از تحقیقات مشخص شده بین پرخوری و مشکلات قاعدگی (مانند پریودهای نامنظم یا قطع پریود) ارتباطی وجود دارد.
چگونه می‌توان از پرخوری قبل از پریود پیشگیری کرد؟
اولین قدم برای کاهش یا پیشگیری از پرخوری تشخیص و شناسایی وجود این مشکل در خود است. همچنین باید بدانید که چه وقت بیش‌از‌حد پرخور می‌شوید. وقتی متوجه شدید که چه وقت پرخور می‌شوید، می‌توانید با استفاده از راهنمایی‌های زیر این مشکل را برطرف کنید:
1. هوشمندانه غذا بخورید
یک دفترچه یادداشت به فهرست غذاهایی که در طول روز می‌خورید اختصاص دهید و هر چیزی را که می‌خورید، به‌ویژه وقتی پرخوری می‌کنید، در آن بنویسید. همچنین روی کاغذ یا به‌وسیله نوعی اپلیکیشن، مقدار کالری مصرفی روزتان را یادداشت کنید. این کار به شما یاد می‌دهد به‌اندازه غذا بخورید و چرخه پرخوری را متوقف کنید.
2. غذاهای سالم مصرف کنید
در طول ماه، به‌ویژه قبل از پریود، غذاهای سالم مصرف کنید. از مواد خوراکی حاوی قندهای تصفیه‌شده بپرهیزید. غذاهای سرشار از فیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات، انواع لوبیا، دانه‌ها و غلات کامل از جمله برنج قهوه‌ای و جو مصرف کنید. فیبر احساس سیری طولانی‌تری به شما می‌دهد. از سبزیجاتی چون اسفناج، کلم‌پیچ یا سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، به‌دلیل اینکه حاوی فیبر فراوان‌اند استفاده کنید.
اگر هم می‌خواهید از خوراکی‌های شیرین مصرف کنید، سیب گزینه مناسبی است. این میوه علاوه ‌بر شیرینی حاوی فیبر هم هست. از روزهای قبل از پریود خوراکی‌های شور و چرب نخورید، زیرا نفخ‌تان را بدتر می‌کند. کافئین و لبنیات هم موجب نفخ و درد معده می‌شود. همچنین در خواب‌تان اختلال ایجاد می‌کند.
3. میان‌وعده‌های سالم مصرف کنید
هرگز هله‌هوله نخرید. وقتی از این نوع خوراکی‌ها در خانه نداشته باشید، مصرف آنها سخت می‌شود. به‌جای خرید این نوع خوراکی‌ها، موادی تهیه کنید که بتوانید با آنها میان‌وعده‌های سالم با انواع بافت و طعم‌ مختلف آماده کنید. هروقت به پرخوری تمایل داشتید، یک لیوان آب، همراه با میوه یا نعناع تازه مصرف کنید. این کار اشتیاقتان به مواد خوراکی را مهار کند. البته جویدن آدامس یا خوردن آب‌نبات هم ایده خوبی است.
اگر هوس خوردن مواد غذایی شیرین کردید، یک اسموتی از میوه‌های تازه و ماست یا یک عدد سیب‌زمینی شیرین که روی آن کمی کره و یک قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای مالیده‌اید بخورید. اگر مواد خوراکی شور یا تند می‌خواهید، می‌توانید ورقه‌های نازک سیب‌زمینی پخته با پاپریکا و نمک را امتحان کنید.
4. سبک زندگی سالم داشته باشید
اضطراب در روزهای نزدیک به پریود ممکن است به غذاخوردن احساسی منجر شود. ورزش، تکنیک‌های تمرین آرامش، داشتن خواب منظم و حفظ دید مثبت به زندگی اضطرابتان را کنترل می‌کند.
از تکنیک‌های آرامش‌بخشی می‌توان به تنفس عمیق، ماساژ، مدیتیشن، یوگا و آرام‌سازی پیشروندۀ عضلانی اشاره کرد. در آرام‌سازی پیشروندۀ عضلانی، با منقبض و رها کردن تمام عضلات اصلی در بدن، از تنش موجود در سراسر بدن کاسته می‌شود.
می‌توانید عضو گروه‌هایی شوید که مشکلی مانند شما دارند. با افرادی صحبت کنید که فکر می‌کنید ممکن است کمکتان کنند و شاید بتوانید برخی از ترفندهای درمانی موفقیت‌آمیز آنها را به‌ کار بندید.
5. از متخصص تغذیه کمک بگیرید
اگر همچنان نمی‌توانید برنامه غذایی مناسبی برای خود ترتیب دهید، از متخصص تغذیه کمک بگیرید. متخصصان تغذیه معمولا ارتباط بین پرخوری و چرخه قاعدگی را به‌خوبی می‌شناسند و ترفندهای خاصی برای کنترل اشتیاق به غذا و گرسنگی به شما پیشنهاد می‌دهند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/533235/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهکارهایی برای تغییر دادن شخصیت تان

عوامل استرس زا در محل کار و اثر آن روی جسم و روان

آیا طب سوزنی می‌تواند افسردگی را درمان کند؟

از زود قضاوت کردن هایت خسته شده ام

نقش ژنتیک در توانایی رهبری و مدیریت

چطور جلوی استرس را بگیریم؟

استرس و کاهش وزن

منفی‌ باف‌ ها موفق نمی‌شوند

چشم‌زخم خرافه است یا واقعیت دارد

چروفوبیا، ترس از شاد بودن و شادی کردن

راهکارهایی برای پیروزی بی استعدادها!

به استقبال کدام استرس برویم؟

درمان افسردگی و اضطراب با طب سوزنی

نشانه‌های اعتماد به نفس بالا

4 راه برای بررسی حافظه در منزل

چطور باهوش تر از آنچه هستید به نظر بیایید؟

روش های درمان وسواس

برنامه ریزی برای موفقیت

افسردگی پنهان پشت چهره بشاش افراد را با 7 نشانه تشخیص دهید!

استرس چگونه باعث درد مفاصل می شود؟

5 علامت عجیب که نشان می‌دهد بیش از حد مضطرب هستید

اثرات منفی مقایسه

علائم بروز افسردگی فصلی را بشناسید

حالت های افسردگی با این خوراکی ها بدتر می شوند

روان شناسی رقابت

این رفتارهایتان روی اعصاب دیگران است

بررسی شادی از منظر روان شناسی اجتماعی

عملکرد امواج مغزی در فرایند یادگیری

استرس شنیداری؛ موسیقی راک گوش ندهید!

امان از دست وسواسی‌ها !

دانستنی های جالب روانشناسی

راه‌هایی برای کنار آمدن با افراد خودشیفته

درمان افسردگی با فیزیوتراپی

9 نشانه استرس بیش از حد

70 تا 80 درصد مبتلایان به افسردگی برای درمان اقدام نمی‌کنند

اختلال های عصبی در زندگی مدرنِ ما

عادت افراد کاریزماتیک و چگونه کاریزماتیک باشیم

چگونه خشم مان را مدیریت کنیم؟

دروغگوها به چه فکر می‌کنند؟

همه فواید گریه کردن روی روان و بدن

تازه‌های افسردگی

مقابل رفتار بد دیگران چه واکنشی داشته باشیم؟

10 چیزی که باید در مورد اختلال عصبی بدانید

اختلال دو قطبی را با افسردگی اشتباه نگیرید

راهکارهایی ساده برای رفع استرس شغلی

آیا ممکن است علت افسردگی به جای مغز، در معده شما باشد؟

این 9 ویژگی شما را تبدیل به مدیر موفق می‌کند

9 اعتیاد که 90 درصد ما با آن درگیر هستیم

کارهایی که باعث تنفر مردم از شما می شوند

کارهایی که خلاقیت را می کشد